Το πιο δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ

Το πιο δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ

Το πιο δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όλα εκείνα τα στοιχεία του αγώνα που σήμερα δίνει ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, στοιχεία τα οποία συνθέτουν την εικόνα μίας πολύ δύσκολης και καθοριστικής αναμέτρησης.

Φθάσαμε και στην 25η αγωνιστική! Έχουμε μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ που διεκδικεί το πρωτάθλημα να δοκιμάζεται στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Αυτό είναι ξεκάθαρα το πιο σημαντικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, είναι και το πιο δύσκολο των τελευταίων αγωνιστικών.

Αφού τονίσουμε ότι ΦΥΣΙΚΑ και δεν έχει κριθεί κανένα πρωτάθλημα και αφού αναφέρουμε ότι οι παρεμβάσεις του εκπροσώπου των Ολυμπιακών για να πει ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια κέρδισε τον τίτλο, ΔΕΝ συγκινούν κανένα μια και είναι μερικοί άνθρωποι που σου λένε καλημέρα και κοιτάς έξω να δεις αν έχει νυχτώσει, προχωράμε στο πιο σημαντικό θέμα του κατά τα άλλα πλούσιου ΠΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ, το οποίο δεν είναι άλλα από τον πολύ κρίσιμο σημερινό αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο αγώνας με την ομάδα του Αγρινίου είναι πολύ δύσκολος και προφανώς καθοριστικός, γιατί:

- Τα τελευταία ματς είναι πάντα και τα πιο πιεστικά από πλευράς ψυχολογίας.

- Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και όλοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να πετύχουν τον στόχο τους. (Ο καθένας με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα…)

- Ο ΠΑΟΚ αρχίζει να παίζει χωρίς τον εγκέφαλό του στο κέντρο, χωρίς τον Μαουρίσιο που ελέγχει όλο τον ρυθμό της ομάδας.

- Ο Παναιτωλικός είναι πραγματικά καλός, είναι ομάδα που επιτίθεται σωστά, έχει ταλέντο και φόρμα, διεκδικώντας ακόμη και την είσοδο στην πεντάδα.

- Σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια που ακολουθούν, είναι εξ’ ορισμού και αντικειμενικά πιο δύσκολο και ΟΛΟΙ ξέρουν (με ότι αυτό σημαίνει) ότι αν ο ΠΑΟΚ το κερδίσει, αγκαλιάζει τον τίτλο.

- Ο ΠΑΟΚ παίζει χωρίς πολλούς μέσους και μεσοεπιθετικούς και έτσι οι λύσεις έχουν μειωθεί σε μερικές θέσεις.

- Στην αναμέτρηση σφυρίζει ένας άπειρος Πειραιώτης(!) διαιτητής που εδώ και μήνες δέχεται αφόρητες πιέσεις μετά από ένα λάθος του υπέρ του ΠΑΟΚ. Αυτό το θυμούνται όλοι οι αντίπαλοι που από τότε, από εκείνο το ημίχρονο του Λαμία-ΠΑΟΚ, επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, οι οποίες πράγματι έπαιξαν ρόλο ώστε στο δεύτερος μέρος ο Πειραιώτης διαιτητής να παίξει τον ΠΑΟΚ σαν τον… Ποσειδώνα Μηχανιώνας και την Λαμία σαν την… Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον.

- Μαζί με τον Πειραιώτη διαιτητή παίζουν βοηθός από την Πρέβεζα και από την Εύβοια. Από εκεί που προέρχονταν ο Ποντίκης ο οποίος πέρυσι με τον Κομίνη αλλοίωσαν το πρωτάθλημα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ο Καμπούρης που φέτος εντελώς θολωμένος στη Νέα Σμύρνη ακύρωσε γκολ του Άκπομ που καλύπτονταν κατά τρία μέτρα!

Όλα τα παραπάνω και αρκετά ακόμη που υπάρχουν και συνδέονται μεταξύ τους για να διαμορφώνουν την εικόνα του πολύ δύσκολου αγώνα για τον ΠΑΟΚ, έχουν περάσει μέσα στην ομάδα, η οποία δεν έχει ηρεμήσει ούτε μέρα! Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου παραμένει πάρα πολύ σοβαρός και μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει πάρα πολλά εμπόδια. Αγωνιστικά και όχι μόνο. Τι να θυμηθούμε: Την απώλεια του Πρίγιοβιτς, το σοκ της αποτυχίας στο Europa League, το περσινό σοκ απώλειας πρωταθλήματος, τον κουραστικό πρώτο γύρο, τις δεκάδες εναντίον του αποφάσεις από τους διαιτητές, την υπόθεση Τζήλου όπου όλα όσα έγιναν είχαν σκοπό να διαταράξουν το πρωτάθλημα σε βάρος του και υπέρ άλλων; Όλα τα έχει ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ γιατί είναι πολύ καλά προετοιμασμένος και… κάπως έτσι πρέπει να παρουσιαστεί σήμερα στο Αγρίνιο.

* Όόόλα τα άλλα θέματα του ΠΑΟΚ με το γήπεδο (χωρίς χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια) τον Βαρέλα, τις μεταγραφές, τους δανεισμούς, το κύπελλο και ότι άλλο απασχολεί ομάδα και ΠΑΕ, έπονται του σημερινού πολύ δύσκολου και κομβικού αγώνα πρωταθλήματος.

* Μήπως η λύση για το ελληνικό μπάσκετ είναι να φύγουν και οι δύο από το πρωτάθλημα, αυτοί που έτσι και αλλιώς νοιάζονται μόνο για τη πάρτη τους και αντιμετωπίζουν όλες τις άλλες ομάδες σαν κομπάρσους;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.