Ξάνθη - Λαμία 0-0

Δημήτρης Ρούσσος
Ξάνθη - Λαμία 0-0

bet365

Η Λαμία έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τα Πηγάδια (0-0), φτάνοντας τους 21 βαθμούς και κρατώντας την Ξάνθη μακριά από τις θέσεις της Ευρώπης. Εκνευρισμένοι με τον διαιτητή οι φιλοξενούμενοι.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν ο Τσούκαλος βρέθηκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς και σκόραρε, αλλά ο επόπτης Γιαννίκος υπέδειξε τον φορ της Λαμίας λανθασμένα ως οφσάιντ. Συνολικά στο πρώτο 10λεπτο, μέχρι η Ξάνθη να «μπει» στο παιχνίδι.

Ο Σαρπόνγκ (15’) μετά το άνοιγμα του Μπαριέντος από αριστερά εξαπέλυσε το πρώτο «πυρ», ενώ η μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 17’. Τότε ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε κόρνερ, ο Λισγάρας πήδηξε στο πρώτο δοκάρι, αλλά η διαγώνια κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μελίσσα.

Στο 23’ ο Καντά προσπάθησε να απειλήσει με σουτ, που κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 38’ ήταν η «μεγάλη» στιγμή των Φθιωτών στο παιχνίδι, όταν ο Μπερτόλιο με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Τσούκαλο, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το μέτριο «τελείωμά» του.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Ράσταβατς να περνάει στο παιχνίδι τον Ντουρίτσκοβιτς, που έδωσε πνοή στην ομάδα του επιθετικά, ενώ η Λαμία δημιουργικά έπασχε με τους κακούς Τομάς και Καραμάνο να μην αποδίδουν. Οι καλές φάσεις σε σύγκριση με το πρώτο μέρος περιορίστηκαν εκατέρωθεν, αν και τον ρυθμό έλεγχαν πλέον ξεκάθαρα οι Ακρίτες.

Ο Κοβάσεβιτς (65’) και ο νεοεισελθείς Μπρίτο με φάουλ (80’) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανησυχήσουν τον Μελίσσα, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται δίχως συγκινήσεις, αν και με αρκετά νεύρα μεταξύ των παικτών μετά τις κόντρες που όσο περνούσε η ώρα γίνονταν όλο και σκληρότερες.

MVP: Αντέτζο. Εξαιρετικός ο Νιγηριανός πάνω στον Κάστρο, τον οποίο εξουδετέρωσε απόλυτα καθ’ολη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο ύψος του: Ντουρίτσκοβιτς. Μπήκε στο 46’ και εξαρχής έκανε τη διαφορά, συγκριτικά με την υποτονική δραστηριότητα των γηπεδούχων επιθετικά στο πρώτο μέρος. Πολύ απειλητικός με σουτ και πάσες, ανέβασε το επίπεδο για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τομάς ήταν ωσεί παρών στα 61’ που αγωνίστηκε, δίχως να συνεισφέρει επιθετικά για τη Λαμία. Χωρίς πρωτοβουλίες και με λάθη στις μεταβιβάσεις δεν κατάφερε να παίξει ρόλο στη δημιουργία των φιλοξενούμενων.

Η «γκάφα»: Με κάποια αυστηρότητα μπορεί κανείς να εντάξει σε αυτή την κατηγορία το κακό «τελείωμα» του Τσούκαλου στο τετ α τετ στο 38’, στη σημαντικότερη φάση των «κυανόλευκων» σε όλο το παιχνίδι.

Το «στραγάλι»: Κακές αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία για τον Λάμπρου και τον βοηθό Γιαννίκο. Ο πρώτος δεν υπέδειξε φάουλ του Λισγάρα στον Επστάιν έξω από την περιοχή στο 86’, ενώ ο δεύτερος έκανε λάθος σηκώνοντας τη σημαία στο 1’, όταν ο Τσούκαλος βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς και σκόραρε. Δικαιολογημένα παράπονα από τη Λαμία.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Πιο ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα η Λαμία, που με 21 βαθμούς πλέον έφυγε «αλώβητη» από ένα γήπεδο στο οποίο πιέστηκε αρκετά, ειδικά προς το τέλος. Η Ξάνθη έψαξε τη νίκη, ώστε να έχει την πεντάδα εντός του ραντάρ της, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές σημαντικές ευκαιρίες κι έφτασε απλώς τους 26.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (46’ Ντουρίτσκοβιτς), Αλμέιδα, Σαρπόνγκ (71’ Αμορίμ), Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (61’ Μπρίτο), Κάστρο, Μπαξεβανίδης

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο (88’ Μπουλούλης), Καραμάνος, Τομάς (61’ Επστάιν), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βάντερσον, Τσούκαλος (69’ Ασούμπρε)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα