Για όσους θεωρούν (ή θέλουν να περάσουν) ότι το πρωτάθλημα τελείωσε…

Για όσους θεωρούν (ή θέλουν να περάσουν) ότι το πρωτάθλημα τελείωσε…

Για όσους θεωρούν (ή θέλουν να περάσουν) ότι το πρωτάθλημα τελείωσε…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την χειρότερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη, αλλά και τους υπόλοιπους παράγοντες που επηρέασαν το αποτέλεσμα, το οποίο βέβαια δείχνει ότι τίποτα δεν τελείωσε στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς. Η ομάδα του Λουτσέσκου επί 90 λεπτά κόντρα στον Άρη, δεν κατάφερε να βγάλει μία σωστά δομημένη επίθεση, για να φέρει την μπάλα ορθολογικά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και κάπως έτσι να δημιουργήσει πιο πολλές πιθανότητες δημιουργίας τέρματος! Είναι απίστευτο γι’ αυτή την ομάδα, αλλά και πέρα για πέρα αληθινό!

Που άραγε οφείλεται αυτό το σοκαριστικό (ποδοσφαιρικά) γεγονός;

-Οφείλεται στην κάκιστη βραδιά όλων των χαφ και επιθετικών του ΠΑΟΚ; (Μήπως η ομάδα ήταν πολύ κακή και αυτό επηρέασε και όλους τους παίκτες;)

- Οφείλεται στον Άρη και τον εξαιρετικό τρόπο που αμύνθηκε;

- Οφείλεται σε κακές επιλογές; (Μα και με τον Ολυμπιακό οι ίδιοι έπαιζαν…)

- Οφείλεται στο ότι δεν ξεκίνησε ο Ολιβέιρα; (Μα και όταν έπαιξε, με το σκορ ήδη στο 1-0, ο ΠΑΟΚ το ίδιο κακός ήταν).

- Οφείλεται σε γενικότερο εφησυχασμό;

- Ή μήπως οφείλεται στη μία από τις λίγες κακές βραδιές που δικαιούται κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό;

Ό, τι και αν είναι, ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε από τον Άρη, όπως ακριβώς και με την Βίντι! Οι δύο αντίπαλοι δεν πίεσαν πολύ ψηλά, περίμεναν σχεδόν στο μισό γήπεδο και κατάφεραν έχοντας κοντά τις γραμμές τους, να σβήσουν από τον γηπεδικό χάρτη όλα τα χαφ και τους μεσοεπιθετικούς του Δικεφάλου, που χθες έπαιζαν λες και… έπρεπε να είναι μόνιμα κρυμμένοι, στις πλάτες των αντιπάλων!

Στο ποδόσφαιρο η καλύτερη επίθεση, κερδίζει πάντα την καλύτερη άμυνα. Όσο λοιπόν και να προσπαθήσει μία αμυντική λειτουργία, αν η επίθεση διαθέτει ποιότητα και λειτουργεί σωστά, τότε καμία αμυντική τακτική δεν μπορεί να δημιουργήσει αυτή την εικόνα. Άρα… πρώτα ο ΠΑΟΚ είχε το πρόβλημα και δευτερευόντως ο Άρης συνετέλεσε γι’ αυτή την εικόνα.

Προσέξτε: Ο Άρης πανηγυρίζει και δέχεται συγχαρητήρια, γιατί κατέστρεψε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Γιατί το αντιμετώπισε και το περιόρισε! Όχι γιατί έπαιξε ανοικτά και δημιούργησε! Και όμως! Αυτό και μόνο αρκούσε, ώστε μερικοί να βγάλουν τον Άρη… καλύτερο του ΠΑΟΚ! Πόση ανάγκη είχαν κάτι τέτοιο;

Έστω και έτσι όμως, ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα κανονικό γκολ και ο Άρης ισοφάρισε και στέρησε από τον ΠΑΟΚ δύο βαθμούς, με ένα γκολ οφσάιντ! Ο ορισμός της αλλοίωσης αποτελέσματος! Παρολ’ αυτά και αυτό σχολιάζεται ή με… μικρά γράμματα ή καθόλου σε τίτλους και ρεπορτάζ! Φαντάζεστε τι θα γίνονταν αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε με τέτοιο τρόπο ένα-οποιοδήποτε αποτέλεσμα; Τι θα λέγονταν και θα γράφονταν πάλι για την… εξυγίανση. Ναι αυτή που όλη τη χρονιά έχει αδικήσει τον ΠΑΟΚ σε 15-20 μεγάλες φάσεις!!

Χθες, σε αγώνα ΠΑΟΚ-Άρη στην Τούμπα, όπου ο διαιτητής δεν δίνει το πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Μπίσεσβαρ (δεν υπάρχει καμία απόδειξη θεάτρου για όσους κουτοπόνηρα άλλο βλέπουν και άλλο υποθέτουν σε φάση που ΠΡΩΤΑ ο Μπίσεσβαρ κάνει ντρίμπλα και μετά απλώνει πόδι ο αντίπαλος και τον ανατρέπει)

σε αγώνα όπου στο 77΄ ο διαιτητής δεν αφήνει πλεονέκτημα και κόβει αντεπίθεση του ΠΑΟΚ για εσκεμμένο-βίαιο φάουλ του Τζανακάκη στον Ζαμπά, τον οποίο Τζανακάκη όμως δεν αποβάλλει!

και ενώ στην ίδια φάση κόβει πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ, σε αγώνα όπου ο βοηθός δεν ακυρώνει το γκολ οφσάιντ του Άρη! Και όλα αυτά τα μεγάλα σφυρίγματα, σε ματς όπου και κάθε αμφισβητούμενο «μικρό» ήταν υπέρ του Άρη, με αποκορύφωμα το κλέψιμο Άκπομ στον Βέλεθ στο 69΄ και φυσικά το «φάουλ» από το οποίο προήλθε το 1-1…

Όλα όσα έγιναν χθες στην Τούμπα, όλα μα όλα, αποτελούν την πιο γερή σφαλιάρα στους επιπόλαιους που θεωρούσαν το πρωτάθλημα τελειωμένο. Η σφαλιάρα όμως είναι μεγάλη και για την ομάδα του ΠΑΟΚ, για τον προπονητή που έχει ευθύνη όταν –σχεδόν- τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, αλλά και για την ΠΑΕ. Όλοι ξέρουν και από τα παθήματα οφείλουν να παίρνουν μαθήματα…

* Ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο του Άρη αρνήθηκε με τον πλέον υποτιμητικό και ντροπιαστικό τρόπο, να απαντήσει σε ερωτήσεις. Συμφώνησε με την ΠΑΕ Άρης να αγνοήσει δημοσιογράφους (άρα και τον κόσμο) και μετά από όσα ανούσια είχε να πει, να φύγει, γιατί υπέθεσε ότι θα δημιουργηθεί ένταση από τις ερωτήσεις! Και γύρισε την πλάτη σε δημοσιογράφους που καλύπτουν ρεπορτάζ και του Άρη! Ο άνθρωπος αυτός που νομίζει ότι κάπως έτσι θα κερδίσει τον σεβασμό των Αρειανών, που ποτέ τους δεν τον χώνεψαν! Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας προπονητής; Αλλά δεν φταίει αυτός. Φταίνε όσοι παρά τα όσα έκανε, συνεχίζουν και τον προβάλλουν.

* Ο Κώστας ο Κατσουράνης ρε φίλε… Ο μόνος Έλληνας που υποστηρίζει με θέρμη, ότι ο Μπίσεσβαρ έκανε θέατρο και σωστά πήρε κίτρινη κάρτα! Και κάνει επίθεση στον Κάκο που λέει κάτι άλλο! Ο Κώστας ο Κατσουράνης, που ειρωνεύονταν τον Κάκο και όταν μιλούσε για τα πέναλτι που δεν δόθηκαν στο ματς με τα Γιάννινα. Ο Κατσουράνης ρε φίλε, που έβλεπε με μεγάλη προσοχή και το περσινό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο γκολ… Βαρέλα! Ο Κατσουράνης στο OPEN…

Καταλαβαίνετε γι’ άλλη μία φορά ποια είναι η διαφορά του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη με όλους τους άλλους έτσι; Χρειάζεται ανάλυση μετά από όλα τα παραπάνω και για το ποδόσφαιρο αλλά και για τα media; Θέλετε και άλλα παραδείγματα για… χαλίφηδες και παρεμβάσεις κάθε είδους;

Καταλάβατε τώρα τι σημαίνει εξυγίανση και πώς μπορεί ο αδύναμος να πάρει αποτέλεσμα με γκολ οφσάιντ στην έδρα του ισχυρού ή θα χρειαστούν κι’ άλλα blog;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.