«Ξύπνησαν» τα εξτρέμ στον Ολυμπιακό, έριξαν στροφές τα μπακ…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
«Ξύπνησαν» τα εξτρέμ στον Ολυμπιακό, έριξαν στροφές τα μπακ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πώς ήρθαν οι τρεις τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού, αλλά και την ύφεση που υπάρχει σε ένα κομμάτι της ενδεκάδας.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Αλαβές - Ράγιο Βαγιεκάνο (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του (και) χθες στην Τρίπολη. Είχαν περάσει από εκεί ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ, έπρεπε να περάσει κι αυτός.

Έκανε αυτό που έπρεπε ώστε να μπορεί να έχει ακόμη δικαίωμα για μία τελευταία ζαριά στην υπόθεση τίτλος κόντρα στον ΠΑΟΚ, που δεν σταματάει να κερδίζει, αλλά και να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας από μία ΑΕΚ που βρίσκεται σε καλή κατάσταση κι όπως έχω γράψει σε ανύποπτο χρόνο, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό δεν έχει προβλήματα με τη διαιτησία-στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει πάρει τρία πέναλτι κι έχει βάλει κρίσιμο γκολ από χέρι.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζει ο Ολυμπιακός και πρώτοι που το παραδέχονται είναι οι αντίπαλοι προπονητές-χθες ο Παράσχος με τον βοηθό του, Κουπτσίδη. Εδώ και κάμποσο καιρό, όμως, έρχονται επιτέλους και τα αποτελέσματα. Και πρέπει ίσως να προσέξουμε ότι οι νίκες στον Ολυμπιακό και στα τρία τελευταία παιχνίδια του ήρθαν από τους δύο εξτρέμ, εκτός βέβαια από τις βοήθειες του Φορτούνη, που από την πρώτη στιγμή της σεζόν αποδεικνύει σταθερά ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα.

Στα Γιάννινα (2-1) το νικητήριο γκολ ήρθε από την υπέροχη κεφαλιά του Λάζαρου στη σέντρα του Ποντένσε.

Με την Ξάνθη (3-0) τα δύο γκολ τα έκανε ο Ποντένσε.

Και στην Τρίπολη το ένα γκολ το έφτιαξε ο Λάζαρος και το άλλο το έβαλε ο ίδιος.

Κοινώς, ξύπνησαν τα εξτρέμ του Ολυμπιακού και όλα γίνονται πιο εύκολα στην επίθεση, αφού δεν γίνεται να τα κάνει όλα μόνος του ο Φορτούνης (στη Λιβαδειά και στην Τρίπολη σκόραρε και στα Γιάννινα δημιούργησε το πρώτο γκολ), οι δε σέντερ φορ ξέρουμε ότι δεν διακρίνονται για τη διάρκεια τους (τουλάχιστον ο Χασάν σκόραρε με την Ξάνθη κι ο Γκερέρο με τη Λιβαδειά).

Είναι μεγάλη δουλειά που ο Λάζαρος γύρισε δυνατός μετά τον τραυματισμό του, αφού είχε λείψει πολύ επιθετικά, καθώς είναι παίκτης με ουσία, κυνηγάει το γκολ και μπορεί να δίνει και καλές ασίστ, αν το βάλει στο μυαλό του ότι γκολ και ασίστ είναι το ίδιο πράγμα.

Από την άλλη, βρίσκονται σε μία ύφεση οι ακραίοι μπακ της ομάδας, για τους οποίους ως γνωστόν ακούγεται ότι υπάρχουν προσφορές από Βρετανία και Γαλλία.

Κύρια ο Ομάρ, που εσχάτως παίζει σε αρκετά χαμηλές στροφές για το δικό του το επίπεδο. Χθες μάλιστα πρέπει να έκανε αρνητικό ρεκόρ, αφού δεν έκανε καν μία σέντρα (!) σε όλο το 90λεπτο, ενώ αυτή τη φορά δεν ήταν συνεπής ούτε αμυντικά. Στη φάση του δοκαριού του Αστέρα, στο 0-0, ο Νορβηγός πήγε εντελώς καθυστερημένα πάνω στον Φερνάντεθ, που είχε όλο τον χρόνο να πλασάρει-μου θύμισε κάπως τον Ομάρ που πέρσι στην ήττα (2-3) από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είχε πάει δεύτερος στην μπάλα στο νικητήριο γκολ του Μάνταλου στο 90’…

Δεν ήταν έστω προσεκτικός ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού. Στο 75’ που υποδείχθηκε σε εντελώς οριακή φάση οφσάϊντ ο Τσιλιανίδης, ο Ομάρ ήταν που είχε μείνει πιο πίσω από τους συμπαίκτες του, ενώ σε μία άλλη στιγμή δεν είχε καλή τοποθέτηση και πήγε να κάνει αυτογκόλ, εκεί που ο Σα ενήργησε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα στο 89’.

Ο Κούτρης είναι σαφώς πιο ζωντανός, και χθες βγήκε μπροστά αρκετά συχνά, αλλά οι σέντρες του δεν ήταν καλές, όπως και οι πάσες του όταν έψαξε να βρει τον Λάζαρο και τον Χασάν στο α΄-αντίθετα, βρήκε ωραία τον Ποντένσε στο β΄, εκεί που έκανε το φοβερό σλάλομ ο κοντός. Αμυντικά, ο Έλληνας αριστερός μπακ το πάλεψε, αλλά και ένα κακό διώξιμο έκανε και πάνω απ΄ όλα από την πλευρά του βγήκαν σχεδόν όλες οι φάσεις που απείλησε ο Αστέρας.

Η αλήθεια είναι ότι στο α΄ μέρος ο Κούτρης είχε λίγες βοήθειες από τον Λάζαρο, που τουλάχιστον σε δύο φάσεις του Αστέρα είχε μηδέν επιστροφές. Για να διορθώσει το πρόβλημα ο Μαρτίνς πέρασε μπροστά του τον Ποντένσε στο β΄ ημίχρονο κι άλλαξε πλευρά στον Λάζαρο. Για να είμαστε ρεαλιστές, η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά όχι θεαματικά. Ο Κώτσιρας με τον Τσιλιανίδη (ιδίως ο δεύτερος) είναι καλοί παίκτες, αλλά να βγάζουν τόσες καταστάσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού πραγματικά δεν βγάζει κανένα νόημα…Δεν ξέρω αν έπρεπε να βοηθήσουν περισσότερο την «αδύναμη πλευρά» ο αριστερός στόπερ (Βούκοβιτς) με τον αριστερό κεντρικό χαφ (Γκιγέρμε), αλλά ήταν σαν να υπήρχε τρύπα εκεί αριστερά.

Και το χθεσινό παιχνίδι θα βάλει ιδέες στους επόμενους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Άρα, ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να βρει λύση γιατί έρχονται τα ντέρμπι κι η Ευρώπη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.