Άλλον θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να κρατούσε, όχι τον Ένγκελς…

Άλλον θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να κρατούσε, όχι τον Ένγκελς…

Άλλον θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να κρατούσε, όχι τον Ένγκελς…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα με αφορμή τις εξελίξεις με τον Ένγκελς και τη μεταγραφή του στη Γαλλία.

Επίσημο δεν είναι, αλλά από το Βέλγιο προκύπτει αυτό που ούτως η, άλλως περιμέναμε: η γαλλική Ρεμς ασκεί το δικαίωμα αγοράς του Μπιορν Ένγκελς από τον Ολυμπιακό.

Το περιμέναμε, γιατί όταν μία νεοφώτιστη ομάδα στο γαλλικό πρωτάθλημα φτάνει να διεκδικεί σοβαρά ευρωπαϊκό εισιτήριο κι ο Βέλγος είναι αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας της, λογικό είναι να επιδιώξει να τον κρατήσει.

Απλά, γεννάται αυτόματα το ερώτημα, αν θα έπρεπε ο Ολυμπιακός με κάποιο τρόπο να κρατήσει τον Έγκελς…Ειδικά μάλιστα ενόψει μίας σεζόν, στην οποία θα κληθεί να δώσει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τους δύο πιο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς του (Σισέ, Μεριά), λόγω Κόπα Άφρικα…

Κατ΄ αρχάς, για να είμαστε ξεκάθαροι, ο Ένγκελς είναι ένας καλός στόπερ. Ψηλό παιδί, με καλές τοποθετήσεις και μαρκαρίσματα και που ξέρει να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω. Άλλωστε, όταν παίζεις και στέκεσαι στην Α΄ κατηγορία της Γαλλίας, σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο λόγω των πολλών Αφρικάνων οι ταχύτητες είναι πολύ υψηλές, δεν μπορεί να μην είσαι καλός παίκτης.

Βέβαια, το κύριο προσόν του Βέλγου δεν είναι η ταχύτητα. Αλλά ακριβώς κι αυτό το δεδομένο δείχνει ότι για να είναι βασικότατος στην Νο 5 ομάδα της βαθμολογίας της Γαλλίας, σημαίνει ότι έχει αξία, έχει αρκετά άλλα στοιχεία, που τον βοηθάνε να καλύψει μία αδυναμία του.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Ολυμπιακός δεν νομίζω ότι έχει την πολυτέλεια να έχει στις τάξεις του ένα στόπερ 7 εκ. Ευρώ. Γιατί με τόσα συμφώνησε για να τον πάρει-με επίσημη ενημέρωση κι από την πρώην ομάδα του, την Κλαμπ Μπριζ. Ο Ολυμπιακός έκανε μία υπέρβαση πριν δύο καλοκαίρι με τον Βέλγο, προφανέστατα επειδή πούλησε με σχεδόν 20 εκ. Ευρώ τον Ρέτσο. Προφανώς δεν ήταν μία εύστοχη κίνηση η αγορά του Βέλγου με ένα τέτοιο ποσό. Όταν για σέντερ φορ, τα περισσότερα χρήματα που έχεις δώσει είναι 5 εκ. Ευρώ, δεν έχει νόημα να δίνεις παραπάνω για στόπερ…

Ο Ένγκελς πέρσι με τα «ερυθρόλευκα» δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Κακός δεν ήταν, αλλά με τίποτα δεν έκανε τη διαφορά. Αν έμενε και φέτος, σίγουρα θα ήταν καλύτερος-και σε μία άλλωστε καλύτερη ομάδα. Όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ενθουσιάστηκε ποτέ μαζί του. Αλλά ούτε κι ο Λεμονής είχε ξετρελαθεί-τον Σισέ είχε αναδείξει ο Τάκης…

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν νομίζω ότι θα ήταν η σούπερ λύση για τον Ολυμπιακό ο Βέλγος, παρότι είναι και σε ηλικία με πολύ καλή μεταπωλητική αξία. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να κάνει κι άλλη μεταγραφή, σε πιο σημαντικό σύλλογο από τη Ρεμς. Και ότι μπορεί να σταθεί και σε πιο υψηλό επίπεδο, ειδικά σε ομάδες που παίζουν πιο αμυντικά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος αφήνει πάντα πολλούς χώρους στον εκάστοτε αντίπαλο του κι άρα χρειάζεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στόπερ.

Αλλά η άποψη μου είναι ότι ο σέντερ μπακ που πραγματικά θα μπορούσε να σταθεί στον Ολυμπιακό και να διαπρέψει ήταν ο Μπρούνο Βιάνα. Αυτός έπρεπε να μείνει, όμως έπεσαν όλοι να τον βγάλουν σκάρτο-θυμάμαι ακόμη τα δεκάδες σχόλια από κάτω, όποτε έγραφα για το παιδί μία καλή κουβέντα. Ο 24χρονος πλέον Βραζιλιάνος είναι από πέρσι ο πιο βασικός παίκτης της Μπράγκα, Νο 3 ομάδας του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Κι η χρηματιστηριακή αξία του έχει φτάσει ήδη τα 5 εκ. Ευρώ...

Κι ο Ολυμπιακός απλά δεν έχασε τα λεφτά που έδωσε για να τον πάρει (3 εκ. Ευρώ), αφού τα πήρε πίσω από τους Πορτογάλους….

Άσχετο: ταινία για απόψε (20.00), Beirut, στην CosmoteCinema 2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.