Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1

Νίκος Αθανασίου
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός αν και έπαιζε περίπου 35΄με παίκτη λιγότερο (κόκκινη Κάτσε) έφυγε θριαμβευτής από το Αγρίνιο, αφού επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού (Μπουζούκης το γκολ) κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα πεντάδας! Χωρίς ουσία το παιχνίδι των γηπεδούχων.

Έτσι έπαιξαν

Ο Τραϊανός Δέλλας έχασε τελευταία στιγμή τον πρώτο του σκόρερ, Βλαντ Μοράρ και την θέση του πήρε στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαϊροβιτς.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κυριακίδης. Μαρινάκης, Αργκους, Μαλής, Αμαράλ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, Λουσέρο, Ντίας στον άξονα, Μανά, Ουίλιαν στα άκρα, ο Μάζουρεκ επιτελικός και ο Μπαϊροβιτς ᾽᾽φουνταριστός᾽᾽σε διάταξη 4-2-3-1.

Ο Γιώργος Δώνης από την πλευρά του επέλεξε τον Διούδη στην εστία. Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης και Κουλιμπαλί η τριάδα στα στόπερ. Κάτσε και Κουρμπέλης στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Ινσούα και Γιόχανσον στα άκρα, Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης πίσω από τον Μακέντα.

Μία στιγμή ήταν αρκετή...

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός στο επιθετικό τρίτο του Παναθηναϊκού με πρωταγωνιστές Χατζηγιοβάνη, Μακέντα και τελικό αποδέκτη τον Μπουζούκη στο 32᾽, ήταν η στιγμή που ήταν αρκετή για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του Δώνη.

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες είχαν αρκετά εύκολα πουλήματα της μπάλας, ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα αρχικά στον Παναθηναϊκό με την πίεση ψηλά αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μέσα από αυτή την διαδικασία.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κεφαλιά του Μαλλή στο 28᾽που έβγαλε ο Διούδης και πέραν τούτου ουδέν, πέρα από καλύτερη κυκλοφορια μπάλας απέναντι στο ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽που με εξαίρεση την φάση του γκολ δεν είχε σωστές επιλογές στην τελική πάσα.

Έπαιξε με την φωτιά αλλά δεν κάηκε!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με λανθασμένη νοοτροπία, οι παίκτες του Δώνη αντί να παίξουν, προτίμησαν να γυρίσουν πίσω, να δώσουν χώρο στον Παναιτωλικό και να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο.

H αποβολή του Κάτσε έκαναν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Ο Αλβανός έκανε χοντρό λάθος, άφησε το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ με παίκτη λιγότερο και ήταν λογικό ο Παναιτωλικός να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης.

Η συγκέντρωση των παικτών του Παναθηναϊκού και η αδυναμία του Παναιτωλικού να φτιάξει σωστά δομημένες επιθέσεις στους χώρους, ήταν τα κλειδιά που κράτησαν το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού μέχρι το φινάλε.

ΜAN OF THE MATCH: Γιάννης Μπουζούκης. Ο νεαρός μέσος εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Μακέντα στο 32᾽και χάρισε την νίκη στον Παναθηναϊκό, επιστρέφοντας στις καλές και ουσιαστικές εμφανίσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ινσούα. Εξαιρετικός για ακόμη ένα παιχνίδι ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες με τους επιθετικούς του Παναιτωλικού, κάλυψε τα λάθη των συμπαικτὠν του ενώ βοήθησε και επιθετικά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού, καθώς οι ᾽᾽πράσινοι᾽᾽έδειξαν να μένουν από δυνάμεις. Το αριθμητικό πλεονέκτημα του Παναιτωλικού, η πίεση και οι αλλαγές του Δέλλα έβαλαν δύσκολα στο σύνολο του Δώνη που τελικά κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μανά χάνει την μπάλα στον χώρο του κέντρου από τον Χατζηγιοβάνη ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Μαλής έχασε την κάθετη κίνηση του Μακέντα και έδωσε την ευκαιρία στον Ιταλό φορ να δώσει μια εύκολη ασίστ στον Μπουζούκη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ορθή η αποβολή του Κάτσε στο 60᾽ενώ σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Βρέσκα ήταν καλή. Στο 24´είναι οριακή φάση το οφ-σάιντ που δίνει ο επόπτης στον Μαρινάκη αν και δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Σωστά δεν δίνει πέναλτι σε χέρι του Κολοβέτσιου που ζητά ο Παναιτωλικός.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός παρά το κακό ξεκίνημα στο 2019, κατάφερε να φύγει με την νίκη από το Αγρίνιο, κατάφερε να περάσει αλώβητος σε μία από τις πιο δὐσκολες έδρες της Σούπερ Λιγκ. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, όμως, η μία εξαιρετική συνεργασία του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽έφτανε για να κάνει την διαφορά.Ο Παναιτωλικός πίεσε στο δεύτερο μέρος αλλά δεν μπόρεσε να παράξει ευκαιρίες που θα του έδιναν την δυνατότητα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Άργκους, Μαλής, Αμαράλ, Μαρινάκης (71΄Λιάβας), Λουσέρο, Ντίας, Μανά (64′ Γκούγκα), Ουίλιαν, Μάζουρεκ, Μπαϊροβιτς (82΄Τσιγάρας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Μπουζούκης (89′ Παντελάκης), Χατζηγιοβάνης (75΄Καμπετσής), Μακέντα (64′ Δώνης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα