Πέντε νίκες σε δεκαεννιά παιχνίδια!

Πέντε νίκες σε δεκαεννιά παιχνίδια!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πέντε νίκες σε δεκαεννιά παιχνίδια!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αγωνιστική κρίση στον Παναθηναϊκό που δεν ξεκίνησε το 2019 και κάνει αναφορά στην έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε βαθιά αγωνιστική κρίση μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα στην σεζόν και περισσότερο απο τα αποτελέσματα, αυτό που προβληματίζει όσο τίποτα άλλο είναι η αγωνιστική εικόνα του «τριφυλλιού» που αντί να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι, γίνεται ολοένα και χειρότερη για μια σειρά από λόγους που έχουμε αναλύσει πριν καν ξεκινήσει η χρονιά. Έλλειψη ποιότητας και βάθους στο έμψυχο δυναμικό, κόπωση σημαντικών ποδοσφαιριστών και ανύπαρκτη μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο, έφεραν το «τριφύλλι» εκτός συνέχειας Κυπέλλου από την Λαμία σε έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό ενώ και η είσοδος στην πεντάδα έχει δυσκολέψει για τα καλά, καθώς το πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο δύσκολο ενώ στο θεωρητικά εύκολο κομμάτι του δευτέρου γύρου, ο Παναθηναϊκός μάζεψε μόλις τρεις πόντους από τους διαθέσιμους δεκαπέντε!

Η αγωνιστική πτώση του συνόλου του Δώνη ήταν αναμενόμενη και χιλιοτονισμένη, ωστόσο, η «κοιλιά» που κάνει ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε μέσα στο 2019 και επί της ουσίας έκανε την εμφάνισή της μετά τον τερματισμό του «6Χ6» στη Σούπερ Λιγκ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Από εκείνο το παιχνίδι και έπειτα, ο Παναθηναϊκός έχει μόλις πέντε νίκες σε δεκαεννιά αναμετρήσεις! Στοιχείο που ταιριάζει απόλυτα και με την κατακόρυφη πτώση στην απόδοση των παικτών του έμπειρου τεχνικού, ειδικά στο τελευταίο δίμηνο.
Από τις αρχές Οκτωβρίου, το «τριφύλλι» νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο, 5-1 τον Απόλλωνα, 1-0 τον Ατρόμητο, 2-1 τον Κισσαμικό και 1-0 τον Παναιτωλικό.

Ήρθε ισόπαλος στην Τρίπολη, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Βικελίδης με τον Άρη, απέναντι στην ερασιτεχνική Ιεράπετρα στην Καλογρέζα, 2-2 με την Ξάνθη εντός, 1-1 με την ΑΕΛ και 0-0 στην Λιβαδειά.

Έχασε στην Τούμπα, στο Ηράκλειο, δύο φορές στην Λαμία, αποκλείστηκε από την ομάδα της Φθιώτιδας στα πέναλτι ενώ την ήττα γνώρισε και στα Γιάννενα.

Ο απολογισμός; Πέντε νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες.

Σε αρκετά από αυτά τα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα στην ανάπτυξη και την δημιουργία και περιορίστηκε σε μία ανούσια κατοχή της μπάλας ενώ πλήρωσε ακριβά στιγμαίες αδράνειες στην ανασταλτική του λειτουργία ή στιγμές απειρίας και έλλειψης σωστής διαχείρισης του παιχνιδιού.

Η χρονιά μπαίνει στην τελική της ευθεία και το συγκρότημα του Δώνη έχει μπροστά του δέκα... τελικούς για την πέμπτη θέση. Έξι εντός και τέσσερις μακριά από το ΟΑΚΑ, όλα τα ματς εντός Αττικής.

Ναι μεν με τα δεδομένα του καλοκαιριού η πέμπτη θέση φάνταζε... υπέρβαση, ωστόσο, αυτή η έκδοση έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα από αυτό που βλέπουμε για παράδειγμα στα τελευταία παιχνίδια. Ο Δώνης μίλησε για άμεση ανάγκη βελτίωσης και αν αυτή δεν παρουσιαστεί, τότε ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκτός πεντάδας, γεγονός που θα συνιστά αποτυχία, με την τιμωρία της ΟΥΕΦΑ να συνεχίσει να αποτελεί βαρίδι για την ΠΑΕ.

Υ.Γ1: Διαλύθηκε το άθλιο σύστημα που έκανε ότι γούσταρε στο ποδόσφαιρο για δύο δεκαετίες, ήρθαν ξένοι διαιτητές στα κρίσιμα παιχνίδια και το ελληνικό πρωτάθλημα-που έχει αρκετό δρόμο ακόμη για να φτάσει να γίνει απόλυτα κανονικό και στα πρότυπα των ευρωπαϊκών- για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέληξε στην ομάδα που ήταν καλύτερη πάνω στο χορτάρι και μόνο. Πέρυσι ήταν η ΑΕΚ, φέτος είναι ο ΠΑΟΚ και μόνο αν σε έτρεφε όλη αυτή η άθλια κατάσταση, δεν μπορείς να δεις ξεκάθαρα ότι τα τελευταία δύο χρόνια και με την εποπτεία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, στον οργανισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου αρχίζει να μπαίνει οξυγόνο κανονικότητας. Επαναλαμβάνουμε πως υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά αλλά η αρχή έχει γίνει.

Δεν ζούμε τον ποδοσφαιρικό παράδεισο της Premier, της Primera ή της Bundesliga αλλά σε καμία περίπτωση δεν ζούμε και αυτή την ζοφερή πραγματικότητα των περασμένων αρκετών ετών...

Υ.Γ2: Δεν εμφανίζονται και τα 47 εκατομμύρια του Παϊρότζ, να πάρει η ομάδα καμία ανάσα! Να δούμε πότε θα λογοδοτήσουν όσοι παρουσίασαν αυτή την παπάτζα ως κάτι δεδομένο για την επόμενη ημέρα του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλομετόχου Γιάννη Αλαφούζου.
Μην τα ξαναλάμε. Όλοι έκαναν την «δουλίτσα» τους, εκτός από τον Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.