Μόρας: «Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί πάρα πολύ στο “Save Moras”»

Μόρας: «Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί πάρα πολύ στο “Save Moras”»

Gazzetta team
Μόρας: «Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί πάρα πολύ στο “Save Moras”»

bet365

Ο Βαγγέλης Μόρας μίλησε για την προσπάθεια της ΑΕΛ, αλλά και για τον οργανισμό «Save Moras» όπου και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην ανταπόκριση του κόσμου.

Αναλυτικά, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ανέφερε τα εξής:

Για το ότι ήταν το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα: «Δεν το είχα σκεφτεί. Ήξερα ότι είναι το δεύτερο που πετυχαίνω με την ΑΕΛ, αλλά το πρώτο ήταν στη Football League. Μου το είπαν μετά το παιχνίδι».

Για τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης: «Ξέραμε ότι ήταν το πιο δύσκολο ματς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δώσαμε κρίσιμα ματς, κόντρα σε ομάδες ίδιων στόχων. Πιστεύω ότι πήραμε όσους περισσότερους πόντους μπορούσαμε από αυτά τα παιχνίδια. Μετά και τη χθεσινή νίκη έχει γίνει η σωτηρία πιο εύκολη. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, βέβαια, αλλά θεωρώ ότι έχουμε το πλεονέκτημα. Μπορεί να έχουμε δυσκολότερο πρόγραμμα, αλλά οι άλλες ομάδες παίζουν μεταξύ τους. Ήταν σημαντικό και ψυχολογικά το χθεσινό τρίποντο».

Για τα δύσκολα ματς που ακολουθούν: «Έχουμε το μαξιλαράκι που μας επιτρέπει να νιώθουμε κάποια ασφάλεια. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμα. Συνεχίζουμε με το ίδιο σκεπτικό. Στόχος μας πάντα είναι να πάρουμε έναν ή τρεις βαθμούς, ώστε να πάμε στα ματς με τους τρεις μεγάλους πιο άνετοι. Εκεί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Εύχομαι να είμαστε ήρεμοι σε αυτά τα παιχνίδια και να τα απολαύσουμε όσο περισσότερο γίνεται».

Για το ότι αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον αδερφό του και έδειξε την διαφημιστική πινακίδα του οργανισμού «Save Moras»: «Είναι κάτι που ήθελα πολύ. Ένας λόγος που ήθελα να επιστρέψω ήταν αυτός. Με την απώλεια και του αδερφού μου είχα έναν παραπάνω λόγο να επιστρέψω για να παίξω όσα παραπάνω χρόνια μπορώ στην ομάδα που με ανέδειξε. Ήθελα πολύ να βάλω ένα γκολ. Όλη τη χρονιά ήταν δύσκολο για μένα, λόγω του τραυματισμού που με ταλαιπώρησε. Δεν σεβάστηκα όπως θα έπρεπε τον τραυματισμό μου. Η θέληση να παίξω σε περισσότερα ματς μου έκανε κακό. Ήξερα ότι θα ήταν λιγότερο πιθανό να πετύχω ένα γκολ λόγω αυτού. Μετά από 18 χρόνια το κατάφερα. Το 18 είναι νούμερο που με συνδέει με πολλά γεγονότα. Φαίνεται πως ήταν σημαδιακό να γίνει χθες. Πραγματικά το ευχαριστήθηκα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να το αφιερώσω. Ξέσπασα εκείνη τη στιγμή. Έτσι ένιωσα και έτσι έκανα. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θα το κάνω. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε το έργο του οργανισμού όσο πιο έντονα γίνεται».

Για την ανταπόκριση του κόσμου στο έργο του «Save Moras»: «Όντως, ο κόσμος έχει ανταποκριθεί πάρα πολύ. Είμαστε μια μικρή ομάδα οικογένειας και φίλων που το τρέχουμε. Αυτό που έχουν καταφέρει τα παιδιά είναι πολύ μεγάλο. Σε συνεργασία με το “Χάρισε Ζωή” στην Πάτρα έχουμε καταφέρει να φέρουμε 2500 δότες σε τόσο μικρό διάστημα. Στη Λάρισα έχουν βρεθεί ήδη 12 δότες συμβατοί. Στατιστικά είναι ρεκόρ».

Για το αν σκέφτεται να συνεχίσει στην ΑΕΛ και για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια ότι αν θέλει μπορεί να αναλάβει και άλλο πόστο στην ΑΕΛ: «Θα ήθελα, αλλά δεν ξέρω αν θα γίνει. Με τιμούν οι δηλώσεις αυτές, αλλά δεν έχουμε συζητήσει κάτι. Θα περιμένω να τελειώσουν τα επόμενα ματς και θα αποφασίσω στο τέλος. Δεν έχει να κάνει μόνο πώς νιώθω. Αγωνιστικά είμαι καλά, ο τραυματισμός που με ταλαιπώρησε ήταν ξεκάθαρα λάθος δικό μου. Πίεσα πολύ τον εαυτό μου. Είχα έναν μυϊκό τραυματισμό, που δεν τον σεβάστηκα και πάθαινα υποτροπή. Για αυτό κάθισα 2,5 μήνες για να είμαι καλά στα κρίσιμα παιχνίδια. Νιώθω καλά, δεν ξέρω όμως αν θα συνεχίσω. Θα συζητήσω με την οικογένειά μου, με την ομάδα και θα δούμε».

Για το αν θα έχει τον πρώτο λόγο η ΑΕΛ σε περίπτωση που συνεχίσει: «Δεν έχουμε συζητήσει κάτι. Για να μπω σε μια διαδικασία να κάνω κάτι τέτοια πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε αν συμφωνούμε ή όχι. Υπάρχει χρόνος να καθίσουμε μαζί στο τραπέζι και να συμφωνήσουμε για το καλύτερο».

Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος: «Ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω μέχρι να βρει την ταυτότητα του, είναι φυσιολογικό. Δικαίως ο ΠΑΟΚ θα στεφθεί πρωταθλητής. Είχε την πιο σταθερή ομάδα. Εύχομαι του χρόνου να δούμε πιο δυνατό πρωτάθλημα και με τις τρεις ομάδες δυνατές. Η απογοήτευση φέτος ήταν η ΑΕΚ. Δεν κόλλησε τίποτα από αυτά που προσπάθησαν να κάνουν. Είναι δυνατή ομάδα και του χρόνου θα είναι καλύτερη. Αναφέρομαι σε τρεις μεγάλες ομάδες και στενοχωριέμαι που δεν συμπεριλαμβάνω τον Παναθηναϊκό. Έχει τόσα προβλήματα και ελπίζω να τα λύσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όταν υπάρχουν όλα αυτά, δημιουργείται πρόβλημα και στο πρωτάθλημα, που χρειάζεται έναν δυνατό Παναθηναϊκό».

Για τα ματς της Εθνικής ομάδας κόντρα σε Λιχτενστάιν και Βοσνία: «Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος που θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα να επανέλθει. Επιτυχία δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά η δημιουργία συνόλου παικτών που θα δίνει τα πάντα για την Εθνική. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει την ελληνική νοοτροπία, αυτός είναι ο Άγγελος. Ζούμε στην Ελλάδα, ξέρουμε ότι τώρα είναι ο καλύτερος και αν ένα ματς δεν πάει καλά θα είναι ο χειρότερος. Δεν αλλάζει αυτή η νοοτροπία. Οι αγνοί φίλαθλοι θα καταλάβουν ότι γίνεται προσπάθεια με νέα παιδιά που χρειάζεται υπομονή για να χτιστεί κάτι για τα επόμενα χρόνια. Δεν γίνεται να μην έρθουν άσχημα αποτελέσματα, αλλά ελπίζω να έρθει η πρόκριση. Χρειάζεται στήριξη για να δώσουν το καλύτερο αυτά τα παιδιά».

Για την παρουσία πρώην διεθνών παικτών στο τεχνικό τιμ: «Όσοι περισσότεροι υπάρχουν από τους παίκτες που έχουν εμπειρίες, που έχουν κάνει διεθνή καριέρα, όπως οι παίκτες της Εθνικής του2004 πρέπει να μπουν στο ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα δεν γίνεται αυτό. Πρέπει να εκμεταλλευτούν όλα αυτά τα άτομα που έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο και το βλέπουν εντελώς διαφορετικά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα