Μια νίκη με πρωταγωνιστή τον... τύπο στον πάγκο!

Μια νίκη με πρωταγωνιστή τον... τύπο στον πάγκο!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Μια νίκη με πρωταγωνιστή τον... τύπο στον πάγκο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. που κέρδισε στο Περιστέρι χάρη στην άριστη μέρα του Χιμένεθ και για τη διακοπή που αλλάζει πολλά, ενώ έχει υστερόγραφα

Προσπαθούσα όλη την εβδομάδα να φανταστώ το επόμενο τρικ του Μανόλο Χιμένεθ για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ένα ματς το οποίο ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα έτσι όπως εξελίχθηκαν (χάρη και στην ίδια) τα πράγματα για την ΑΕΚ. Μπορεί για τους περισσότερους να μην είχε (και) μεγάλη σημασία, αλλά για την επόμενη σεζόν και με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει κατακτηθεί το Κύπελλο (αν και εφόσον καταφέρει η ομάδα να φτάσει τελικό), για την ίδια την ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητο το διπλό στο Περιστέρι...

Μια ματιά στα δεδομένα πριν το ματς (αλλά και κατά τη διάρκειά του) θαρρώ ήταν αρκετή για να καταλάβει κανείς τον λόγο για τον οποίο αδυνατούσα να βρω πώς θα επιχειρήσει να πάρει τη νίκη η ΑΕΚ. Χωρίς τον Τσιγκρίνσκι, έχοντας δεδομένα εκτός τα δυο αριστερά της μπακ (που μπορούν στο 3-5-2 να εξυπηρετήσουν και τη θέση του αριστερού μπακ – χαφ), με απόντες τους Σιμόες και -κυρίως- τον Μάνταλο, με τον Πόνσε να μένει εκτός στη διάρκεια του ματς από ένα ύπουλο χτύπημα και με τον Λιβάια να προέρχεται από βαριά ίωση που δεν του επέτρεψε επί της ουσίας να προπονηθεί!

Πώς διάολε θα βρει λύσεις ο Μανόλο; Αυτό σκεφτόμουν και προσπαθούσα να τα βάλω κάτω και να βγάλω μια άκρη. Ειλικρινά το λέω δεν μου προέκυπτε καμία ουσιαστική λογική τακτική προσέγγιση πλην του 4-2-3-1 με το γνωστό να βαφτίσουμε το ψάρι – κρέας και να πορευτούμε... Γι' αυτό όμως ο Χιμένεθ είναι ο προπονητής της ΑΕΚ... Βρήκε νέο τρικ και το έβγαλε στο χορτάρι. Έβαλε αριστερό μπακ – χαφ τον Κλωναρίδη (που τα πήγε πολύ καλά), έφερε στον άξονα τον Μπακασέτα με τον (δικαιολογημένα έως τώρα εκτός ομάδας όπως φάνηκε στο Περιστέρι) Κρίστισιτς... Με αυτά και χάρη στις ΑΡΙΣΤΕΣ αλλαγές του και τη διαχείριση του ματς η πρωταθλήτρια επικράτησε ξανά στο Περιστέρι μετά το ματς Κυπέλλου.

Ήρθε, λοιπόν, η νίκη χάρη στο... τύπο που επέλεξε η Ένωση να φέρει ξανά στον πάγκο της! Έκανε ήδη το 3-0 για πλάκα σε επίπεδο νικών απέναντι στον Κάναντι που είναι καλός τεχνικός αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί καν με τον Σεβιγιάνο τεχνικό. Μια επικράτηση η οποία επί της ουσίας κλείδωσε την 3η θέση και το καλό εισιτήριο για το Europa League. Κάτι που σημαίνει ότι με τη βοήθεια του Χιμένεθ η ομάδα ''έσωσε'' το καλοκαίρι της και την προετοιμασία της για την επόμενη σεζόν την οποία μακάρι να κάνει εκείνος διότι η δουλειά του στο συγκεκριμένο διάστημα (βασικό στάδιο προετοιμασίας) είναι η καλύτερη που 'χω δει όλα αυτά τα χρόνια!

Δεν έπαιξε καλά η ΑΕΚ στο Περιστέρι. Εννοείται πως με μια νίκη επί της ομάδας του Περιστερίου δεν πρόκειται να γράψουμε βλακείες! Αλλά μόνο ένας ποδοσφαιρικά άσχετος θα περίμενε να δει την Ένωση να κάνει ένα πολύ καλό ματς με τόσες απουσίες βασικών και αναντικατάστατων... Απαίτηση για καλύτερο ποδόσφαιρο και πιο ουσιαστικό θα πρέπει να έχουν όλοι αφού επιστρέψει στο 100% του ο Μάνταλος, ο Χουλτ και ο Λόπες, ο Σιμόες και οι υπόλοιποι που απουσιάζουν... Άρα μετά τη διακοπή και ειδικά μετά το ματς με τον Παναιτωλικό όταν θα είναι οι περισσότεροι στη διάθεση του Ισπανού προπονητή...

Σημαντικά είναι και όσα είπε ο πρωταθλητής τεχνικός της ΑΕΚ για παίκτες όπως ο Κρίστισιτς και να τα εμπεδώσουν ΟΛΟΙ σε επίπεδο φίλων της ομάδας αλλά (και κυρίως) στο χώρο μου: «Με όλες τις απουσίες που έχουμε, γνωρίζοντας ότι έχουμε κάποιους παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν 90 λεπτά, έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Φάνηκε περίεργο που δεν έπαιξε ο Κρίστισιτς στο προηγούμενο παιχνίδι. Σήμερα από το 60’ ζητούσε αλλαγή. Αλλά όσο έπαιξε ήταν πολύ καλός».

Ζητούσε αλλαγή και σωστά ο Σέρβος χαφ γιατί έτσι έδειχνε και η εικόνα του στη διάρκεια του αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε λόγος και δεν έπαιξε με τον Παναθηναϊκό. Μα τι άλλο να συμβαίνει; Να είναι καλά ο ποδοσφαιριστής και να είναι ο καλύτερος και να μην τον βάζει ο προπονητής επειδή δεν γουστάρει τι; Τα μούτρα του; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά... Στο Περιστέρι άντεξε να παίξει σωστά και ανταγωνιστικά για 40 λεπτά. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής είναι, έχει το κάθετο παιχνίδι, κλέβει, παίζει με μία και γρήγορα, ενώ ψάχνει και τη δύσκολη μπάλα. Αλλά έτοιμος ΔΕΝ είναι ακόμη...

Επιτέλους έρχεται επαναλαμβάνω η διακοπή για να ξεκουραστούν όσοι έχουν τραβήξει κουπί, να καθαρίσουν και πνευματικά (εκτός από σωματικά) γιατί πρέπει στη συνέχεια ανταποκριθούν. Ειδικά στα ματς για το Κύπελλο το οποίο συνιστά τον βασικό και μοναδικό πλέον στόχο που μπορεί να σώσει μια αποτυχημένη σεζόν και δη στις εντός συνόρων διοργανώσεις και πιο συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα.

Υγ: Πολύ σημαντικό παιχνίδι και απόδοση από τον Κλωναρίδη. Συμφωνώ με τον Χιμένεθ ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Έδωσε ταχύτητα, κάθετη κίνηση όπως ανέφερε ο Σεβιγιάνος κοουτς. Το ίδιο σημαντική ήταν η παρουσία του Μπακασέτα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Έκανε πολύ καλό ματς ο διεθνής μεσοεπιθετικός και ειδικά από τη στιγμή που λείπει ο Μάνταλος (ο οποίος λείπει πολύ από την ΑΕΚ και το παιχνίδι της) δεν τίθεται θέμα να μη χρησιμοποιείται και ο "Μπάκα" εκεί που μπορεί καλύτερα και βοηθάει, στον άξονα δηλαδή...

Υγ2: Ευτυχώς που έδωσε άφεση αμαρτιών η διοίκηση και ο Κάναντι στον Ουάρντα και έπαιξε και ήταν και πάλι λες και δεν πέρασε ποτέ στον αγώνα και έφτιαξε και τη ψυχολογία του Τσόσιτς που ενώ είχε κάνει λάθος και χάρισε τετ α τετ στον Κουλούρη κατάφερε να κάνει σούπερ στοπ στον Αιγύπτιο άσο σε καλή στιγμή των γηπεδούχων. Όλοι έπρεπε να παίζουν, δανεικοί και μη και ειδικά ο Ουάρντα που δεν τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για την απαράδεκτη ανάρτησή του!

Υγ3: Πολύ καλό ματς έκανε και ο Μπάρκας στο Περιστέρι που κράτησε το μηδέν και ήταν αλάνθαστος σε οτιδήποτε χρειάστηκε και είχε άριστη ανταπόκριση σε εξόδους και με τα πόδια. Θαρρώ είχε ανάγκη μια καλή παρουσία τελευταία ο Έλληνας γκολκίπερ.

Υγ4: Συνεχίζω να απορώ σε μια τέτοια σεζόν γιατί έστω μετά τον τραυματισμό του δεν πήρε τις ευκαιρίες που αξίζει και πρέπει ο Χρήστος Αλμπάνης. Αντιλαμβάνομαι το να ελπίζεις και να επενδύεις σε κάποιον καλύτερο είναι το σωστό. Αλλά όταν δεν υπάρχει τέτοιος; Ο Μπογέ σίγουρα επιβεβαιώνει ότι δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν δικαιολογεί τέτοια κουβέντα που έχει προηγηθεί. Ο Αλμπάνης είναι αυτός στον οποίο πρέπει να δώσει η ΑΕΚ, να τον πιστέψει και να δουλέψει γιατί έχει μόνο να κερδίσει απ' την περίπτωσή του.

Υγ5: Επειδή μια νίκη δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα παραπάνω από αυτό που προσφέρει (σ.σ.: 3 βαθμούς) σε μια κακή χρόνια στο πρωτάθλημα, δεν αλλάζει η ανάγκη ενίσχυσης εκεί που έχουμε σημειώσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Να τα εξηγώ και να τα υπενθυμίζω διότι δεν γίνεται διαφορετικά σε τούτη τη χώρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...