Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 0-0

Φώτης Καρακούσης
Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 0-0

bet365

Απόλλων και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στη Ριζούπολη, με τους Κρητικούς να έχουν τρία δοκάρια και μερικές ακόμα καλές στιγμές, αλλά να μένουν, όπως και με την ΑΕΛ, μόνο με τον βαθμό.

Με τον Απόλλωνα ουσιαστικά να είναι πεσμένος, καθώς ούτε με θαύμα δεν σώζεται, ο ΟΦΗ είχε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει βαθμολογική ανάσα και να παλέψει για την αγωνιστική του σωτηρία, καθώς η υπόθεση με τον υποβιβασμό από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, θα κριθεί στα δικαστήρια. Οι Κρητικοί ωστόσο δεν μπόρεσαν να φύγουν με τη νίκη από την Ριζούπολη, έμειναν στο 0-0 απέναντι στους «κυανόλευκους» και πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα γι' αυτούς.

Η ομάδα των Βέρα και Ίσις έχει μόλις 19 βαθμούς και παραμένει στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και η αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με τον Λεβαδειακό στο «Γεντί Κουλέ», είναι παραπάνω από τελικός. Αν οι Κρητικοί δεν κερδίσουν, τότε τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, εξαιρετικά επικίνδυνα θα λέγαμε. Από την άλλη ο Απόλλωνας δεν κατέβηκε να χάσει, έφτασε τους 10 πόντους παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να κάνει λιγότερες καθυστερήσεις, καθώς μόνο η νίκη θα μπορούσε να τον κάνει να πιστέψει στο θαύμα.

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ματς και στάθηκαν άτυχοι με τρία δοκάρια και τα τρία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά από την άλλη έδειξαν και πολλά κενά ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι. Οι γηπεδούχοι από την άλλη με εξαίρεση μία, άντε δύο φάσεις, δεν έδειξαν τίποτα παραπάνω από μια καλή αμυντική γραμμή, ωστόσο ειδικά στο ματς αυτό έπρεπε να βγουν μπροστά για να διεκδικήσουν τη νίκη, κάτι που δεν έκαναν.

Κακό πρώτο μισάωρο, τρία δοκάρια στο επόμενο τέταρτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που συνολικά ήταν κακό, χωρίς ρυθμό, αλλά με σημαντικές φάσεις. Στην πρώτη μισή ώρα δεν είχαμε ουσιαστικά τίποτα, αλλά στο 29' ο ΟΦΗ έφτασε δύο φορές μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ και μάλιστα δύο φορές, αλλά η μπάλα σταμάτησε και στις δύο στο δοκάρι του Χουάντερσον. Αρχικά ο Γιαννούλης με σουτ την έστειλε στο αριστερό (του τερματοφύλακα) και στην συνέχεια ο Φερέιρα στο δεξί, σε μια μοναδική και σπάνια ευκαιρία για τους Κρητικούς.

Από εκείνο το λεπτό ανέβηκε λίγο ο ρυθμός και χάθηκαν ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Νέιρα να κάνει το σουτ, τον Χουάντερσον να διώχνει και την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του.

Έίχε τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε ο ΟΦΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του και πίεζαν συνεχώς τους αντιπάλους τους, οι οποίοι ωστόσο ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 58΄ο Ναζλίδης εντελώς μόνος του δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στην ανυπεράσπιστη εστία, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων. Οι Κρητικοί από την άλλη δεν μπόρεσαν με τον Μεγιάδο στο 73' που νικήθηκε και πάλι από τον Χουάντερσον και το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος. Ένα 0-0 που σίγουρα δεν άρεσε σε καμία περίπτωση στους Κρητικούς που έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο στην... μάχη της παραμονής που δίνει.

MVP: Μπορεί να είχε την τύχη με το μέρος του στα δοκάρια του ΟΦΗ, ωστόσο ο Χουάντερσον ήταν εκεί και σταματούσε κάθε προσπάθεια των Κρητικών και δίκαια κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Παρότι αμυντικός, ο Γιαννούλης ήταν ο παίκτης που απείλησε περισσότερο από κάθε άλλον την άμυνα του Απόλλωνα, αλλά δεν έφτασε για να κερδίσει η ομάδα του.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Γιακουμάκης όχι απλά δεν βοήθησε μόλις μπήκε, αλλά έκανε πολλά λάθη και δικαίως είναι ο αδύναμος κρίκος του ματς.

Η γκάφα: Στην γκάφα θα βάλουμε αυτή του Ναζλίδη, με τον έμπειρο επιθετικό να βάζει αργά το πόδι του και να μην σκοράρει προ κενής εστίας στην μοναδική ευκαιρία του Απόλλωνα.

Το στραγάλι: Με εξαίρεση δύο κάρτες που θα μπορούσε να δώσει, ο Κοτσάνης είχε μια καλή διαιτησία χωρίς το σημαντικό λάθος.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Στη Ριζούπολη ο ΟΦΗ έπαιζε σημαντικο μέρος της κατηγορίας, αλλά ουσιαστικά δεν το έδειξε. Οι Κρητικοί ναι μεν είχαν τρία δοκάρια, αλλά ήταν κακοί και απέναντι σε έναν κακό Απόλλωνα το 0-0 όχι μόνο δεν τους κάνει, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και καταδικαστικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Γαρουφαλιάς (46' Ντ'Ούρσο), Κύργιας, Βαφέας, Βάρκας (56' Αγρόδημος), Κοντοές, Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε, Ναζλίδης (78' Ζοέλ Ακόστα).

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Σακόρ, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Βαζ (60' Ντίνας), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν (80' Παπαστεριανός), Νέιρα, Φερέιρα, Πάρσον (46' Γιακουμάκης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα