Θεία δίκη και... Μάνταλος με Πόνσε!

Θεία δίκη και... Μάνταλος με Πόνσε!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Θεία δίκη και... Μάνταλος με Πόνσε!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την 3η σερί νίκη της Α.Ε.Κ. που συνοδεύτηκε με κακή εικόνα, για τον εκπληκτικό Αργεντινό φορ, τον αρχηγό και έχει υστερόγραφα

Η νίκη στην Νέα Σμύρνη ήταν το ζητούμενο κι αυτό διότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η πιο δύσκολη στη σειρά αγώνων που έδωσε η πρωταθλήτρια και θα δώσει αφού έχει μπροστά της τρία σερί ματς στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ επικράτησε για άλλη μια φορά δίχως να δεχτεί καν γκολ από τον αντίπαλό της και έκανε τη τρίτη σερί νίκη της για το 2019 στο πρωτάθλημα τη στιγμή που πλέον ο στόχος είναι να γράψει νικηφόρο σερί τουλάχιστον σε έξι αναμετρήσεις αφού όπως προαναφέραμε ακολουθούν τρία ματς όλα εντός έδρας και με ομάδες που διαχρονικά δεν παίρνουν ούτε βαθμό!

Λάτσιο - Γιουβέντους με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Για να γίνει αυτό, να φτάσουν οι πρωταθλητές στις έξι σερί νίκες όπως ήταν από την αρχή ο στόχος, η εικόνα της ομάδας του Ουζουνίδη δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με αυτή που είδαμε στο ματς με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Πολύ απλά αν έχει ανάλογη απόδοση ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση η ΑΕΚ να κάνει έξι σερί νίκες! Από το γκολ που σημείωσε κι έπειτα η στάση της ομάδας, των ποδοσφαιριστών (πλην του κορυφαίου Πόνσε και έπειτα του πολύ καλού Μάνταλου), ήταν κάκιστη για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη.

Δεν χρειάζεται όμως να σταθούμε σε αυτό το κομμάτι παραπάνω. Τα είπε όλα ο Μαρίνος Ουζουνίδης και είχε απόλυτο δίκιο. «Δεν μου άρεσε καθόλου η ομάδα σήμερα. Δεν παίξαμε ούτε στο πρώτο ημίχρονο. Και ιδίως στο δεύτερο. Δεν κρατήσαμε μπάλα, δεν είχαμε κίνηση, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να πιέσει. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα. Πρέπει λίγο το μυαλό μας να ηρεμήσει τώρα μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Δεν έχουμε κάνει κάτι». Δεν θα άλλαζα τίποτα από όσα ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός. Έχει απόλυτο δίκιο όπως και κυρίως στο γεγονός ότι τώρα πρέπει να ηρεμήσει η ομάδα...

Η ΑΕΚ κέρδισε ξανά στην Νέα Σμύρνη και για να το πετύχει αυτό βοηθήθηκε από το ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ τέρμα που σημείωσε ο Πέτρος Μάνταλος ο οποίος μετά τον σούπερ Πόνσε ήταν ότι καλύτερο για την Ένωση. Πως τα φέρνει η ρημάδα η ζωή... Με τη βοήθεια του χεριού του πέτυχε το γκολ ο αρχηγός της ΑΕΚ σε μια έδρα που τραυματίστηκε για δεύτερη φορά πολύ σοβαρά στην καριέρα του και άκουγε ενώ υπέφερε (γνωρίζοντας τι ακριβώς έπαθε) από την εξέδρα να του λένε «ψόφα» και πολλά άλλα που δεν μπορώ να μεταφέρω στο κείμενό μου.

Έτσι είναι όμως. Υπάρχει και η θεία δίκη και έτσι ήρθε αυτό το γκολ εκεί που του έλεγαν τα «ψόφα» ενώ είχε υποστεί σοκαριστικό τραυματισμό, στο τερέν που εκείνοι έσκαψαν για να ΜΗΝ παίξει η ΑΕΚ, στην γειτονιά που βρίζουν ΜΟΝΟ τους ποδοσφαιριστές που φεύγουν από εκεί για την Ένωση! Όλα εδώ πληρώνονται, σε τούτη τη ζωή, εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ, αυτό ισχύει για όλους... Ότι γράφει δεν... ξεγράφει και σύντομα το βρίσκεις μπροστά σου σε οποιαδήποτε μορφή...

Υπήρχαν βέβαια και οι Μάνταλος – Πόνσε... Οι δυο τους έκριναν την αναμέτρηση με τα τέρματα που σημείωσαν και τη συνολική τους απόδοση. Εννοείται πως όλοι εστίασαν στο χέρι, παντού, σε ΜΜΕ με τίτλους ανάλογους, στα social media και λογικό απόλυτα. Απλά θα πρέπει να υπάρχει αναφορά σε όλα όσα γίνονται σε ένα ματς. Το χέρι του Μπανανά μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου στο 47' δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν (τη στιγμή που δεν το είδαμε ποτέ ξανά από το συνδρομητικό κανάλι). Για την κόκκινη του Ντουρμισάι στην αλητεία να πατήσει σκόπιμα και ενώ έχει φύγει η μπάλα τον Χουλτ στον αστράγαλο με τα καρφιά του δεν διαβάσαμε λέξη!

Σημείωνα μόλις στο προηγούμενο άρθρο μου σε τούτο το χώρο ότι η ΑΕΚ έχει 10 νίκες στο πρωτάθλημα σε αυτές τις 16 αγωνιστικές και σε όλες δεν έχει δεχτεί καν γκολ από τους αντιπάλους της! Έγιναν 11 όπως θα καταλάβατε, επίσης χωρίς να παραβιαστεί η εστία της και συνεχίζει. Συμπλήρωνα δε στο συγκεκριμένο κείμενο ότι: «Δεν είναι, λοιπόν, θέμα μόνο διάταξης, ή μόνο διάθεσης. Δεν είναι θέμα αποκλειστικά ψυχολογίας, ή επιθυμίας. Δεν είναι μόνο θέμα προπονητή, αλλά ούτε και διοίκησης ή παικτών. Η αλήθεια είναι τόσο πιο απλή: είναι όλα αυτά μαζί και εκεί κρύβεται η ουσία (και η αλήθεια). Δεν είναι ένα γεγονός, είναι πολλά μαζί και αναμενόμενα όλα επηρεάζουν: και η διάταξη, και η διάθεση, και η ενίσχυση, και η ψυχολογία, και η διαχείριση της όποιας κρίσης σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια». Και ισχύει 100%!

Το είδαμε στην Νέα Σμύρνη. Ήταν το πρώτο ματς που μας διδάσκει ότι το 3-5-2 δεν είναι η μοναδική αιτία για την οποία η ΑΕΚ κερδίζει αυτό το διάστημα. Παίζουν πάντα ΟΛΑ ρόλο... Είχε απόλυτο δίκιο σε αυτό ο Ουζουνίδης... Από την άλλη δεν είναι και φυσιολογικό να πηγαίνει σε έδρες, ή όταν παίζει στο ΟΑΚΑ, να κερδίζει σημειώνοντας τέσσερα και τρία γκολ σε ένα ημίχρονο και να κάνει πλακίτσα σε κάθε ματς. Δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια αυτό.

Ακολουθεί το ματς με τον Λεβαδειακό στο Μαρούσι πριν η ΑΕΚ υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι πιο δύσκολο παιχνίδι από αυτό της επόμενης Κυριακής με αντίπαλο την ομάδα της Τούμπας. Στα εύκολα είναι να αγχώνεσαι με την πρωταθλήτρια και όχι στα δυνατά παιχνίδια... Φάνηκε αυτό και στην Νέα Σμύρνη απέναντι σε έναν μέτριο τουλάχιστον αντίπαλο η Ένωση δυσκολεύτηκε και αισθάνθηκε πίεση. Με έναν Πανιώνιο που έχει ήδη μπει σε περιπέτειες και θα 'χει πρόβλημα φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα...

Υγ: Του χρόνου θα είναι η σειρά του Μπακασέτα μετά τα όσα ακούει και αυτός εκεί μέσα (αρκεί να βρίσκεται στην SuperLeague ο Πανιώνιος). Μα να σπας ενός λεπτού σιγή, που ''εσύ'' έχεις ζητήσει να τηρηθεί, για να βρίσεις ποδοσφαιριστή που ήταν στην ομάδα σου και έφυγε με μεταγραφή και χρήματα για την ΑΕΚ! Δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό το πράγμα: οι παίκτες που έχουν έρθει από την Νέα Σμύρνη στην ΑΕΚ τα ακούνε, ΜΟΝΟ αυτοί, οι υπόλοιποι πάνε όπου πάνε (στους αγαπημένους τους αντιπάλους) χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να πάνε παντού εκτός ΑΕΚ ρε παιδί μου. Αυτό... Αποδοκιμασίες όποτε ακουμπούσε την μπάλα επειδή επέλεξε την Ένωση και δεν γούσταρε να πάει στον Ολυμπιακό. Φοβερά πράγματα... Κι ας πήρε χρήματα ο Πανιώνιος για τη μεταγραφή του με δική του παρέμβαση στον Μελισσανίδη. Δεν πειράζει όμως, εδώ όλα πληρώνονται, τα είπαμε αυτά!

Υγ2: Πολύ μέτριος έως κακός ο Άλεφ στην Νέα Σμύρνη. Κι όσο λες αυτό το σύστημα ταιριάζει τέλεια στον Σιμόες τόσο τρελαίνεσαι που ''δεν'' υπάρχει στο ρόστερ! Πολλά τα αβίαστα λάθη του Βραζιλιάνου μέσου ως κόφτης, ενώ δεν ήταν σε καλή μέρα και οι Μπακάκης – Οικονόμου. Καλό είναι να το δουν και να τσεκάρουν στην ΑΕΚ το ματς καλά, να το διαβάσουν και να το αναλύσουν γιατί σύντομα τα λάθη που γίνονται στην άμυνα (και δεν είναι λίγα) θα τα πληρώσει. Επίσης σε τρία κόρνερ τουλάχιστον ο Μπακάκης πήδηξε με τον Ντουρμισάι, φαντάζομαι χάθηκαν μαρκαρίσματα, δεν θέλω καν να σκεφτώ κάτι άλλο! Χρειάζεται μεγαλύτερη δουλειά στην πράξη (και όχι στα λόγια) στις στατικές φάσεις όταν η ομάδα είναι σε θέση άμυνας.

Υγ3: Η ΑΕΚ πρέπει να παίζει το 3-5-2 αφού δεν προχώρησε στην απόκτηση (έως και σήμερα) εξτρέμ. Δεν έχει ακραίους για να παίξει το 4-3-3, ή το 4-4-1-1, ή οποιοδήποτε που να θέλει γνήσιους ακραίους. Όμως πρέπει να συνεχίσει να το δουλεύει ο κόουτς για να το τελειοποιήσει... Διαφορετικά δεν γίνεται. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην Νέα Σμύρνη...

Υγ4: Μπράβο στην ομάδα του μπάσκετ του ΠΑΟΚ που κέρδισε την ΑΕΚ στην Πυλαία με 9 πόντους (ξανά γιατί την κέρδισε και για το κύπελλο). Στην Ένωση καλά να πάθουν αφού δεν ασχολούνται σοβαρά με τα ματς με μικρότερους αντιπάλους και χάνουν συνέχεια πότε από το Λαύριο, πότε από το Περιστέρι, πότε από τον Προμηθέα και πότε από τον ΠΑΟΚ αφού θέλουν απλά ξανά το Champions League. Απαράδεκτη νοοτροπία και μετά μη λένε «γιατί έρχονται λίγοι», διότι επιλέγει και ο κόσμος τα ματς, όπως κάνει και η ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...