Και ας μην παίζει το… καλύτερο ποδόσφαιρο

Και ας μην παίζει το… καλύτερο ποδόσφαιρο

Και ας μην παίζει το… καλύτερο ποδόσφαιρο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την 19η νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, για τις αρετές αυτής της ομάδας που εμφανίστηκαν και στην Ριζούπολη και κάνει μία πρώτη πρόβλεψη για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Άρη!

Λυών - Μπαρτσελόνα με αξεπέραστο Live στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Μπαίνει στο γήπεδο η ομάδα του Βιεϊρίνια, του Μάτος, του Βαρέλα, του Μπίσεσβαρ, του Πέλκα και των άλλων παικταράδων, που αυξήθηκαν τον χειμώνα με ενισχύσεις τύπου… Ολιβέιρα!

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μπαίνει στο γήπεδο ομάδα στην οποία δεν χωράνε πλέον ούτε καν στην αποστολή, παίκτες όπως ο Μίσιτς, ο Καρέλης, ο Τόσκα, προφανώς και ο Χατσερίδης. Ακόμη και ο Κάνιας πλέον… χλωμός θα είναι. Ούτε καν 18άδα!

Μέχρι το 10΄ το σκορ γίνεται 0-2 από τα πρώτα δύο τελειώματα! Η ποιότητα (που φέρνει αποτελεσματικότητα) σε όλο της το μεγαλείο!

Τι χρειάζεται μετά από ένα τέτοιο ξεκίνημα; Οργάνωση! Πειθαρχία! Διαχείριση και εκμετάλλευση όλων των λαθών που θα κάνει ο σχετικά αδύναμος αντίπαλος, ο οποίος βέβαια πολλούς βαθμούς δεν έχει, αλλά όταν χάνει, αυτό γίνεται με σκορ που φανερώνουν… μάχη.

Γράφαμε και χθες ότι… «όλα θα εξαρτηθούν από το μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ». Έτσι και έγινε. Το μυαλό παραμένει στη θέση του. Δεν επηρεάζεται από επιτυχίες, αποτυχίες, μεγάλες νίκες, από κρίσεις, δεν επηρεάζεται από έδρες, ούτε και από το αν... θα φύγει ο πρώτος σκόρερ!

Με Λουτσέσκου στον πάγκο όλα είναι τακτοποιημένα! Με ομάδα δουλεμένη, που παραδίδει μαθήματα σωστού ποδοσφαίρου, τα οποία συνδυάζεται με εξαιρετική διαχείριση συναισθημάτων.

Παρά λοιπόν το ότι πολλοί ποδοσφαιρικοί ειδήμονες (και πρώην ποδοσφαιριστές βεβαίως μεταξύ αυτών…) έλεγαν (και ίσως επιμένουν) ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, αυτή η ομάδα έχει μετά και την 21η αγωνιστική:
Μετράει 19 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες. Έχει κερδίσει 11 βαθμούς παραπάνω από τον δεύτερο, απέναντι στον οποίο έκανε δύο νίκες! Η διαφορά από την τρίτη ομάδα έχει φθάσει αισίως στους 17(!!) βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ με την καλύτερη επίθεση (παρά το ότι έφυγε ο Πρίγιοβιτς), ο ΠΑΟΚ με την καλύτερη άμυνα και με ένα συντελεστή τερμάτων που φθάνει στο +35, ενώ ο δεύτερος έχει +28. Η ομάδα που δεν σταματάει πουθενά και όποιος του έχει αποσπάσει αποτέλεσμα, θα έχει να το «λέει» για χρόνια!

Παρολ’ αυτά… «δεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο». ΟΚ!

Αν κάποια στιγμή φθάσει στο +15, με διαφορά τερμάτων +80, ίσως… κάτι να γίνει. Έστω και αν δεν έχει πολλά δοκάρια…

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο ΠΑΟΚ έβαλε πέντε γκολ παίζοντας σε εξαιρετικούς ρυθμούς. Τέτοιους που… κάποια στιγμή έπρεπε να κατέβουν, μια και αμυντικά οι οκτώ τελικές του Απόλλωνα με τις 3-4 να είναι αρκετά σημαντικές, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Το δίδυμο Ολιβέιρα-Μαουρίσιο τώρα συντονίζεται και σίγουρα θα χρειαστεί λίγο ακόμη χρόνο να βρει πατήματα και ισορροπίες μαζί με τους άλλους, ειδικά όταν χάνεται η μπάλα μπροστά και χρειάζονται καλές μεταβάσεις στην άμυνα.

Ο προπονητής προφανώς ξέρει καλύτερα και αυτό το απαραίτητο ρίσκο που παίρνει η μεγάλη ομάδα, καταφέρνει και το εξισορροπεί. «Μπάλανς, κονσετρέϊσιον, χιουτζ ρισπονσιμπίλιτι» και τα άλλα… γνωστά, μαζί με το σκουφί που έχει γίνει πλέον… μύθος!

Στην Ριζούπουλη οι ΠΑΟΚτσήδες έστησαν ένα ακόμη μεγάλο πάρτι! Δειλά-δειλά ετοιμάζονται γι’ αυτά που έρχονται. Τι ακολουθεί την αμέσως επόμενη αγωνιστική;

Ο σπουδαίος αγώνας ΠΑΟΚ-Άρης για τον οποίο… αν βρείτε εισιτήριο, δώστε και σε μένα ένα.

* Μέχρι τότε όμως… προηγείται το ματς της χρονιάς: ΠΑΟΚ-Τότεναμ! Απόψε στις 19:00 στην Τούμπα για το ευρωπαϊκό youth league. Η ομαδάρα του Γκαρσία που ξέχασε πότε έχασε τελευταία φορά (ίσως και η μόνη που μπορεί να κερδίσει τους άνδρες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι παρεμπιπτόντως αποφεύγουν να κάνουν φιλικό μαζί τους) παίζει με ένα εκπληκτικό αγγλικό σύνολο, σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι υψηλότατου επιπέδου.

Και μια και το αναφέραμε απλά θυμίζω ότι: Ο ΠΑΟΚ στις ομάδες ανδρών, κ19, κ17 και κ15 μετράει φέτος και μέχρι στιγμής στα πρωταθλήματά τους: 60 νίκες, εννιά ισοπαλίες και μία μόλις ήττα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.