Αν αρχίσουν να μετράνε και τα γκολ του Άκπομ…

Αν αρχίσουν να μετράνε και τα γκολ του Άκπομ…

Αν αρχίσουν να μετράνε και τα γκολ του Άκπομ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ του… Άκπομ που χθες ενθουσίασε την Τούμπα, αλλά κάνει αναφορά και στις συγκρίσεις με τον ΠΑΟΚ του… Πρίγιοβιτς. Σχόλια υπάρχουν και γι’ άλλα ματς της αγωνιστικής.

Επιστροφή χρημάτων* στο Αλαβές - Ράγιο Βαγιεκάνο και σούπερ αποδόσεις στη La Liga από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ξεκινάω από… αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσω μετά και το χθεσινό ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0, παιχνίδι που συνδυάστηκε με την καταπληκτική παρουσία του Τσούμπα Άκπομ, αλλά και τον πολύ ωραίο τρόπο που οι συμπαίκτες του, αξιοποίησαν το παιχνίδι του.

Τονίζουμε λοιπόν ότι ο Πρίγιοβιτς έπαιξε εκπληκτικά στον ΠΑΟΚ. Για δύο χρόνια έκανε πράγματα και θαύματα με 55 γκολ! Ίσως και να πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο φορ της ιστορίας του Δικεφάλου. Ο Σέρβος είναι ένας εκτελεστής περιοχής, ο οποίος με τον Λουτσέσκου (και μετά από περιπέτειες) κατάφερε από πέρυσι τον Ιανουάριο να παίζει πολύ καλύτερα και εκτός περιοχής. Ο Πρίγιοβιτς έδωσε βαθμούς, έδωσε νίκες σε ντέρμπι, έδωσε μεγάλα ευρωπαϊκά γκολ… Και τι δεν έδωσε; Άρα, όσοι βιάζονται να πανηγυρίσουν για την πρώτη μετά Πρίγιοβιτς εικόνα θεωρώντας ότι τώρα η ομάδα παίζει καλύτερα, όσοι βιάστηκαν να χαρούν και να βγάλουν –ως συνήθως- βιαστικά συμπεράσματα, κάνουν -κατά την εκτίμησή μου- μεγάλο λάθος.

Πριν δέκα ημέρες ο Σάκχοφ παραδέχθηκε ότι… «ναι, τώρα που έφυγε ο Πρίγιοβιτς, δουλεύουμε διαφορετικά στην ανάπτυξή μας και δεν είμαστε μονοδιάστατοι παίζοντας μόνο από τα πλάγια για να βρούμε αυτόν μέσα στην περιοχή».

Το να είσαι ΠΑΟΚ, να κάνεις πρωταθλητισμό με τεράστια πίεση και να αλλάζεις (σε ένα ποσοστό μικρό ή μεγάλο) την ανάπτυξή σου στο μέσο της χρονιάς, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου λοιπόν, αυτές τις πρώτες εβδομάδες που αλλάζει επιθετική συμπεριφορά, τα καταφέρνει καλά. Πολύ καλά και σε ποιότητα και σε ταχύτητα και σε αποτελεσματικότητα.

Χθες για παράδειγμα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έβγαλε πολλές και καλές επιθέσεις σε γρήγορες ταχύτητες. Έπαιξε κάθετα πολύ περισσότερο από άλλες φορές. Πήρε φάσεις από τη δημιουργία του σέντερ φορ του και όχι μόνο από τις εκτελέσεις του. Όλα βέβαια έγιναν μετά το 1-0 που ήρθε από κόρνερ και αφού ο ΟΦΗ ανοίχτηκε και προσπάθησε να πιέσει πιο ψηλά.

Η… πλάκα είναι ότι μέτρησαν τα γκολ του Άκπομ! Μέχρι τώρα είχε το παγκόσμιο ρεκόρ άδικα ακυρωθέντων τερμάτων! Αν αρχίσουν να μετράνε και αυτά, ο ΠΑΟΚ ξεφεύγει!

Σοβαρά όμως…

Είναι όμως νωρίς για οριστικά συμπεράσματα! Ακολουθούν ντέρμπι. Πιεστικές καταστάσεις. Αγώνες λίγων φάσεων. Ίσως και παιχνίδια που ο αντίπαλος θα προηγηθεί και θα κλειστεί όσο πιο πίσω γίνεται… Άρα, ας κάνουμε υπομονή και στο τέλος θα κρίνουμε τον ΠΑΟΚ του… Άκπομ, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ του Πρίγιοβιτς.

Το πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι η ομάδα πιστεύει σε αυτό που τώρα παίζει, κερδίζει αυτοπεποίθηση και σε ένα κρίσιμο σημείο πριν τα ντέρμπι, έχει φορμαριστεί ως σύνολο και ως μονάδες. Ο Βιεϊρίνια είναι καλά. Ο Μάτος ανεβαίνει. Ο Ζαμπά «πετάει» και σε μόλις 765 λεπτά έχει φθάσει τις πέντε ασίστ. Ο Σάκχοφ φωνάζει «παρών». Ο Βαρέλα δεν «μασάει» από τίποτα. Ο Μπίσεσβαρ μαγεύει. Ο Ελ Καντουρί ξεχνάει την Ιταλία και είναι πολύ σοβαρός. Επέστρεψε ο Πέλκας. Μπήκε και ο Κάνιας, ενσωματώνονται πιο γρήγορα και οι μεταγραφές.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά για τον ΠΑΟΚ που πλέον παίζει… ΚΑΛΑ (όπως και πριν) παίζει ΣΩΣΤΑ (όπως και πριν) αλλά παίζει και ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ κάτι που του έλειπε στον πρώτο γύρο.

Το μόνο που δεν κάνει είναι να σημαδεύει τα δοκάρια και να βάζει αυτογκόλ… Τι να κάνουμε;

* Και σε αυτό το ματς, τρία κραυγαλέα λάθη έγιναν σε βάρος του ΠΑΟΚ από Γρατσάνη και βοηθό Κολοσιώνη! Όταν οι φετινές φάσεις φθάσουν τις 30, θα βγάλουμε βιβλίο! Τέτοιο πρωτάθλημα πάει να πάρει ο ΠΑΟΚ! Πρωτάθλημα που δεν έχει προηγούμενο σε λάθη εις βάρος του πρωτοπόρου.

Από εκεί και πέρα ο Κομίνης δεν «πέτυχε» και χθες σημαντική φάση στο Λαμία-Ατρόμητος. Το παράξενο θα ήταν να περάσει ματς χωρίς να το αναστατώσει! Γιατί δεν τον βάζουν την Κυριακή στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ;

* Κάτι έγραψαν προχθές αυτοί που εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό για τον… ΠΑΟΚ και φιλικές προς αυτόν ομάδες. Χωρίς ντροπή! Τα ίδια διέδιδαν και για το αποτέλεσμα πριν το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, αλλά ξεφτιλίστηκαν! Και τώρα; Δείτε ενδεκάδα του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ και ενδεκάδα με τον Ολυμπιακό! Δεν με ενδιαφέρει ο Αστέρας και τι έκανε ή δεν έκανε. Δεν ξέρω…

Ξέρω τι θα έλεγαν οι παραπάνω, αν σε ματς Αστέρας-ΠΑΟΚ δηλώνονταν τιμωρημένος ο Καλτσάς και έμενε έξω ο Μανιάς για να ξεκινήσει ως φορ ο Δουβίκας;

Τώρα βέβαια ποιος να μιλήσει και τι να πει;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.