ΑΕΛ - Ατρόμητος 0-1 (vid)

Νίκος Μαρούδας
ΑΕΛ - Ατρόμητος 0-1 (vid)

bet365

Οι αλλαγές του Νταμίρ Κάναντι κατάφεραν να χαρίσουν το γκολ της νίκης στον Ατρόμητο, ο οποίος επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ και επέστρεψε στα τρίποντα έπειτα από πέντε σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Ο Μανούσος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και μαζί του ο Ατρόμητος στις νίκες! Οι Περιστεριώτες, με ένα τέρμα του Έλληνα επιθετικού στο 89' επικράτησαν της ΑΕΛ 0-1 και πήραν την πρώτη τους νίκη στο 2019.

Έτσι έπαιξαν

Ο Τζανλούκα Φέστα, παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρίστινσον, τριάδα στην άμυνα οι Γκοΐκοβιτς, Ζίζιτς, Γκόλιας, με τον Καρανίκα δεξί μπακ-χαφ και τον Γιακιμόβσκι αριστερό. Στον άξονα βρέθηκε ο Μιλοσάβλιεβιτς με τον Φατιόν, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν οι Ντέλετιτς και Μπαργκάν δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, με τον Νούνιτς στην κορυφή.

Με 3-4-3 παρέταξε και την δική του ομάδα ο Νταμίρ Κάναντι. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τους Καρασαλίδη, Ρισβάνη, Χατζηισαΐα μπροστά του. Δεξί μπακ – χαφ ήταν ο Σάκιτς, ενώ αριστερό ο Κατράνης. Στον άξονα ο Μάντσον είχε στο πλευρό του τον Ούμπιδες, ενώ την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Ουάρντα αριστερά, Ενσικουλού δεξιά και ο Κουλούρης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ατρόμητος την κατοχή, η ΑΕΛ τις καλές ευκαιρίες

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να φτάνουν μια ανάσα από το 1-0 μόλις στο 3'! Μετά από κόρνερ, βγήκαν στην κόντρα με τον Ντέλετιτς να κάνει την μπαλιά στην περιοχή, τον Σάκιτς να μην καθαρίζει σωστά την φάση και την μπάλα να φτάνει στον Μιλοσάβλιεβιτς, που από πολύ καλό σημείο έστειλε την μπάλα άουτ. Η απάντηση του Ατρόμητου ήταν άμεση, με ένα σουτ του Ενσικουλού στο 4' να κοντράρει και να φεύγει έξω.

Από εκεί και πέρα οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν έκαναν κάποια μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Κουλούρη στο 15' να την απομακρύνει με υπερπροσπάθεια ο Κρίστινσον. Στη συνέχεια, ένα σουτ του Σάκιτς στο 32' έφυγε άουτ, ενώ στο 43' ο Φατιόν έπιασε ένα πολύ όμορφο σουτ, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα εκτός και το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στα πρώτα 45 λεπτά.

Κακός ρυθμός, ελάχιστες φάσεις στην επανάληψη

Πολύ κακό ποιοτικά ήταν το δεύτερο ημίχρονο στη Λάρισα. ΑΕΛ και Ατρόμητος δεν μπορούσαν να βρουν χώρους ώστε να απειλήσουν και οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Την σημαντικότερη είχαν οι «βυσσινί» με τον Ντέλετιτς να πιάνει ένα πολύ ωραίο σουτ στο 65' και τον Μέγιερι να σώζει.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, καθώς οι φάσεις που έκανε ο Ατρόμητος δεν ήταν ικανές να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Λύτρωση με την... ψυχή του Μανούσου!

Όλα αυτά μέχρι και το 89ο λεπτό. Τότε, ο Μανούσος που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 85', πήρε την πάσα του Μπρούνο κι με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1! Δυο μήνες και δύο ημέρες μετά την τελευταία του συμμετοχή, ο Έλληνας επιθετικός επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του!

Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε τίποτα και στο φινάλε ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη το 2019 και φυσικά ο Μανούσος εμφανώς συγκινημένος... πνίγηκε στις αγκαλιές συμπαικτών και τεχνικού επιτελείου.

MVP: Ο Μανούσος. Μπήκε στο 85', σκόραρε στο 89' και ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε παιχνίδια. Πως λοιπόν να μην πάρει αυτόματα τον τίτλο του MVP, ειδικά από την στιγμή που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από δύο μήνες και δύο μέρες με γκολ; Το βραβείο του ανήκει και με το παραπάνω!

Στο ύψος του: Ο Μπρούνο. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Βραζιλιάνος ήταν κακός και είχε αναδειχθεί σε «αδύναμος κρίκος». Την ίδια άποψη είχε και ο Κάναντι και τον άφησε στον πάγκο. Ωστόσο, μπήκε στο παιχνίδι λίγο πριν το φινάλε και λίγο πριν τον Μανούσο κι από τα πόδια του φεύγει η μπάλα για τον Έλληνα επιθετικό ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα.

Αδύναμος Κρίκος: Ο Νούνιτς. Ο επιθετικός της ΑΕΛ δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι, εξαφανίστηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός σε καμία στιγμή.

Η γκάφα: Την χρεώνεται ο Σάκιτς για την φάση του 3ου λεπτού, όταν δεν απομάκρυνε καθόλου καλά κι έστρωσε την μπάλα στον Μιλιοσάβλιεβιτς ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ.

Το «στραγάλι»: Πολλές κάρτες αναγκάστηκε να δείξει ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, καθώς είχαμε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι στην Λάρισα. Θα μπορούσε μάλιστα στο 30', να είχε αποβάλει τον Φατιόν για ένα φάουλ στον Ουάρντα, ωστόσο του... χάρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από εκεί και πέρα έκανε μια καλή διαιτησία.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα σε αυτή την μέτρια αναμέτρηση να ήταν η ισοπαλία. Ωστόσο ο Ατρόμητος χάρη στον... μαχητή Μανούσο έφυγε με το διπλό. Η ΑΕΛ μετά από αυτό το αποτέλεσμα αυτό βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και όπως είναι φυσικό θα νιώθει αρκετά πιεσμένη. Από την άλλη, οι Περιστεριώτες πήραν μια νίκη που έψαχναν πολύ τον τελευταίο καιρό και αύξησαν την διαφορά από την πέμπτη θέση εκ νέου...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (85' Λεοζίνιο), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Νούνιτς (77' Σικάβκα), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν (58' Σετσέροβιτς).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Ούμπιδες, Χατζηισαΐας, Μάντσον (82' Νάτσος), Κατράνης, Κουλούρης, Ενσικουλού (66' Μπρούνο), Καρασαλίδης, Ουάρντα (85' Μανούσος).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα