Τόλης Διαμαντής: Η ιστορία του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ

Αντώνης Σαούλης
Τόλης Διαμαντής: Η ιστορία του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ

bet365

Η ατάκα του Πάμπλο Γκαρσιά για τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό, η ομάδα που τον παρακολουθεί στενά και η χρυσή γενιά του ΠΑΟΚ σε αυτές τις ηλικίες...

Μέλος της χρυσής γενιάς του ΠΑΟΚ. Μέλος και της U19 της Εθνικής μας ομάδας που έφτασε ένα... ματς μακριά από την πρόκρισή της στην τελική φάση. Ο Τόλης Διαμαντής (περί ου ο λόγος) ήταν μόλις ο ένας από τους τρεις της αποστολής που αγωνίστηκε και στα 270 λεπτά της Εlite Round (Λύρατζης και Μπότος οι άλλοι δύο) από τους 20 που επέλεξε ο Γιάννης Γκούμας.

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, εδώ και δύο σεζόν ανεβάζει σταθερά τις μετοχές του -μαζί με την υπόλοιπη γενιά του «Δικέφαλου του Βορρά»- και φυσικά μόνο απαρατήρητος δεν έχει περάσει. Πόσω δε μάλλον όταν ο όμιλος της Εθνικής έγινε στην Αγγλία και στο Λάφμπορο.

Το ταξίδι από τις Σέρρες...
Υπάρχει το κοινό στην άμυνα του ΠΑΟΚ και της Εθνικής U19. Λύρατζης (δεξί μπακ), Διαμαντής (δεξί στόπερ), Μιχαηλίδης (αριστερό στόπερ) και Τσαούσης (αριστερό μπακ) πάνε πακέτο. Βασικοί στον ΠΑΟΚ, βασικοί και στην Εθνική Νέων. Η... μικρή διαφορά του Διαμαντή σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά είναι πως αποκτήθηκε προ τριετίας από τον Πανσερραϊκό. Στα 16 του βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του ΠΑΟΚ δημιούργησαν μια φουρνιά η οποία τα τελευταία δύο χρόνια σαρώνει ότι βρίσκει μπροστά της...

Γιατί «The Rock». Επειδή έχει κοινή καταγωγή με τον Στάθη Ταυλαρίδη. Ιδια καταγωγή, ίδια (σχεδόν) σωματοδομή (του ρίχνει έναν πόντο στο μπόι ο μικρός). Ο «Ταύλα», όταν μετακόμισε στην Λιλ από την Αρσεναλ «κούμπωσε» αμέσως στους Γάλλους κι αυτοί του έβγαλαν το συγκεκριμένο παρατσούκλι.

Βεβαίως ο μικρός έχει άλλο είδωλο. Και μπορεί εύκολα να το καταλάβει κανείς από το νούμερο που έχει επιλέξει. Ο Διαμαντής έχει επιλέξει το «15». Το νούμερο με το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του ο Σέρχιο Ράμος...

Η ατάκα του Πάμπλο Γκαρσία και το τρελό σερί με αυτόν στην 11αδα
Για να φτάσει να είναι βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Νέων, έπρεπε να καθιερωθεί πρώτα στη ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που αναδείχθηκε πέρσι πρωταθλήτρια και φέτος είναι στο +18 από την ΑΕΚ, στο +20 από τον Ατρόμητο και στο +22 από τον Ολυμπιακό.

Οπως γράψαμε και στην αρχή ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός είναι ένα από τα μέλη αυτής της χρυσής γενιάς του ΠΑΟΚ. Και από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει, όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και στα μπλοκάκια των σκάουτερ οι οποίοι έχουν μυριστεί για το... υλικό που υπάρχει στην Θεσσαλονίκη.

Και με αυτόν στην 11αδα ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι. Αυτό με την Τότεναμ! Φέτος μετράει 18 ματς στο πρωτάθλημα δεν έχει σκοράρει, αλλά γκολ βρήκε με την Εθνική και μάλιστα κόντρα στην Αγγλία (νίκη 2-1) στην Elite Round φάση.

Ακομα και ο λακωνικός, Πάμπλο Γκαρσία έχει εκμυστηρευτεί σε τρίτους πως «θα ήθελα να τον έχω σε όποια ομάδα πάω...».

Η Χέρενφεϊν και το συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ
Ναι, το όνομά του -όπως φυσικά και άλλων παιδιών από την Εθνική Νέων- μπήκε στον φάκελο αρκετών σκάουτερ αγγλικών ομάδων μετά και τα τελευταία ματς. Ομως στην περίπτωση του Τόλη Διαμαντή, η Χέρενφεϊν δεν περίμενε τους συγκεκριμένους αγώνες για να τον τσεκάρει.

Οι Ολλανδοί τον έχουν βάλει στο ραντάρ τους εδώ και καιρό και με δεδομένο ότι το καλοκαίρι θα πουλήσουν τον Kik Pierie (18χρονος στόπερ για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Αγιαξ ως αντί Ντε Λιχτ), βλέπουν στον Διαμαντή στοιχεία που «κουμπώνουν» με την ομάδα.

Ομως ο Τόλης Διαμαντής έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και δεδομένα πρώτος του στόχος θα είναι η πρώτη ομάδα του συλλόγου. Βεβαία, ο Κωνσταντίνος Δημητρίου (ένα αντίστοιχο παράδειγμα από την Κ19 του ΠΑΟΚ) προτίμησε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό και να συνεχίσει την καριέρα του στην Βασιλεία (ως ελεύθερος όμως το καλοκαίρι που μας πέρασε).

Βεβαίως ακόμα είναι νωρίς. Ο Τόλης Διαμαντής μετά και τα ματς με την Εθνική Νέων, μπαίνει στην τελική ευθεία με τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ για να γιορτάσουν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην Κ20 του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα