Με ποιες συνθήκες θα συνεχιστεί το ντέρμπι...

Gazzetta team
Με ποιες συνθήκες θα συνεχιστεί το ντέρμπι...

bet365

Θα έχει κόσμο το ΟΑΚΑ; Μπορούν ν' αλλάξουν τις ενδεκάδες οι προπονητές; Θα είναι ο ίδιος διαιτητής; Το gazzetta.gr προσπαθεί ν' απαντήσει στα ερωτήματα...

Νωρίτερα έγινε γνωστή η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, η οποία δικαιώνει τον Παναθηναϊκό που είχε καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα. Οπερ σημαίνει πως το ντέρμπι θα συνεχιστεί από το λεπτό που ο Μάρκο Φριτζ αποφάσισε την διακοπή του.

Εάν δεν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός στην έφεση που θ' ασκήσει, το ματς θα συνεχιστεί από το 70' και σε ημερομηνία που θα οριστεί. Ομως προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα και στον ΚΑΠ υπάρχουν αρκετά κενά. Εκτός του ότι δεν έχει συμβεί στο παρελθόν κάτι παρόμοιο, υπάρχει και η απόφαση για την τιμωρία των κεκλεισμένων των θυρών στον Παναθηναϊκό.

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο το δυνατόν πιο διευκρινιστικές απαντήσεις σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και ο ΚΑΠ.

Θα γίνει με κόσμο το ντέρμπι;
Παρά το γεγονός ότι έτσι προέκυπτε διαβάζοντας και τον ΚΑΠ, εντούτοις υπάρχει το κενό που δεν διευκρινίζει εάν έχει τιμωρηθεί η έδρα στο ίδιο παιχνίδι τι θα γίνει όταν συνεχιστεί το ίδιο ματς.

Λογικά (και πάμε σύμφωνα με την λογική γιατί όπως γράφουμε υπάρχουν πολλά κενά στον ΚΑΠ) η ημερομηνία του ντέρμπι είναι αυτή που θα κρίνει με το αν θα έχει και κόσμο ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα.

Ο ΚΑΠ γράφει για «...ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή, την ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ...». Ομως το ματς θα συνεχιστεί σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμα και προέκυψε και η τιμωρία των 2 αγωνιστικών του Παναθηναϊκού. Εάν έχει εκτίσει ο Παναθηναϊκός τα δύο ματς (με Αρη και ΟΦΗ), δηλαδή το ματς να οριστεί για μετά τις 14 Απριλίου), τότε το ντέρμπι θα συνεχιστεί με κόσμο. Εάν το ματς οριστεί πριν τις 14 Απριλίου και ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκτίσει θα εκτίσει την μία αγωνιστική στο 20λεπτο με τον Ολυμπιακό. Οπως θα συνέβαινε δηλαδή και με τιμωρία ποδοσφαιριστή. Τυχαίο παράδειγμα. Εάν αποβληθεί ο Φορτούνης στο ματς με τον Ατρόμητο την Κυριακή 31 Μαρτίου και το ματς οριστεί την Τετάρτη 3 Απριλίου, τότε ο Ελληνας μέσος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι και φυσικά θα εκτίσει την ποινή του στο 20λεπτο που μένει!

Θα προλάβει να εκτίσει ο Παναθηναϊκός μέχρι να οριστεί ξανά το ντέρμπι;
Είναι μια ερώτηση που δεν μπορούμε ν' απαντήσουμε. Ωστόσο με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα ασκήσει έφεση, τότε καταλαβαίνετε ότι θα περάσουν κάποιες μέρες. Και μέχρι να ορίσει δικάσιμο η ΕΠΟ και να βγει η απόφαση...

Ποια μέρα θα γίνει η συνέχεια του ντέρμπι;
Σύμφωνα με τον ΚΑΠ μια Τετάρτη που θα μπορεί να συνεχιστεί το τελευταίο 20λεπτο.

Θα παίξουν αναγκαστικά με τις ίδιες 11αδες που είχαν οι δύο ομάδες στο λεπτό της διακοπής;
Οχι. Μπορούν οι δύο ομάδες ν' αλλάξουν και τους 11 παίκτες! Δηλαδή μπορεί να συνεχιστεί το ντέρμπι με 22 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Σε αυτό το κομμάτι ο ΚΑΠ είναι σαφής μιας και αναφέρει «...μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα και 11 -ή 14 (ή15) με τις αλλαγές- διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα...».

Θα είναι ο ίδιος διαιτητής;
Δεν είναι υποχρεωτικό να συμβεί. Συνήθως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά εδώ μιλάμε για ξένο διαιτητή. Ο Φριτζ την ημερομηνία που θα οριστεί η συνέχεια του ντέρμπι, μπορεί να έχει άλλες υποχρεώσεις και έτσι η ΚΕΔ θα ορίσει άλλον διαιτητή για το τελευταίο 20λεπτο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα