Όχι και με κάτω τα χέρια!

Όχι και με κάτω τα χέρια!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Όχι και με κάτω τα χέρια!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πήγε για... καφέ στην Νέα Σμύρνη, δεν έπαιξε και έχασε από τον Πανιώνιο, σε μία εμφάνιση που επιβεβαίωσε την στασιμότητα στην εξέλιξη του αγωνιστικού πρότζεκτ.

Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και με το αγωνιστικό πρότζεκτ να βρίσκεται σε εξέλιξη από το καλοκαίρι, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την αγωνιστική πρόοδο, την εξέλιξη των νεαρών παικτών και όχι το αποτέλεσμα(χαρακτηριστική η πρόσφατη δήλωση του Γιώργου Δώνη για το ότι ᾽᾽δεν μας ενδιαφέρει ο βαθμολογικός πίνακας᾽᾽), το να χάσει ένα παιχνίδι δεν φέρνει το τέλος του κόσμου. Φυσικά και δεν μπορεί να λογίζεται ως κάτι φυσιολογικό αλλά μέσα στο παιχνίδι είναι και η ήττα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα σχέδιο που χρειάζεται τεράστια υπομονή, συνδυάζεται με το μικρότερο μπάτζετ στην ιστορία του συλλόγου και θα χρειαστεί έμπρακτη στήριξη από τους διοικούντες(ενέσεις ποιότητας το καλοκαίρι) για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και να θυμίζει κανονικό Παναθηναϊκό.

Εκείνο, όμως, που δεν είναι φυσιολογικό, εκείνο που δεν είναι αποδεκτό σε καμία περίπτωση και για καμία έκδοση του Παναθηναϊκού, είναι το να χάνεις ένα παιχνίδι με κάτω τα χέρια. Να παρουσιάζεις στο χορτάρι την εικόνα μίας ομάδας που έχει συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα από το πρώτο ημίχρονο, μίας ομάδας που δεν έχει το σχέδιο να γυρίσει ένα παιχνίδι, μίας ομάδας που αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται και δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα πνευματικά για να πάρει την νίκη, πληρώνοντας λάθη συγκέντρωσης, πληρώνοντας παιδικά λάθη στην άμυνα και τελειώνοντας το παιχνίδι με 1 τελική στον στόχο!

Σήμερα στην Νέα Σμύρνη, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να είναι αποκαρδιωτικός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Πως να πάρει έστω και έναν βαθμό απέναντι σε ένα ψυχωμένο Πανιώνιο, ο οποίος ήταν πολύ καλός στο επιθετικό τρανζίσιον, είχε άριστη τακτική προσήλωση σε ολόκληρο το παιχνίδι και είχε σε σπουδαίο απόγευμα έναν από τους καλὐτερους επιθετικούς στην Λίγκα και ένα από τα καλύτερα και πιο χρήσιμα αμυντικά χαφ. Τον Ντουρμισάι και τον Κόρμπο.

Στο πρώτο γκολ η μετάβαση από φάση επίθεσης σε φάση άμυνας του Παναθηναϊκού είναι τραγική. Δεν επιτρέπεται να εκτελεί σαν σε προπόνηση ο Σπιριντόνοβιτς, δεν επιτρέπεται να γίνεται κάτοχος της μπάλας ο Ντουρμισάι και να πέφτουν πάνω του και οι δύο στόπερ χωρίς μάλιστα αποτέλεσμα, δεν επιτρέπεται οι δύο κεντρικοί μέσοι να έχουν τόσο αργή επιστροφή.

Όσον αφορά το δεύτερο, αυτό και αν είναι παιδικό. Ο Κουρμπέλης κάνει... τσαφ σε μία φάση που αν πήγαινε με δύναμη θα έστελνε την μπάλα στην πλατεία για καφέ και ο Χατζηγιοβάνης βγαίνει από την περιοχή σαν σε περίπατο στην Βουλιαγμένη, με αποτέλεσμα να κρατήσει εντός παιχνιδιού τον Σταυρόπουλο, τον οποίο ξέχασε και όλη η υπόλοιπη άμυνα.

Με τέτοια αμυντική συμπεριφορά δεν γίνεται να ελπίζεις στο παραμικρό, ειδικά όταν συνεχίζεις να παράγεις φάσεις με το σταγονόμετρο. Κάτι που... φωνάζει εδώ και πάρα πολύ καιρό και το είχαμε τονίσει ακόμη και στο ξεκίνημα της χρονιάς, όταν ο Παναθηναϊκός πήγαινε από νίκη σε νίκη. Ξεκάθαρο ήταν πως αυτή η έκδοση δεν μπορεί να φτιάξει εύκολα φάσεις, όμως, πλέον από παιχνίδι σε παιχνίδι αντί να παρουσιάζει βελτίωση, δείχνει να μην μπορεί να βρει το αντίδοτο.

Σήμερα, ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση μία-δύο καλές ενέργειες του Χατζηθεοδωρίδη από αριστερά στο πρώτο ημίχρονο και την φάση του 58᾽ με την κάθετη του Άλτμαν και το σουτ του Μακέντα, δεν παρουσίασε τίποτα αξιόλογο επιθετικά. Απολύτως τίποτα!

Με τον Πούγγουρα από δεξιά ο Δώνης... τελείωσε την οποιαδήποτε επιθετικότητα από εκείνη την πλευρά. Ο Χατζηγιοβάνης σε ακόμη ένα από τα τελευταία παιχνίδια κούρασε πάρα πολύ την μπάλα, δεν είχε ουσία και είναι ξεκάθαρο πως βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος και λίγος πάγκος ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Ο Μπουζούκης βγήκε... off από την ᾽᾽βδέλα᾽᾽Μανιάτη που έριξε πάνω του ο Μάντζιος, ενώ θα ήταν υπερβολικό να σταθούμε και πάλι στην έλλειψη δημιουργίας στο επιθετικό τρίτο από τους παίκτες του άξονα. Αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα και ήταν λάθος που ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το καλοκαίρι έναν παίκτη στην μεσαία γραμμή με αναπτυγμένες τις δημιουργικές αρετές. Έχει στο ρόστερ του κεντρικούς μέσους που πάνω-κάτω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ο Παναθηναϊκός και σήμερα παρουσίασε τρομακτική δυσκολία στο να βρει την σωστή επιλογή στην τελική πάσα, παρουσίασε πολύ μεγάλη αδυναμία στο να βγάλει αυτοματισμούς κοντά στην περιοχή του αντιπάλου και μία ανούσια κατοχή της μπάλας χωρίς φαντασία και ενέργεια.

Η εικόνα μέσα στο 2019 δείχνει πως το αγωνιστικό πρότζεκτ παραμένει στάσιμο και χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά και να ανοίξει το rotation, πέρα φυσικά από την ποιοτική αναβάθμιση που χρειάζεται δεδομένα αυτή η ομάδα.

Όσο για την πέμπτη θέση; Πολύ σκούρα τα πράγματα...

Υ.Γ1: Το παιχνίδι θα ήταν εντελώς διαφορετικό αν ο διαιτητής Κουμπαράκης έκανε σωστά την δουλειά του. Το πέναλτι του Ντουρμισάι πάνω στον Κουρμπέλη στην αρχή του παιχνιδιού είναι πεντακάθαρο.

Από την στιγμή, όμως, που δεν ενοχλεί τον ίδιο τον Παναθηναϊκό η συνεχόμενη… σφαγή και προτιμά την σιωπή λες και ξαφνικά μεταφέρθηκε το ελληνικό πρωτάθλημα στην Premier League και όλα είναι ανθρώπινα-οπότε κάποια στιγμή με έναν μαγικό τρόπο θα σταματήσουν να σφυρίζουν άδικα το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽- τι νόημα έχει σε τούτη την γωνιά να συνεχίσουμε να προβάλλουμε στην σωστή του διάσταση το… κυνήγι της ομάδας από τους ρέφερι; Για αυτό, λοιπόν, επικεντρωθήκαμε στην συζήτηση για το αγωνιστικό κομμάτι, με την ελπίδα(που πάντα πεθαίνει τελευταία) ότι αυτή η ΠΑΕ θα φροντίσει να έχει η ομάδα ίση μεταχείριση σε κάθε παιχνίδι.

Υ.Γ2: Πόσο χειρότερος από τον Πούγγουρα ως δεξί μπακ θα ήταν ο Αποστολάκης στην φυσική του θέση, ένα παιδί που έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι;

Υ.Γ3: Ανάληψη των χρεών, τις μετοχές στον Ερασιτέχνη και αντίο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή μήπως υπάρχει; Εξάλλου στα... παραμύθια συμπαικτών έχετε πάρει πλέον master!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.