Πρέπει να βελτιώσει την παραγωγή φάσεων!

Πρέπει να βελτιώσει την παραγωγή φάσεων!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πρέπει να βελτιώσει την παραγωγή φάσεων!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την νέα γκέλα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά και το συμπέρασμα από τα δύο κολλητά παιχνίδια στην επαρχία.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Καλώς σας ξαναβρίσκω μετά από μία εβδομάδα. Η γρίπη που ταλαιπωρεί όλη την Ελλάδα μας έβγαλε νοκ-άουτ, με αποτέλεσμα να πάρουμε απουσία από τον σχολιασμό των δύο τελευταίων παιχνιδιών του Παναθηναϊκού. Για αυτό πάμε γρήγορα να μπούμε στο... ψητό, να ξαναμπούμε στην ᾽᾽μάχη᾽᾽, τώρα που επιτέλους νιώσαμε καλύτερα και κάλμαρε ο ιός.

Μετά το διπλό... ανάσα στο Αγρίνιο, το σύνολο του Δώνη πέταξε ξανά βαθμούς, αυτή την φορά στην Λιβαδειά απέναντι σε έναν χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλο, επιβεβαιώνοντας πως το 2019 δεν είναι καθόλου καλά. Σε αυτά τα παιχνίδια, τούτη η έκδοση είναι υποχρεωμένη να νικά, είναι υποχρεωμένη να δείχνει πρόοδο και να παρουσιάζει μια καλή εικόνα πάνω στο χορτάρι.

Απέναντι στον Παναιτωλικό, οι ᾽᾽πράσινοι᾽᾽δεν απέδωσαν στα επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει. Η εμφάνιση ήταν κάτω του μετρίου, όμως, από μία καταπληκτική ομαδική συνεργασία βρήκαν ένα γκολ με τον Μπουζούκη και από την αρχή του δευτέρου μέρους ξεκίνησαν να παίζουν με την φωτιά. Έδωσαν χώρο, οπισθοχώρησαν αναίτια και η αποβολή του Κάτσε έδεσε το γλυκό, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει την εικόνα μίας ομάδας που έχει λυγίσει από το άγχος του ᾽᾽πρέπει᾽᾽και της ανάγκης για επιστροφή στις νίκες.

Τουλάχιστον στο τελευταίο ημίωρο η τακτική συγκέντρωση στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν σε υψηλό επίπεδο, η εστία του Διούδη δεν απειλήθηκε και ο Παναθηναϊκός πήρε ένα τρίποντο που το είχε τεράστια ανάγκη για ψυχολογικούς και φυσικά βαθμολογικούς λόγους.

Παρά την νίκη, όμως, το... καμπανάκι της εικόνας ήταν δυνατό αλλά όπως αποδείχθηκε στην Βοιωτία, δεν λήφθηκε σοβαρά υπ᾽όψιν.

Δεν γίνεται να νικάς κάθε Κυριακή με μία ευκαιρία!

Και ο Παναθηναϊκός στην Λιβαδειά έκανε όλη και όλη μία σοβαρή φάση με τον Άλτμαν στο δεύτερο ημίχρονο(υπάρχει και το δοκάρι του Κουρμπέλη που δεν έπρεπε καν να συμβεί, καθώς ο αρχηγός ήταν αρκετά εκτεθειμένος), περιορίστηκε σε μία ανούσια κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς να μπορεί για ακόμη ένα παιχνίδι, να παράξει δημιουργίες για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το σύνολο του Δώνη όσο περνάει ο καιρός μαθαίνει να τα περιμένει όλα από την τριάδα Μπουζούκη-Χατζηγιοβάνη-Μακέντα σε σημείο εξάρτησης. Όταν κάποιος εκ των τριών δεν είναι αυτός που πρέπει κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

Ο Γιόχανσον είναι ντεφορμέ, ο Ινσούα δημιουργικά δεν είναι και ότι πιο παραγωγικό, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα(που το έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές από το καλοκαίρι) έχει να κάνει με την μηδαμινή προσφορά του άξονα της μεσαίας γραμμής στην δημιουργία.

Το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽διαθέτει παίκτες που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους και κανείς από τους κεντρικούς μέσους δεν έχει τις δημιουργικές αρετές που λείπουν από το παιχνίδι της ομάδας. Οι παράλληλες πάσες στα πέντε-δέκα μέτρα και μοναχά τα απολύτως απαραίτητα με την μπάλα στα πόδια, κρατούν σε ασφάλεια την κατοχή αλλά στο επιθετικό τρίτο λείπει μία ενέργεια, μια κάθετη πάσα, ένα καλό κουβάλημα, ακόμη και ένα σουτ έξω από την περιοχή. Ειδικά όταν ο αντίπαλος αμύνεται μαζικά έξω από την περιοχή του.

Ο Παναθηναϊκός ενόψει της συνέχειας πρέπει να βελτιώσει την παραγωγή φάσεων, πρέπει να αρχίσει να παίρνει περισσότερα από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο(άφαντοι Μουνιέ, Καμπετσής, Βέργος) γιατί σε αντίθετη περίπτωση γκέλες όπως αυτή στην Λιβαδειά θα γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.