Ενισχύθηκε ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές;

Ενισχύθηκε ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές;

Ενισχύθηκε ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές;

bet365

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου κάνει έναν πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απολογισμό και αναρωτιέται για τις κινήσεις του ΠΑΟΚ;

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές χειμώνα. Τελειώνει ο Ιανουάριος και μαζί έρχονται τα καθοριστικά ντέρμπι που μπορεί να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το φετινό πρωτάθλημα.

Αφήνουμε τα ντέρμπι –προς το παρόν στην άκρη- και μένουμε στις μεταγραφές. Σε ότι ισχύει γι’ αυτές μέχρι τώρα, αφού τις τελευταίες ημέρες πάντα γίνονται εκπλήξεις…

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ στην πιο μεγάλη χρονιά της ιστορίας του με 15 νίκες σε 16 παιχνίδια, η ομάδα που έχει ως πρώτο και τεράστιο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια, έχει ήδη «χάσει» τους Πρίγιοβιτς, Ουάρντα. Πήγαινε να χάσει και τον Ελ Καντουρί, κάτι που προσπάθησε να αποφύγει και απ’ ότι φαίνεται θα αποτρέψει ο προπονητής της ομάδας. Συζητήσεις γίνονται και για ενδεχόμενη αποχώρηση του Χατσερίδη.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Σφιντέρσκι, πήρε δανεικό τον Μίσιτς και επανέφερε τον Γιαννούλη. Θεωρείται πιθανό να επιστρέψει και ο Ενρίκε.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ ενισχύεται στην άμυνα. Ο Γιαννούλης που από τις πρώτες προπονήσεις κέρδισε και τον Λουτσέσκου, θα είναι στην αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ κάτι που θεωρείται έκπληξη με τον Ρουμάνο προπονητή και όσα μας έχει δείξει. Ο ΠΑΟΚ ενισχύεται στα πλάγια μπακ όπου κλείνει μία τρύπα, ενώ και ο Τόσκα θα αποτελέσει μία μόνιμη λύση στα στόπερ, εκεί που υπάρχουν και άλλοι.

Στο κέντρο ο ΠΑΟΚ έχει χάσει προσωρινά τον Βέρνμπλουμ και απέκτησε τον Μίσιτς δανεικό για 1,5 χρόνο. Δυναμώνει; Χάνει κάτι; Ο Κροάτης είναι ντελικάτος. Όπως και τα άλλα χαφ του ΠΑΟΚ. Ο Σουηδός έδινε δύναμη. Δύσκολη η απάντηση, αν και από το καλοκαίρι όλα θα είναι καλύτερα, όταν θα κλείσουν οι εκκρεμότητες και με τα συμβόλαια Σάκχοφ-Κάνιας. Είτε μείνουν, είτε φύγουν, ο ΠΑΟΚ θα διαμορφώσει όπως επιθυμεί μία νέα τετράδα-πεντάδα κεντρικών μέσων.

Στην επίθεση έφυγε ο Πρίγιοβιτς που προσέφερε τα μέγιστα, αποχώρησε και ο Ουάρντα που έδωσε λίγα, ενώ για τον Ελ Καντουρί…

Για εμένα δεν τίθεται θέμα… Αν αποχωρούσε, ή αν αποχωρήσει ο ΠΑΟΚ θα αποδυναμωθεί. Θα χάσει μία καλή λύση.

Από εκεί και πέρα ο νεαρός Σφιντέρσκι και η πιθανή επιστροφή Ενρίκε, δεν καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται. Ο Ενρίκε είναι ανέτοιμος και θα αργήσει να μπει, ενώ ο Πολωνός θέλει χρόνο προσαρμογής. Μέχρι τώρα δείχνει καλά στοιχεία, αλλά για να προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ, έχει επιστρατευθεί μέχρι και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ από την κ19. Ο Πολωνός προπονητής δίνει το παρών στις προπονήσεις και βοηθάει με τα Πολωνικά του στις εντολές προς τον Σφιντέρσκι που δεν μιλάει καλά τα Αγγλικά.

Αυτό είναι το μέχρι τώρα δικό μου συμπέρασμα. Επαναλαμβάνω… Ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη χρονιά πρωταθλήματος πρέπει πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα, να διασφαλίσει την φετινή πορεία πρωταθλητισμού, χωρίς να τη βάζει σε ρίσκο. Τα άλλα έπονται.

Και όταν ο προπονητής λέει… «δεν θέλω πολλές αλλαγές» κάτι παραπάνω ξέρει.

* Πριν από λίγο ο Σαββίδης κάλεσε τον Ελ Καντουρί για να συζητήσει και μαζί του το θέμα της πιθανής αποχώρησης. Ο Λουτσέσκου καταφέρνει να κρατήσει ζωντανό το ενδεχόμενο παραμονής. Θα δούμε τι θα πετύχει γι’ αυτή την προσπάθεια που έχει ως στόχο να κρατήσει όσο γίνεται ενωμένο το γκρουπ του, όπως δηλαδή το κρατάει μέχρι τώρα που αυτή η ομάδα πετυχαίνει όσα πετυχαίνει.

* Αύριο (17:30) στο μπάσκετ, παίζει ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Η ομάδα της Αθήνας έπαιζε προχθές στην Ισπανία με την Φουενλαμπράδα. Επιστρέφοντας από εκεί, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έφεραν μαζί και… πληροφορία για το ότι οι Ισπανοί ενδιαφέρονται για τον Χάτσερ του ΠΑΟΚ. Αυτό… φυσικά δημοσιοποιήθηκε! Μιλάμε για τακτικές του 1970.

Φαντάσου όμως η πλούσια και δυνατή ΑΕΚ που αλλάζει ξένους κάθε μήνα, να ξαναχάσει από αυτόν τον ΠΑΟΚ που… παλεύει για να βγάλει οικονομικά τη χρονιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.