Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0

bet365

Το γκολ του Άλτμαν στο 16' ήταν αρκετό για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες (1-0 τον Αστέρα Τρίπολης), διατηρώντας τις ελπίδες του «τριφυλλιού» για πεντάδα!

Έτσι έπαιξαν

Φανέλα βασικού για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του πήρε ο Όμρι Άλτμαν από τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος θέλησε να αλλάξει προς το καλύτερο την δημιουργία της ομάδας του με την επιλογή του Ισραηλινού.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Διούδης. Αριστερό μπακ ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξί ο Γιόχανσον και ο Κολοβέτσιος με τον Μαυρομμάτη δίδυμο στα στόπερ. Κάτσε και Κουρμπέλης τα δύο αμυντικά χαφ. Άλτμαν, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης η τριάδα πίσω από τον Μακέντα.

Ο Γιώργος Παράσχος για τον Αστέρα, επέλεξε τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Τριανταφυλλόπουλος, Βλάχος και Ματρικάρντι οι κεντρικοί αμυντικοί. Κυριακόπουλος αριστερό μπακ χαφ και Κώτσιρας δεξί. Στον άξονα οι Μπελόκ, Βαλιέντε, εξτρέμ οι Καλτσάς, Φερνάντες και στην κορυφή ο Μανιάς.

Άλτμαν: η πρώτη φορά!

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος. Από τις 4 Μαρτίου του 2018 και τον σοβαρό του τραυματισμό στο Καραϊσκάκη. Ο Όμρι Άλτμαν επέστρεψε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού μετά από εκείνο το «αιώνιο» ντέρμπι και εκτός από σεφτέ ως ενδεκαδάτος, άνοιξε και λογαριασμό στα γκολ, ερχόμενος σε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, για πρώτη μετά από δεκατρείς μήνες και το παιχνίδι με την Κέρκυρα στις 20 Ιανουαρίου!

Το υπέροχο κοντρόλ με το στήθος και το τελείωμα του Ισραηλινού στο 16' μετά την υπέροχη κάθετη βαθιά μπαλιά του Κουρμπέλη που έβγαλε... off την γραμμή άμυνας του Αστέρα που ήταν αρκετά ψηλά από την αρχή του παιχνιδιού, ήταν όσα χώρισαν Παναθηναϊκό και Αρκάδες στο πρώτο ημίχρονο.

Σε ένα ημίχρονο, όπου το «τριφύλλι» είχε την κατοχή της μπάλας, βρήκε δίχτυα στην δεύτερη καλή του στιγμή(η πρώτη με την κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 12') δείχνοντας πρόοδο στην εκτέλεση, με τον Αστέρα να αντιδρά στην συνέχεια για να σημείωση το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 25', όμως, ο Φερνάντες δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον αμαρκάριστο Μανιά και πέντε λεπτά αργότερα ο Καλτσάς από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε ψηλά άουτ, σε μία τεράστια ευκαιρία προ κενής εστίας!

Τα έχασε ο Αστέρας, ανάσανε ο Παναθηναϊκός!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο της μπάλας, ο Παναθηναϊκός και πάλι έδειξε φοβισμένος και έπαιξε για το 1-0, με αποτέλεσμα οι Αρκάδες να πιέσουν και να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση. Μετά την φάση διαρκείας στο 55' όπου ο Μακέντα έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι, οι παίκτες του Παράσχου έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 με το τετ-α-τετ του Μανιά που πέρασε άουτ.

Το σουτ του Καλτσά απόκρουσε ο Διούδης στο 63' ενώ στο 75' ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού μπλόκαρε το σουτ του Αραβίδη.

Ο Παναθηναϊκός αν και είχε χώρο δεν μπορούσε να βγει σωστά στην κόντρα, με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του 77', όπου ο Μακέντα αστόχησε απέναντι από τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας πίεσε μέχρι το τέλος, ο Δώνης έριξε και τρίτο στόπερ(Πούγγουρας) για να κρατήσει το 1-0 και το «τριφύλλι» κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του αποτέλεσμα παρά την πίεση των φιλοξενούμενων.

MAN OF THE MATCH: Ίσως το καλύτερό του παιχνίδι στην φετινή σεζόν. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, έβγαλε την ασίστ στο γκολ της ομάδας του, είχε πολλές θετικές ενέργειες και έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Βασικός για πρώτη φορά μετά από περίπου έναν χρόνο. Σκόρερ μετά από 13 μήνες και καθοριστικός παράγοντας για την νίκη του Παναθηναϊκού. Ο Όμρι Άλτμαν σκόραρε με ωραία ενέργεια και χάρισε στο «τριφύλλι» μία υπερπολύτιμη νίκη για την προσπάθεια που κάνει να μπει στην πεντάδα του πρωταθλήματος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αστέρας Τρίπολης αντέδρασε μετά το γκολ του Παναθηναϊκού αλλά πληγώθηκε από την έλλειψη σωστής επιλογής στην τελική προσπάθεια. Οι Αρκάδες έφτιαξαν κλασσικές ευκαιρίες αλλά δεν τις τελείωσαν. Ο Καλτσάς στο πρώτο μέρος και ο Μανιάς στο δεύτερο έχασαν φάσεις από αυτές που δεν χάνονται!

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κίκο Μακέντα θα μπορούσε να... καθαρίσει το ματς για τον Παναθηναϊκό στο 77' αλλά έχασε ένα τετ-α-τετ από αυτά που είναι υποχρεωμένος να στέλνει στο πλεκτό κάθε στράικερ που σέβεται τον εαυτό του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσης θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Φερνάντες στο 58'. Κατά τα άλλα έκανε μία καλή διαιτησία. Δεν απέφυγαν τα λάθη οι δύο επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε απέναντι στον Αστέρα αλλά τελικά κατάφερε να πάρει βαθιά... ανάσα, να νικήσει 1-0 και να μειώσει την διαφορά από τον Άρη που παίζει αύριο, στον πόντο. Οι Αρκάδες που τους έλειψε μόνο το γκολ, πέταξαν μια ευκαιρία να πάρουν έστω έναν «χρυσό» βαθμό απέναντι στους «πράσινους».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κάτσε, Κουρμπέλης(71' Δώνης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης(82' Πούγγουρας), Άλτμαν(60' Άλτμαν), Μακέντα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Βλάχος, Ματρικάρντι, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας(74' Τσιλιανίδης), Μπελόκ, Βαλιέντε, Καλτσάς, Φερνάντες(83' Δουβίκας), Μανιάς(61' Αραβίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα