Ήταν τραγικός αλλά ο Παπαδόπουλος του στέρησε την νίκη!

Ήταν τραγικός αλλά ο Παπαδόπουλος του στέρησε την νίκη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ήταν τραγικός αλλά ο Παπαδόπουλος του στέρησε την νίκη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την νέα προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΛ και το τραγικό λάθος του ρέφερι σε μία πεντακάθαρη φάση πέναλτι που αλλοίωσε το αποτέλεσμα!

Ο Παναθηναϊκός, όπως αναμενόταν, βρίσκεται στο σημείο της περιόδου που κάνει μία αναμενόμενη ᾽᾽κοιλιἀ᾽᾽στην απόδοσή του. Ίσως και μεγαλύτερη από αυτό που θα περιμέναμε με βάση τα όσα έδειχνε αυτή η ομάδα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Μία κατακόρυφη πτώση στην απόδοσή του, η οποία του στέρησε την συνέχεια από το Κύπελλο και του πετσοκόβει τις ελπίδες για την πεντάδα. Και δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα αλλά κυρίως η εικόνα, ο τρόπος που δεν κερδίζει τους αγώνες. Ήταν κάτι που το σημειώναμε σε κάθε κείμενο μετά από νίκη στο εξαιρετικό ξεκίνημα της σεζόν. Θα έρχονταν και αυτά τα παιχνἰδια, καθώς το έμψυχο δυναμικό μπορεί να διαθέτει ταλέντο αλλά δεν διαθέτει την ποιότητα και το βάθος για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό σε τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα και να έχει αξιοσημείωτη διάρκεια κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Τα εκτός έδρας ματς που ακολουθούν σε Αγρίνιο και Λιβαδειά θα δείξουν το μέγεθος του προβλήματος, σε παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να αντιδράσει, να βγάλει εγωισμό και να πάρει βαθμούς. Σε διαφορετική περίπτωση η πέμπτη θέση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση.

Το σύνολο του Δώνη απόψε στο ΟΑΚΑ πήρε το ιδανικότερο σενάριο για ξεκίνημα σε ένα παιχνίδι. Γκολ από το πρώτο λεπτό, παίζοντας όλο το υπόλοιπο ματς με παίκτη παραπάνω. Και στην συνέχεια προκάλεσε την τύχη του. Με εξαίρεση την χαμένη ευκαιρία του Εμμανουηλίδη για το 2-0, ο Παναθηναϊκός έπαιζε απλά με το ρολόι. Δεν έβγαλε ενέργεια και συνεργασίες για να τελειώσει το παιχνίδι, δεν είχε καθαρό μυαλό για να εφαρμόσει ένα πλάνο, να ανοίξει τους χώρους και να φτιάξει φάσεις. Λες και έκανε αγγαρεία! Σέντρες, σέντρες, σέντρες. Λάθη αβίαστα, καμία κίνηση χωρίς την μπάλα και γενικά μία εικόνα απογοητευτική που θα έπρεπε να είναι η ακρίβως αντίθετη με τέτοιο ξεκίνημα στο ματς.

Όταν, λοιπόν, παίζεις με την... φωτιά, κάποιες φορές θα καείς και κάποιες άλλες όχι. Ο Παναθηναϊκός την πάτησε απόψε, το χαζό λάθος του Μαυρομμάτη έδωσε τον χώρο στον Ντέλετιτς και ο Σέρβος που είναι ποδοσφαιριστής που άνετα μπορεί να παίξει σε μία από τις μεγάλες ομάδες της Λίγκας, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, έφερε το ματς στα ίσια και έβαλε το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽σε μπελάδες από το πουθενά!

Μία μικρή παρένθεση για τον Μαυρομμάτη. Το παιδί αυτό έχει τα προσόντα να κάνει καριέρα. Δεν έχει την εμπειρία και κάνει λάθη που κοστίζουν. Όταν, όμως, έχεις πάρει την απόφαση να αναδείξεις κάποια παιδιά, πρέπει να μάθεις να ζεις και με τα λάθη τους. Νόμος. Αλλιώς σε κάθε στράβη να πέσουμε όλοι να τους ᾽᾽φάμε᾽᾽και μετά να λέμε γιατί αυτός ο οργανισμός δεν μπορεί να αναδείξει συστηματικά παίκτες από τα σπλάχνα του και να τους κρατήσει στα πράσινα για αρκετά χρόνια.

Επιστροφή στο ματς. Ο Δώνης έριξε στο γήπεδο Άλτμαν και Μουνιέ που ήταν άφαντοι, το συγκρότημα του δεν είχε την ηρεμία να ανοίξει χώρους και με εξαίρεση δύο φάσεις στο φινάλε που... καθάρισε ο πορτιέρο της ΑΕΛ, δεν μπόρεσε να απειλήσει για να βρει το γκολ της νίκης.

Μία νίκη που θα έπαιρνε ακόμη και με αυτή την τραγική εικόνα αν ο ρέφερι Παπαδόπουλος έκανε απλά την δουλειά του. Δεν υπάρχει η φάση που δεν βλέπει το πέναλτι πάνω στον Μακέντα. Δεν γίνεται να μην βλέπει ότι ο Ζίζιτς για περίπου πέντε δευτερόλεπτα τραβάει τον Ιταλό φορ και δεν τον αφήνει σε κενό τέρμα να στείλει την μπάλα μέσα για το 2-1. αν οι διαιτητές δεν μπορούν να δουν ούτε και αυτά, τότε ας το γυρίσουμε με κανόνες αλάνας και να ζητάει ο καθένας ότι θέλει για να το πάρει έπειτα από... διαπραγμάτευση με τον αντίπαλο!

Στα αποδυτήρια έλεγε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως έδωσε επιθετικό φάουλ. Καταρχήν δεν υπάρχει κανένα επιθετικό φάουλ στην φάση και κατά δεύτερον, το ριπλέι δεν τον δικαιώνει. Άουτ δίνει στην φάση μόλις η μπάλα περνά άουτ μετά το γύρισμα του Κουλιμπαλί. Ας το βάλει να το δει και ας αποφασίσει επιτέλους η ΕΠΟ να τιμωρεί αυστηρά όσους διαιτητές δεν κάνουν απλά τα αυτονόητα. Δεν μιλάμε για δύσκολη φάση, μιλάμε για τον ορισμό του πέναλτι σε μία ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

Για να τα λέμε όλα, όμως, όταν διοικητικά είσαι ανύπαρκτος εδώ και χρόνια, αποφάσεις σαν την αποψινή θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση...

Υ.Γ1: Καταθλιπτική-και σήμερα- η εικόνα στο ΟΑΚΑ. Είναι προφανές(και από τα social media) πως η... στήριξη σε αυτά τα παιδιά ήταν για όσο κέρδιζαν. Μπράβο σε όσους ανέβηκαν απόψε στην Καλογρέζα. Είναι οι ίδιοι 5-6.000 που έδιναν και το παρών στην Λεωφόρο, είναι εκείνοι που όταν ο σύλλογος επιστρέψει στην κανονικότητα του μεγέθος του, θα πρέπει να ανταμειφθούν για την πίστη τους στην ομάδα. Ένα τεράστιο respect για ακόμη μία φορά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.