Μπάσκετ για λίγους και ποδόσφαιρο με μυαλό για τον ΠΑΟΚ

Μπάσκετ για λίγους και ποδόσφαιρο με μυαλό για τον ΠΑΟΚ

Μπάσκετ για λίγους και ποδόσφαιρο με μυαλό για τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εξέλιξη στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ και σχολιάζει τα ποδοσφαιρικά θέματα που αφορούν τον αγώνα Απόλλων-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-ΑΕΚ…

Έδωσε την μάχη του ο ΠΑΟΚ στον τελικό του μπάσκετ. Έχασε από το φαβορί για… μία-δύο φάσεις, ένα-δύο σουτ, μία-δύο αποφάσεις.

Για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό, έπρεπε να κάνει ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι και ο αντίπαλος να είναι σε κακή βραδιά. Και όμως… Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο από το 7΄-8΄του αγώνα και μετά! Παρά το αρχικό -19 όμως, κατάφερε με την ζώνη του και το μεγάλο παιχνίδι Χάτσερ, Γκάρετ, Μαργαρίτη να περάσει μπροστά με 70-67, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος…

Στον πεντακάθαρο κόσμο του ελληνικού μπάσκετ, όπου πολλοί έδειξαν να σοκάρονται από τις τελευταίες καταγγελίες του Ολυμπιακού (που για μένα έχει δίκιο σε πολλά απ’ όσα υποστηρίζει κάτι που έγραψα και μετά τον ημιτελικό) η ΚΕΔ μετά τα όσα δυσφημιστικά έγιναν στο ΟΑΚΑ, επέλεξε να ορίσει στον τελικό, τριάδα διαιτητών που καμία σχέση δεν έχει με τους -αντικειμενικά- κορυφαίους διαιτητές της χώρας. Γιατί;

Όσο ο Παναθηναϊκός ήταν στο +10 +15, Καρακατσούνης, Παπαπέτρου και η εκλεκτή Τσαρούχα, έκαναν προσπάθεια να είναι δίκαιοι. Το τι άγχος τους έπιασε όταν ο ΠΑΟΚ έδειξε ικανός να διεκδικήσει το τρόπαιο, δεν λέγεται… Γιατί;

Κρίμα για το άθλημα. Κρίμα να μην αφήνουν κανένα περιθώριο στο αουτσάιντερ να διεκδικήσει την μία πιθανότητά του. Οι έξι βολές-δώρο στον ΠΑΟ μετά το 70-67, τα 6-1 φάουλ σε εκείνο το διάστημα, το φάουλ στον Γκος μετά το εύστοχο τρίποντο και πάνω απ’ όλα αυτό που δίνει η Τσαρούχα (έχει σίγουρα θέμα με τον ΠΑΟΚ) στα 33΄΄, αυτές οι βολές-δώρο στον Παπαπέτρου, ήταν σφυρίγματα άγχους μην… τυχόν γίνει η έκπληξη.

Ευτυχώς η ΕΡΤ έδειξε… πολλές φορές το ριπλέι σε αυτή την κρίσιμη φάση και βγάλαμε συμπέρασμα. Τι; Δεν το είδατε ΟΥΤΕ μία φορά ενώ όλες οι άλλες φάσεις επαναλήφθηκαν πολλές φορές; Μα πώς; Κατά λάθος θα έγινε μάλλον…

Κρίμα. Κρίμα που όλοι αυτοί διώχνουν κόσμο από το άθλημα. Ας παίζουν μόνοι τους…

- Στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα ένα ΠΟΛΥ κρίσιμο παιχνίδι. Ένας αγώνας που θα κριθεί από το μυαλό των παικτών του. Οι οποίοι μέχρι στιγμής τα πήγαν περίφημα σε όλα τα ματς, στα ντέρμπι, στην περίοδο όπου πήραν διαφορά, τα πήγαν καλά μετά από κρίσεις στην Ευρώπη και τώρα πρέπει να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι κόντρα σε έναν θεωρητικά εύκολο αντίπαλο και σε ένα γήπεδο που η ησυχία του σε… κοιμίζει. Και όλα αυτά μετά από την εβδομάδα που πολλοί βιάστηκαν να τους αναδείξουν πρωταθλητές. Σε ένα γήπεδο όπου ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει εννιά ματς στα 39 που έχει δώσει!

Όλα λοιπόν είναι στο μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ, που θα φανεί απόψε αν παραμένουν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στον στόχο, ή αν τους έκαναν κακό οι πανηγυρισμοί μετά την εύκολη νίκη απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας.

Από εκεί και πέρα στο ντέρμπι, είδαμε αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού κατά το πρώτο ημίχρονο, όταν και ο κόσμος τους πλέον κατάλαβε ότι η κατάσταση είναι απίστευτη! Έτσι βέβαια δεν παίζεις το… καλύτερο ποδόσφαιρο. Παίζεις το ποδόσφαιρο της αλάνας και των over!

Αλλά αν αυτοί το κατάλαβαν, οι της ΑΕΚ που πίστευαν ότι έχουν την πιο οργανωμένη ομάδα και την καλύτερη αμυντική λειτουργία, τι αντιλήφθηκαν απ’ όσα έγιναν στο δεύτερο μέρος; Δίκαια ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος και τώρα πλέον θα δούμε τι θα προκύψει για την τρίτη θέση μια και ο Ατρόμητος παραμένει πολύ δυνατός.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είτε τώρα που κέρδισε ο Ολυμπιακός, είτε σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, το πρωτάθλημα φυσικά και ΔΕΝ τελείωσε για τον ΠΑΟΚ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.