Ο Αποστολάκης, η ιταλική ζωγραφιά και ο... mvp! (vid)

Ο Αποστολάκης, η ιταλική ζωγραφιά και ο... mvp! (vid)

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Αποστολάκης, η ιταλική ζωγραφιά και ο... mvp! (vid)

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα κρατάει ο Παναθηναϊκός από το εύκολο διπλό στην Ριζούπολη.

Από τις 16 Φεβρουαρίου και το 1-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είχε να γευθεί την χαρά της νίκης ο Παναθηναϊκός. Σχεδόν ενάμιση μήνα μακριά από τις επιτυχίες. Μεγάλο διάστημα που επί της ουσίας έβαλε... ταφόπλακα για την διεκδίκηση της πέμπτης θέσης και μουτζούρωσε σε σημαντικό βαθμό το εξαιρετικό ξεκίνημα στη χρονιά.

Το αποψινό παιχνίδι στην Ριζούπολη, λοιπόν, προσφερόταν για επιστροφή στα «τρίποντα», για καλό ποδόσφαιρο και ευκαιρίες σε όσους μέχρι στιγμής δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Εξάλλου, ο Απόλλωνας είναι με διαφορά από την δεύτερη η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και υποβιβασμένος εδώ και πολύ καιρό.

Το «τριφύλλι» χωρίς να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο έκανε το καθηκόν του, έβαλε στο σακούλι τους τρεις βαθμούς και έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση με το αν θα μπορούσε να κινδυνεύσει σε περίπτωση αφαίρεσης έξι βαθμών(αν υποθέσουμε πως ο Ολυμπιακός θα δικαιωθεί στην έφεση) για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους». Η δουλειά έγινε αν και θα μπορούσε να γίνει με μεγαλύτερη παραγωγή φάσεων απέναντι σε έναν αντίπαλο που ανασταλτικά είναι τραγικός. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βρήκε τρία γκολ και όλα προήλθαν από στημένες μπάλες, δείγμα της εντελώς προβληματικής αντίδρασης του Απόλλωνα στις στατικές φάσεις, ακόμη και στο τρίτο γκολ, όπου ο Μακέντα μετά την εκτέλεση φάουλ έκανε... πλάκα σε όλη την άμυνα!

Με εξαίρεση τα γκολ και τις ευκαιρίες του Εμμανουηλίδη στα τελευταία λεπτά του ματς, το «τριφύλλι» δεν είχε καλές επιλογές στην δημιουργία, ωστόσο, από το αποψινό παιχνίδι υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία κρατάει πέρα από την ουσία:

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ «ΤΑΙΡΙ» ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Κουλιμπαλί έχουν... παγώσει, ο Αφρικανός ψάχνει κάτι καλύτερο για τα δικά του δεδομένα, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός όπως έχουμε ξανατονίσει σε τούτη την γωνιά θα πρέπει να «ρίξει» αλλού τα χρήματα της ανανέωσης στον «Κούλι». Σε θέσεις που πονάει περισσότερο, καθώς έχει στο έμψυχο δυναμικό του ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποτελέσει πολύ καλό δίδυμο με τον Γιόχανσον στην θέση του δεξιού μπακ.

Κι αυτός είναι ο Κώστας Αποστολάκης. Ο νεαρός αμυντικός σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί φέτος έδειξε πως διαθέτει πολύ καλά χαρακτηριστικά, ειδικά σε ότι αφορά την συμπεριφορά του σε φάση επίθεσης. Συνεχή ανεβάσματα, σωστές επιλογές με την μπάλα, ταχύτητα, καλή σέντρα, ικανότητα στο ένας εναντιόν ενός.

Απόψε έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και ήταν εξαιρετικός. Από δική του ατομική ενέργεια στην πτέρυγα και κερδισμένο φάουλ, ο Παναθηναϊκός βρίσκει το γκολ με την εκτέλεση του Χατζηθεοδωρίδη.

Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να πάρει κι άλλες ευκαιρίες και είναι από τα παιδιά των ακαδημιών που αξίζει να στηριχθεί.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ MVP

Από όσους νεαρούς απέκτησε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός, ο Χατζηθεοδωρίδης είναι εκείνος με την μεγαλύτερη προσφορά. Ο νεαρός μπακ έβαλε... σφραγίδα στο αποψινό ματς. Γκολ, φάουλ... μισό γκολ για το κεφάλι του Κουρμπέλη στο 2-0 και ένα παιχνίδι γεμάτο ουσία. Και να σκεφτεί κανείς πως είχε ίωση την προηγούμενη εβδομάδα και είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά. Έφτασε τα τέσσερα τέρματα στην χρονιά, μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις και είναι σίγουρα ένα από τα κερδισμένα στοιχήματα αυτής της σεζόν.

ΤΙ ΕΒΑΛΕ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ!

Με διαφορά από το δεύτερο, το πιο όμορφο φετινό γκολ του Παναθηναϊκού σε μία σεζόν που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Ο Ιταλός με σλάλομ εντός περιοχής που θύμισε... Μπορέλι από τον χορό κόντρα στην Λέγια, χάζεψε τρεις αμυνόμενους, τους δύο μάλιστα με τακουνάκι και εκτέλεσε υπέροχα με το αριστερό. Ο Μακέντα μπορεί να μην είναι Σισέ, μπορεί να μην είναι Μπεργκ αλλά για το συμβόλαίο του και τις συνθήκες που επικρατούν στο «τριφύλλι», είναι ο ορισμός της τιμιότητας. Και ας τον πήρε και εκείνον η κάτω βόλτα μέσα στο 2019...

ΣΤΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΚΑΜΠΕΤΣΗ

Από κει και πέρα, ο Πασχάλης Στάικος έκανε ένα καλό παιχνίδι στην μεσαία γραμμή και άρπαξε την ευκαιρία του Δώνη από τα μαλλιά ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του Καμπετσή στα γκολ στο πρωτάθλημα μετά τις 23 Σεπτεμβρίου! Ο νεαρός φορ μπορεί να μην έκανε καλό παιχνίδι, ωστόσο, είχε ανάγκη αυτό το τέρμα και είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται ρυθμό, δηλαδή συνεχόμενα ματς για να μπορέσει να βγάλει στο χορτάρι αυτά που μπορεί.

Υ.Γ1: Αθάνατος Γιάννης Κυράστας. Τέτοιοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν ποτέ, γιατί ποτέ δεν τους ξεχνάς...

Υ.Γ2: Respect στον Κούτρη και μακάρι ανάλογες εικόνες να έχουμε κάθε Κυριακή στα γήπεδα.

Υ.Γ3: Ντράπηκε και η ντροπή στο ΣΕΦ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.