Ο ιδανικός αριθμός του «κόκκινου» ρόστερ κι η λίστα του Γιουρόπα

Ο ιδανικός αριθμός του «κόκκινου» ρόστερ κι η λίστα του Γιουρόπα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο ιδανικός αριθμός του «κόκκινου» ρόστερ κι η λίστα του Γιουρόπα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα λίγο πριν «κλειδώσει» το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Βαλένθια - Χετάφε με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει αναπτύξει μία έντονη μεταγραφική δραστηριότητα μέσα στο Γενάρη-ως συνήθως τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα.

Έχει αποκτήσει πέντε παίκτες (Λοντίγκιν, Αβραάμ, Ζιλ Ντίας, Μασούρα, Σολδάνο) και έχει δώσει άλλους πέντε (Τουρέ, Νικολάου, Πάρντο, Μάνο, Βρουσάϊ), ενώ δεν αποκλείεται να πάρει κι έναν ακόμη και να δώσει αρκετούς.

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, με τον Ολυμπιακό (ξεκινώντας από τις 23 Γενάρη!!!) να παίζει συνεχώς τρία παιχνίδια την εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τις 3 Μαρτίου-κι αν περάσει την Ντινάμο Κιέβου θα παίζει συνεχώς έως τις 17 Μαρτίου-ίσως η πιο ιδανική επιλογή είναι να μην φύγει σχεδόν κανείς από τον κορμό των 21 παικτών που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς από την αρχή της σεζόν. Πολύ απλά γιατί όλοι θα χρειαστούν. Εννοώ τους Σα, Χουτεσιώτη, Ομάρ, Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς, Μιράντα, Μεριά, Κούτρη, Τσιμίκα, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη, Νάτχο, Καμαρά, Φορτούνη, Φετφατζίδη, Ποντένσε, Λάζαρο, Γκερέρο, Χασάν, Ναουέλ.

Από αυτό το γκρουπ των παικτών λογικό είναι να εξαιρεθεί ένας εκ των Ναουέλ, Φετφατζίδη και κύρια ο πρώτος, που με άλλους τέσσερις-πέντε εξτρέμ μοιάζει αδύνατο να χωρέσει σε κάποιο ροτέϊσον. Ο Φέτφα μπορεί να παίξει και δεκάρι, αλλά κατά την γνώμη μου κι αυτός γενικά δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής. Ίσως ήταν πιο χρήσιμο να έμενε ο Ανδρούτσος και να αποχωρούσαν κι οι δύο εξτρέμ. Γιατί αριθμητικά στον άξονα μπορεί να πεις ότι υπάρχει ένα μικρό κενό σε σχέση με τα εξτρέμ.

Δεν είναι επίσης παράλογο να έχει τεθεί θέμα αποχώρησης ενός εκ των Μιράντα, Μεριά, ιδίως του Μιράντα, που είναι δανεικός, ενώ ο Μεριά ανήκει στον Ολυμπιακό. Γύρισε κι ο Αβραάμ, ενώ κι ο Τοροσίδης μπορεί να παίξει στόπερ. Όμως, ας έχουμε υπόψιν μας ότι ο Αβραάμ δεν μπορεί να παίξει άμεσα. Μέσα στον Φλεβάρη δύσκολα θα είναι έτοιμος, αφού προέρχεται από τραυματισμό και θα χρειαστεί ένα δεκαήμερο για να μπει κανονικά σε προπονήσεις με την ομάδα και τουλάχιστον άλλες 10-20 ημέρες για να βρεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας 100%.

Γενικά οι τραυματισμοί στα βαριά γήπεδα παραμονεύουν μέσα στο χειμώνα. Είδαμε ότι ο Καμαρά έχασε τρία παιχνίδια τις προάλλες από θλάση. Κι ο Μπουχαλάκης τώρα άλλα δύο. Θυμόμαστε ότι αρχές του χειμώνα ο Λάζαρος κι ο Χασάν είχαν μείνει δύο μήνες εκτός δράσης κι ο Γκερέρο έναν.

Υπάρχουν κάρτες. Ο Γκιγέρμε με τον Φορτούνη δεν θα παίξουν με τον Πανιώνιο. Στο όριο καρτών είναι κι ο Ομάρ με τον Βούκοβιτς. Στην Ευρώπη είναι στο όριο καρτών οι Καμαρά, Σισέ, Μπουχαλάκης.

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός με τις πέντε μεταγραφές του έχει 29 παίκτες (οι 21+5 και οι Γιαννιώτης, Ανδρούτσος, Γιάννης Μασούρας, που είναι υπό αποχώρηση, με δανεισμούς). Φεύγοντας οι τρεις τελευταίοι, μένουν 26. Με μία ακόμη αποχώρηση, ενός εξτρέμ, είναι ένας καλός αριθμός οι 25 παίκτες. Όπως και το 26, με μία προσθήκη π.χ. φορ, η οποία είναι υπό συζήτηση.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κι η λίστα του Γιουρόπα Λιγκ, στην οποία θα χωρέσουν μάξιμουμ 23 παίκτες. Άρα, θα μείνουν έξω κάποιοι. Οκ, ο Αβραάμ ξέρει ότι δεν μπορεί να είναι λόγω άμεσης ανετοιμότητας, αλλά όσο λιγότεροι μείνουν έξω, τόσο το καλύτερο είναι για την ψυχολογία τη δική τους, αλλά και όλης της ομάδας. Οι δε επιτρεπόμενες αλλαγές είναι μόνο τρεις.

Από εκεί και πέρα, τα δεδομένα θα αλλάξουν εάν έρθει κάποια σούπερ ντούπερ προσφορά και κριθεί σκόπιμο να δοθεί κάποιος παίκτης (π.χ. ο Κούτρης η, ο Ομάρ). Τότε, τα δεδομένα αλλάζουν και λογικά πρέπει να αναπληρωθεί το κενό, εκτός κι αν αποφασίσει ο προπονητής να πάρει το ρίσκο και να πει ότι μπορεί να το κάνει ο Τοροσίδης (και για τις δύο πλευρές) και μείνει ο Γιάννης Μασούρας.

Άσχετο: ο Μήτρογλου οδεύει προς τη Γαλατασαράϊ με δανεισμό ενάμιση έτους από την Μαρσέϊγ.

Κι ακόμη πιο άσχετο: ενδιαφέρουσα ταινία το Shot Caller, 00.25 στην CosmoteCinema1.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.