ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πρωτίστως δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός!

Πρωτίστως δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός!

Πρωτίστως δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την απόφαση του αθλητικού δικαστή να συνεχιστεί το ντέρμπι, μία εξέλιξη που δικαιώνει καταρχήν τον Ολυμπιακό και στην συνέχεια τον Παναθηναϊκό.  

Μετά από δεκάδες εκδικάσεις για περιστατικά στα οποία εμπλέκεται ο Παναθηναϊκός, ο νόμος εφαρμόστηκε για πρώτη και ίσως και για τελευταία φορά προς όφελος του «τριφυλλιού». Ο Γερμανός διαιτητής δεν λειτούργησε με το γράμμα του κανονισμού και εδώ που τα λέμε το παιχνίδι μια χαρά θα μπορούσε να ολοκληρωθεί. Όπως μια χαρά θα μπορούσε να είχε διακοπεί οριστικά στο «ντου» που έγινε στον πάγκο του Ολυμπιακού στην αρχή του παιχνιδιού. Για να τα λέμε όλα και για να μην γίνουμε σαν εκείνους που κοροϊδεύουμε!

Ο Φριτζ αποφάσισε λανθασμένα ενώ είχε και την διαβεβαίωση της αστυνομίας ότι μπορεί να εγγυηθεί την ολοκλήρωση του ματς. Εξάλλου, το γήπεδο είχε αδειάσει. Ούτε 500 άτομα δεν είχαν μείνει στις κερκίδες. Άτομα που αν ο ρέφερι ζητούσε την ολοκληρωτική εκκένωση του σταδίου, θα είχαν αποχωρήσει το... επόμενο δευτερόλεπτο. Η οσμή από τα δακρυγόνα που πετούσαν εκτός γηπέδου στους πενήντα μπαχαλάκηδες οι δυνάμεις των ΜΑΤ, είχε διαλυθεί εντός του αγωνιστικού χώρου και κανένας κίνδυνος δεν υπήρχε για να φτάσει στο τέλος του αυτό το παιχνίδι και να κριθεί αποκλειστικά πάνω στο χορτάρι. Όπως πρέπει να γίνεται.

Η εν λόγω απόφαση του δικαστή δικαιώνει πρωτίστως τον Ολυμπιακό. Ναι τον Ολυμπιακό και ας έκανε ο Παναθηναϊκός την ένσταση για αντικανονική διακοπή του ματς. Ήρθε... καθυστερημένος. Σχεδόν δύο ημέρες μετά. Τον σωστό δρόμο, τον δρόμο του αγνού ποδοσφαίρου τον έδειχνε λίγο μετά την διακοπή, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ένα... διάλλειμα από τα μπινελίκια και τα φιλάκια προς την εξέδρα.

«Ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ώστε να βάλουμε κι άλλα γκολ, αλλά όπως καταλαβαίνετε ήταν αδύνατο υπό αυτές τις συνθήκες».

Ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχιστεί το παιχνίδι, το παιχνίδι λοιπόν θα συνεχιστεί και η ομαδάρα του Μάρτινς θα έχει την ευκαιρία να βάλει κι άλλα γκολ. Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ασκεί έφεση κατά της απόφασης.

Δεν θέλουν να συνεχιστεί το παιχνίδι; Δεν θέλουν να βάλουν κι άλλα γκολ; Εξάλλου, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως τον ενδιαφέρει να κερδίζει τα ματς μόνο μέσα στα γήπεδα. Όπως πέρυσι στην Τούμπα, όπως πρόπερσι στην Λεωφόρο. Πάνω απ'όλα το ποδόσφαιρο...

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα την συγκεκριμένη υπόθεση. Τιμωρήθηκε δικαίως με -3 για τα επεισόδια που έκαναν οι βλάκες έξω από την θύρα των οργανωμένων και δικαίως γλίτωσε τον μηδενισμό στο παιχνίδι και το -3. 

Σε αυτό το σημείο, και ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συμβεί στην έφεση, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ χειρίστηκε άψογα το κατηγορητήριο και δικαιώθηκε από τον πρωτόδικη απόφαση. Όταν ένα τμήμα της ΠΑΕ ασχολείται αποκλειστικά με το αντίκείμενο του και όχι με πράγματα που δεν γνωρίζει και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει η οποιαδήποτε εμπλοκή, τότε αργά ή γρήγορα θα έρθουν και οι νίκες.