Ποιος μπορεί να παίξει ανοικτά τον ΠΑΟΚ;

Ποιος μπορεί να παίξει ανοικτά τον ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει το μεγάλο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης και την εικόνα της αναμέτρησης ανάλογα με τα στοιχεία που διακρίνουν το παιχνίδι της κάθε ομάδας…

Μεγάλο ματς στην Τούμπα και σήμερα. Πάντα το ΠΑΟΚ-Άρης είναι μεγάλο παιχνίδι. Ακόμη και η μεγάλη προπώληση εισιτηρίων από πλευράς Δικεφάλου, φανερώνει το ενδιαφέρον, σε αντίθεση για παράδειγμα με τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ που έγινε πριν λίγες εβδομάδες, ματς που δεν είχε ούτε 15 χιλιάδες φιλάθλους…

Σήμερα, ο αγώνας έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αυτό σχετίζεται με την κατάσταση των δύο ομάδων. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Άρης, πηγαίνουν στον αγώνα όντας σε πραγματικά καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχει το δικό του ξέφρενε σερί, κερδίζει, σκοράρει ακατάπαυστα, προσφέρει θέαμα και εβδομάδα με την εβδομάδα πλησιάζει στην επίτευξη του μεγάλου του στόχου. Από την άλλη όμως και ο Άρης, μετά το κομβικό διπλό στην Ξάνθη, έχει βρει ρυθμό και χημεία. Από εκείνη τη βραδιά και μετά, ο Παντελίδης όχι μόνο δεν έφυγε από τους κίτρινους, αλλά φαίνεται ότι έχει περάσει και τα δικά του «θέλω» στην ομάδα, η οποία βρίσκεται σε θέση Ευρώπης.

Ο ΠΑΟΚ είναι σχεδόν πλήρης και ο Λουτσέσκου διάλεξε τους καλύτερους για τον αγώνα. Ο Άρης έχει θέματα με Μπάσα, Τόνσο και Φετφατζίδη, ενώ και ο Δεληζήσης δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

Επηρεάζουν όλα αυτά το παιχνίδι; Το αποτέλεσμα; Κυρίως την εικόνα; Γιατί από τη μία προσπαθούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα που είναι και το πιο σημαντικό, από την άλλη όμως αξία έχει και το… τι ματς θα δούμε. Τι είδους παιχνίδι; Ανοικτό; Πολλές φάσεις; Γρήγορο ρυθμό; Δύο ομάδες που θα παίξουν επιθετικά για τη νίκη; Ή μήπως ένα κλειστό παιχνίδι, με πολύ «ξύλο», λίγες φάσεις και την μία ομάδα να επιδιώκει το… κλέψιμο του αποτελέσματος;

Αλήθεια… Πιστεύει κανείς ότι ο Άρης μπορεί μέσα στην Τούμπα να βγει και να παίξει ανοικτά; Μπορεί να ανεβάζει -σε φάση επίθεσης- πολλούς παίκτες μπροστά από την μπάλα; Υπάρχει περίπτωση ο Άρης να επιδιώξει γρήγορο ρυθμό και παιχνίδι πολλών φάσεων;

Μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, αν τη θέσουμε και πιο γενικά: Υπάρχει ομάδα αυτή την σεζόν και ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, που μπορεί να παίξει τον ΠΑΟΚ ανοικτά; Η απάντηση είναι εύκολη και αυτονόητη, αν σκεφτούμε τι έγινε στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ο πρώτος έπαιζε με τον δεύτερο που προσπάθησε να βγει ψηλά στο γήπεδο και το τελικό 3-1 με βάση την εικόνα της αναμέτρησης, αδικεί τους νικητές!

Άρα…

Ούτε ο Άρης, ούτε κανείς δεν μπορεί (και δεν πρέπει από την δική τους πλευρά…) να βγει και να παίξει ανοικτά τον ΠΑΟΚ… Θα είναι λάθος. Θα είναι οδυνηρό. Ο Άρης δεν θα έχει καμία τύχη σε ανοικτό παιχνίδι. Ο Άρης μπορεί να πάρει αποτέλεσμα αν… το πάει περίπου όπως ο ΠΑΣ. Η μόνη ομάδα δηλαδή που το πάλεψε και έχασε 11 με 11 απέναντι στον ΠΑΟΚ, στα τελευταία λεπτά.

Ο Παντελίδης το ξέρει και η δική του φιλοσοφία δεν απέχει από ένα τέτοιο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα σε τέτοιους είδους ματς, το πρώτο γκολ παίζει μεγάλο ρόλο. Όταν ο θεωρητικά αδύναμος το δέχεται νωρίς και αναγκάζεται να αλλάξει τα σχέδιά του, τότε… η κατάσταση δυσκολεύει πάρα πολύ! (Ο Ολυμπιακός που το δέχθηκε νωρίς και δεν είχε plan b θεωρείται μικρός και αδύναμος για να δικαιολογηθεί η από εκεί και μετά εικόνα του, ή η απαράδεκτη προπονητικά παραδοχή του Μαρτίνς για την επιρροή του πρώτου τέρματος στην εξέλιξη της αναμέτρησης και την απουσία εναλλακτικού πλάνου;)

Με αυτά και με αυτά περιμένουμε σε ποιο βαθμό ο ΠΑΟΚ θα επιβάλει το παιχνίδι του, περιμένουμε σε τι κατάσταση θα είναι τα μεγάλα ατού του Λουτσέσκου, περιμένουμε την βραδιά στην οποία θα είναι ο Κουέστα, αλλά και τι ρόλο θα παίξει η τύχη, που πάντα επηρεάζει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.