Ο Κουρμπέλης, ο Μπουζούκης και τα άλλα παιδιά…

Ο Κουρμπέλης, ο Μπουζούκης και τα άλλα παιδιά…

Ο Κουρμπέλης, ο Μπουζούκης και τα άλλα παιδιά…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για μεταγραφές ουσίας και γοήτρου, με αφορμή τα διάφορα σενάρια που τώρα τελευταία αναπτύχθηκαν. Μεταξύ άλλων κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα, νεαρών παικτών…

Τα μεταγραφικά θέματα άνοιξαν ιδιαίτερα τις περασμένες ημέρες. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό έγινε στον Τύπο, γιατί οι ομάδες ποτέ δεν τα κλείνουν… Απλά είχαμε διακοπή από τους αγώνες και κάπως έτσι η επικαιρότητα στράφηκε σε άλλα θέματα, που θα μπορούσαν και να «πουλήσουν.

Έτσι γράφτηκε και συζητήθηκε ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει και νέα προσπάθεια να αποκτήσει τον Κουρμπέλη από τον Παναθηναϊκό, ενώ εξετάζει και την περίπτωση του Μπουζούκη. Ο ΠΑΟΚ ο οποίος το καλοκαίρι του 2019 οφείλει να κάνει σοβαρές προσπάθειες φρεσκαρίσματος του ρόστερ του, μια και φαίνεται ότι θα χρειαστούν αρκετές αλλαγές και παρεμβάσεις. Στις θέσεις των γκολκίπερ σίγουρα, στην άμυνα λιγότερο, στο κέντρο η κατάσταση είναι… κρίσιμη για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ κάτι χρειάζεται και η επίθεση, ειδικά αν «μιλήσουμε» για τα άκρα.

Ας μείνουμε όμως στις περιπτώσεις των δύο παικτών του Παναθηναϊκού. Με όλο τον σεβασμό στον Αθηναϊκό –μεγάλο- Σύλλογο, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τέτοια θέματα «πουλάνε» και για λόγους γοήτρου. Ο οπαδός που έβλεπε τον κάθε Σαλπιγγίδη να φεύγει για τον Παναθηναϊκό όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στα κάτω του, τώρα θα ήθελε μία τέτοια… ρεβάνς. Η ΠΑΕ και η ομάδα όμως, έχει λόγο να κινείται με αυτές τις λογικές; Δεν ξέρω…

Ο Κουρμπέλης είναι καλός ποδοσφαιριστής, με μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορεί να προσφέρει σε διαφορετικές θέσεις και γραμμές. Έχει ηγετικό ρόλο σε μεγάλο Σύλλογο, έχει κερδίσει δίκαια θέση στην Εθνική και νομίζω ότι μπορεί να παίξει (βασικός ή όχι) σε όλες τις ελληνικές ομάδες. Ο συγκεκριμένος, πέρυσι αρνήθηκε επιδεικτικά τον ΠΑΟΚ και αυτό το «πούλησε» στους Παναθηναϊκούς, σε μία περίοδο που είχαν ανάγκη από μία τέτοια κίνηση. Όπως αναρωτήθηκα νωρίτερα για το… αν το γόητρο παίζει ρόλο στις μεταγραφές, αναρωτιέμαι και τώρα αν τα περσινά, μπορεί να επηρεάσουν ενδεχόμενη φετινή κίνηση… Μόνο ένας ξέρει και μπορεί να απαντήσει σε αυτό.

Ο Μπουζούκης είναι μία άλλη περίπτωση. Είναι νεαρός, «ρούκι» στην μεγάλη κατηγορία και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να σχηματίζει άποψη γι’ αυτόν, όπως και για κάθε καλό Έλληνα παίκτη σε αυτές τις ηλικίες. Και αυτό κάνει… Στην ερώτηση: «Μα ο ΠΑΟΚ δεν έχει τους καλύτερους νεαρούς Έλληνες που κατακλύζουν όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες; Γιατί ψάχνεται αλλού;»

Εύκολη είναι η απάντηση και την δίνω εγώ για να την καταλάβουν ακόμη καλύτερα και μέσα στον ΠΑΟΚ: Ο Μπουζούκης είναι αυτή τη στιγμή πιο μπροστά από τον Λύρατζη, τον Διαμαντή, τον Χατζηστραβό (που είναι και μεσοεπιθετικός ) και τους άλλους πολύ καλούς παίκτες της εκπληκτικής δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ, γιατί πολύ απλά δοκιμάστηκε στην πρώτη ομάδα και τα κατάφερε. Από ανάγκη, αλλά.. αυτό έγινε και αυτό ισχύει. Ο ΠΑΟΚ περίμενε τόσο καιρό να βγάλει τον… Μέσι από τις ακαδημίες του και κάπως έτσι να τον βάλει αμέσως στους μεγάλους να κάνει τη διαφορά. Λες και ο Πέλκας (για παράδειγμα) δεν αναδείχθηκε και δεν… μεγάλωσε ποδοσφαιρικά παίζοντας (με τρόπο και σύστημα) στους μεγάλους. Απότομα, με τη μια και χωρίς τρόπο, τίποτα δεν γίνεται. Αρκεί να σχεδιάζεις πράγματα και να πιστεύεις στη δουλειά που έκανες τόσα χρόνια με αυτά τα παιδιά, από τα οποία κάποια ξεχωρίζουν.

Νομίζω ότι μετά από πολλές περιπέτειες και αφού έφυγαν όσοι νόμιζαν ότι οι μικροί του ΠΑΟΚ παίζουν «μπάλα χωριού», τώρα υπάρχει σύστημα και όλη αυτή η εκπληκτική φουρνιά του Λύρατζη και της παρέας του, θα κάνει καριέρα. Γιατί πέρα από τον κάθε Μάτος-Βιεϊρίνια-Βαρέλα στην ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα, σαφώς κάπου πίσω στο ρόστερ μπορεί να υπάρχει και ο κάθε Μπαλογιάννης, ή Μιχαηλίδης που θα ετοιμάζονται για να παίξουν –και θα παίζουν- μαζί τους.

Ο τερματοφύλακας Σιαμπάνης βέβαια χάνεται, γιατί όλες αυτές οι παλινωδίες που προηγήθηκαν, δεν θα μπορούσαν να μην οδηγήσουν και σε απώλειες…

Και για να το κλείσουμε εκείνο το θέμα του γοήτρου που ανοίξαμε νωρίτερα, η πλάκα είναι ότι και τα τελευταία χρόνια, μεταξύ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, οι πράσινοι είναι εκείνοι που παίρνουν παίκτες, όπως θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα με τον Σιαμπάνη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.