Ο Κουέστα στα… χνάρια του Γκουιντάρ

Ο Κουέστα στα… χνάρια του Γκουιντάρ

Ο Κουέστα στα… χνάρια του Γκουιντάρ

bet365

Ο Χουλιάν Κουέστα συμφώνησε να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Άρη έως το καλοκαίρι του 2021 και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία.

Ως σύλλογος, ο Άρης έχει τη δική του παράδοση στην ανάδειξη τερματοφυλάκων, τροφοδότησε μπόλικους από δαύτους στην Εθνική ομάδα, αλλά οι σχετικές επιλογές του από την ξένη αγορά, στο παρελθόν, δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, ξένος τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές παραμένει ο σπουδαίος Σάντορ Γκουιντάρ. Ο Ούγγρος κατέγραψε 34 συμμετοχές την αγωνιστική περίοδο 1982-83 και θα μπορούσε να είχε πολλές περισσότερες, αλλά εκείνος ο τραυματισμός του στο κεφάλι (στη διάρκεια της προετοιμασίας του Άρη στη Φλώρινα το καλοκαίρι του 1983) τον ανάγκασε να σταματήσει την καριέρα του σε ηλικίας (μόλις) 32 ετών.

Εκ τότε, πέρασαν αρκετοί ξένοι τερματοφύλακες από τους «κίτρινους» και με εξαίρεση τον Μάριαν Κέλεμεν - τη σεζόν 2007-08 - κανείς δεν κατάφερε να πάρει θέση βασικού. Ο Κέλεμεν αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια, ενώ τον ακολουθεί ο Μίχαλ Πέσκοβιτς με τα δικά του οκτώ. Υπάρχουν επίσης και οι περιπτώσεις των Γιακούμποβιτς, Χουάνμα οι οποίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Ο Χουλιάν Κουέστα προβλέπεται να γράψει ιστορία γιατί ήδη μετρά 22 παιχνίδια με τη φανέλα του Άρη και μετά τη συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του, είναι προφανές ότι πρόκειται για τον πρώτο ξένο τερματοφύλακα (στη μετά Γκουιντάρ εποχή) ο οποίος θα έχει θέση βασικού και στις επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Γενικώς ο Ισπανός στοιχειοθετεί μία από τις καλύτερες φετινές επιλογές των «κίτρινων», είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες της φετινής Σούπερλιγκα και με την επέκταση της συμφωνίας γίνεται σαφές ότι ο Άρης σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο στην ικανότητά του, αλλά και ότι ο Κουέστα είναι ικανοποιημένος από τον ρόλο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα