Super League: Το πρόγραμμα των «μελλοθάνατων»

Γιώργος Ντυμένος
Super League: Το πρόγραμμα των «μελλοθάνατων»

bet365

Στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα της Super League φαίνεται πως θα διεξαχθεί μεγάλη «μάχη» για την παραμονή και επτά ομάδες έχουν μπλεχτεί σε ένα... γαϊτανάκι τρόμου! To gazzetta παρουσιάζει την κούρσα αποφυγής του υποβιβιασμού ως το φινάλε!
Συμπληρώθηκαν σήμερα τα 2/3 του πρωταθλήματος και μπορεί η υπόθεση τίτλος να έχει ουσιαστικά «ξεκαθαρίσει», στα άλλα «μέτωπα» το τοπίο παραμένει θολό. Κυρίως στην ουρά, όπου με βάσει τις αρχικές εξαγγελίες θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες και ο 13ος της κατάταξης θα δώσει αγώνες μπαράζ με τον 2ο της Football League.
Πλην του Απόλλωνα που δείχνει «καταδικασμένος», οι άλλες θέσεις των «μελλοθανάτων» προβάλουν ανοικτές και πολλές ομάδες συμπεριλαμβάνονται στο «γαϊτανάκι» του… τρόμου. Αν και ακόμη είναι νωρίς, ως μαξιλαράκι ασφαλείας μπορεί να λογίζεται ο «μαγικός αριθμός» 30, αν και φυσικά με 10 ματς να απομένουν, κάθε σχετική πρόβλεψη φαντάζει παρακινδυνευμένη. Αλλά με τόσους βαθμούς φαίνεται, επί του παρόντος, πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος στη ζώνη, αν και είναι «ανοικτό» το κατά πόσο θα αποφύγει το μπαράζ.
Μετά και τα αποψινά αποτελέσματα όπου ο Αστέρας δεν κατάφερε να «ξεφύγει», στον… χορό βρίσκονται επτά ομάδες, που τις χωρίζουν εννέα πόντοι (22-13) και εξ’ αυτών δύο θα πέσουν απευθείας και ακόμη μία θα περιμένει τον αντίπαλό της από τη δεύτερη τη τάξη κατηγορία (ο Απόλλων φαντάζει απίθανο να αποφύγει μοιραίο).
Ας δούμε το πρόγραμμα που έχουν στο 1/3 της σεζόν που απομένει, όπου επιγραμματικά υπάρχουν ορισμένα συμπεράσματα.
*Ο ΟΦΗ μέχρι στιγμής δεν έχει εκμεταλλευτεί τον παράγοντα «Γεντίκ Κουλέ» και η έδρα του θα κρίνει το μέλλον του. Μέχρι το φινάλε της σεζόν θα φιλοξενήσει πέντε ομάδες από την 10η θέση και κάτω (Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακό, ΠΑΣ και Αστέρα) και εκεί θα κριθούν όλα.
*Η Λάρισα αν δεν αποκτήσει «μαξιλαράκι ασφαλείας» μετά και τη συμπλήρωση της 27ης αγωνιστικής, τότε θα μπλέξει για τα καλά, καθώς στο φινάλε της σεζόν θα αντιμετωπίσει κατά σειρά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.
*Πάνω-κάτω κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Λαμία, αφού και εκείνη έχει να παίξει, μέχρι το τέλος, με τρεις «μεγάλους». Αρα τα άλλα επτά ματς χαρακτηρίζονται αυτόματα πάρα πολύ δύσκολα.
* Αντίθετα ο Πανιώνιος και ο Αστέρας είναι οι μόνες ομάδες του «γκρουπ» που έχουν ήδη «βγάλει» τα παιχνίδια τους με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
*Ο «κυανέρυθροι» μάλιστα στην τελευταία πεντάδα των αγώνων τους θα πάνε σε Λαμία και Λιβαδειά, όπου είναι πιθανό να παίζουν για δύο αποτελέσματα (Χ2), αποκτώντας σχετικό πλεονέκτημα.
* Ο Λεβαδειακός ναι μεν βρίσκεται στο «-7» από την απευθείας παραμονή, αλλά τα 6 από τα 10 παιχνίδια του είναι με ομάδες της ουράς. Χρειάζεται μεν την υπέρβαση, αλλά λόγω προγράμματος δεν δύναται να χαρακτηριστεί «καταδικασμένος».
* Ο ΠΑΣ έχει δύο ματς στους «Ζωσιμάδες», τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.
Βέβαια τα παραπάνω ίσως και να... ακούγονται «θεωρίες» αφού υπάρχει πολύς δρόμος, αλλά η ουσία είναι πως στην ουρά μας περιμένει, όπως όλα δείχνουν, ένα εντυπωσιακό και άκρως ενδιαφέρον φινάλε.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (22)
Αρης*
Παναθηναϊκός
Ατρόμητος*
Παναιτωλικός*
Ξάνθη
Λαμία*
Λάρισα
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.*
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (21)
Παναθηναϊκός*
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Ξάνθη*
Λαμία
ΑΕΛ*
Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα*
ΟΦΗ*
Πανιώνιος
ΑΕΛ (21)
Ξάνθη
Λαμία*
ΟΦΗ*
Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα*
Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ*
Ολυμπιακός
ΛΑΜΙΑ (21)
ΟΦΗ*
Λάρισα
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.*
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Απόλλων Σμ.*
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(20)
Ατρόμητος
Παναιτωλικός*
Ξάνθη
Λαμία*
ΑΕΛ
Λεβαδειακός*
ΟΦΗ*
Αστέρας Τρ.
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ
ΟΦΗ (17)
Λαμία
Ολυμπιακός*
ΑΕΛ
Απόλλων Σμ.*
Λεβαδειακός
Αρης*
ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός*
Αστέρας Τρ.
Ατρόμητος*
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (13)
Παναιτωλικός
Ξάνθη*
Λαμία
ΑΕΛ*
ΟΦΗ*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.*
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα