Ο Πίτι συνεχίζει από κει που σταμάτησε πέρυσι στη Λαμία

Ο Πίτι συνεχίζει από κει που σταμάτησε πέρυσι στη Λαμία

bet365

Δυο γκολ, μεστές εμφανίσεις και λύσεις σε μια μεσοεπιθετική γραμμή με έντονο ανταγωνισμό από τον 37χρονο Ισπανό, που αφήνει το ημερολόγιο να σβήνει μέρες χωρίς επιπτώσεις πάνω του. Ο Πίτι επέστρεψε στη Λαμία για να το «πιάσει» απ’ όπου το… άφησε πέρυσι.

Αν η απόφαση ενίσχυση για τη Λαμία στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήταν ειλημμένη, η απόκτηση του Πίτι προέκυψε… ξαφνικά. Βέβαια η εκτίμηση εκατέρωθεν ήταν γνωστή και το γεγονός πως ο Ισπανός δεν προσαρμόστηκε στην ΑΕΛ, όπως πιθανότατα περίμενε το καλοκαίρι που φορούσε τα «βυσσινί» έφερε την περίπτωσή του στο ραντάρ των Φθιωτών. Εκείνος ήθελε να επιστρέψει στη Λαμία, η ομάδα έψαχνε για παίκτη μεσοεπιθετικά, επομένως η επανένωση δεν ήταν δύσκολη υπόθεση.

Βέβαια τα δεδομένα στη Φθιώτιδα είχαν αλλάξει ριζικά, συγκριτικά με όσα άφησε πίσω του ο Πίτι τον Μάιο. Η «μπαγκέτα» του οργανωτή ανήκε πλέον στον Φακούντο Μπερτόλιο, ενώ το στυλ των «κυανόλευκων» ήταν διαφορετικό σε σύγκριση με το περσινό, καθώς δίνεται μεγαλύτερο βάρος στη δημιουργία και στο επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου.

Αναπόφευκτα, δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότεροι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στο δεύτερο μισό του γηπέδου, καθώς και η θέληση του Μάκη Χάβου να προσδώσει πιο ελκυστικά στοιχεία στο παιχνίδι της Λαμίας έξω από την αντίπαλη περιοχή, υπάρχει ποικιλία στο σκοράρισμα, βασικοί κι αναντικατάστατοι παίκτες και πρωταγωνιστές που δεν αντικαθίστανται εύκολα. Κοινώς, η ομάδα δεν χρειαζόταν τον «μαέστρο» Πίτι των 5 γκολ, των 3 ασίστ και της έντονης επιρροής του στο παιχνίδι, αλλά έναν τεχνίτη να τη βοηθήσει όταν μπλοκάρει και να προσφέρει με την ποιότητα που ξεχωρίζει σε ένα συνηθισμένο παιχνίδι μεταξύ μικρομεσαίων στη Super League.

Ο Πίτι συνεχίζει από κει που σταμάτησε πέρυσι στη Λαμία

Ο Καταλανός τα γνώριζε όλα αυτά στις 25 Ιανουαρίου, όταν ανακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή του. Ενδεχομένως να αισθάνθηκε και πιο άνετα, γνωρίζοντας πως δεν τα περιμένουν πια όλα από εκείνον. Έτοιμος και σε γνώριμο περιβάλλον, σαν να μην πέρασε μια μέρα, καταφέρνει κιόλας να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό και να αναδειχθεί σε εξαιρετική μεταγραφή για τη Λαμία. Παρότι… ξαναζεσταμένο, το «φαγητό» είναι το ίδιο νόστιμο με παλιά.

Πήρε φανέλα βασικού απέναντι στον Ατρόμητο για τη 18η αγωνιστική κι έκτοτε έλειψε μόνο από το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Παρότι 37 Μαΐων και σύντομα 38, αφού στις 26/05 έχει τα γενέθλιά του, ο Πίτι δείχνει πως το ημερολόγιο μπορεί να λέει και ψέματα, όταν ο αθλητής σέβεται το σώμα και τον εαυτό του, χωρίς να μετράει αντίστροφα για την απόσυρσή του.

Εσχάτως δε είναι αποτελεσματικός, τόσο όσο πέρυσι, όταν ουκ ολίγες φορές έπαιρνε τη Λαμία από το «χέρι». Κόντρα στην ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι κι ευστόχησε στην εκτέλεση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της (2-1), ενώ με τον Λεβαδειακό ήταν αυτός που ισοφάρισε, έστω και με τη βοήθεια της τύχης, «χαρίζοντάς» της τον βαθμό της ισοπαλίας και κρατώντας την για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη.

Ο Πίτι συνεχίζει από κει που σταμάτησε πέρυσι στη Λαμία

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως οι Φθιωτοί έδειξαν την οξυδέρκεια που χρειάστηκε για να επανεντάξουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη με πολλαπλά οφέλη. Δεδομένης της αφοσίωσής του στην ομάδα, ο Πίτι είναι έτοιμος για κάθε αποστολή. Είτε να μπει ως αλλαγή στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ για να συντηρήσει το προβάδισμα με 0-3, είτε να παίξει ως αναπληρωματικός για 90’ στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, είτε να αναλάβει ρόλο βασικού και πρώτου «βιολιού» λίγες μέρες μετά απέναντι στους Βοιωτούς για το πρωτάθλημα.

Ένας βετεράνος με πάθος πρωτοεμφανιζόμενου και κλάση που δεν περνάει απαρατήρητη, ο Πίτι ξέρει πως δεν θα είναι ο MVP, όπως πέρυσι. Του αρκεί όμως να παίζει σε μια ομάδα με καλά αποδυτήρια, να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και τελικά, να κάνει τη διαφορά, τρέχοντας στα 37 του και κάνοντας άπαντες να αμφιβάλλουν αν λέει... αλήθεια για την ηλικία του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα