Έντεκα γκολ χωρίς τον Πρίγιοβιτς και… τριπλή δοκιμασία για τον Άκπομ!

Έντεκα γκολ χωρίς τον Πρίγιοβιτς και… τριπλή δοκιμασία για τον Άκπομ!

Έντεκα γκολ χωρίς τον Πρίγιοβιτς και… τριπλή δοκιμασία για τον Άκπομ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ των πέντε γκολ στην ξεχωριστή ομάδα της Παναχαϊκής, για τον Άκπομ που πέφτει θύμα μίας παγκόσμιας πρωτοτυπίας, τα μεταγραφικά του Δικεφάλου και άλλα επίκαιρα…

Ολυμπιακός - Ξάνθη με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι αν μετά το 50΄ του χθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ-Παναχαϊκής δεν άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς στην Τούμπα και αν μέσα σε 10-15 λεπτά δεν δημιουργούνταν στο γήπεδο τόσες λίμνες-παγίδες για την «κυκλοφορία» της μπάλας, τότε το σκορ στο παιχνίδι θα ξέφευγε σε… πολύ μεγαλύτερα επίπεδα.

Στο τέλος του αγώνα ο Λουτσέσκου πήγε και είπε στον Οφρυδόπουλο… «παρέταξα την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, επειδή σε σεβάστηκα! Μας κερδίσατε στο πρώτο ματς (αλλιώς το είπε αυτό δίνοντας και άλλη διάσταση σε εκείνη την ποδοσφαιρική-τακτική επικράτηση) και δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο…».

Αυτό ήταν… Η Παναχαϊκή κέρδισε πανάξια τον ΠΑΟΚ στον αγώνα της Πάτρας, αλλά εκείνο το 2-1 «ξύπνησε» τους ασπρόμαυρους και δημιούργησε τη χθεσινή καταιγιστική εικόνα της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε με κάθε πιθανό τρόπο (ήταν απίστευτο ότι κέρδισε όλες τις πρώτες κεφαλιές σε σέντρες από τα στημένα) έφτιαξε πολλές μεγάλες φάσεις και τελικά «σταμάτησε» στα πέντε γκολ, καθαρά λόγω της νεροποντής. Ήταν ξεκάθαρο ότι το ανοικτό παιχνίδι των Πατρινών, που φυσικά συνδυάζονταν με την μεγάλη διαφορά ποιότητας των παικτών, διαμόρφωνε συνθήκες για τεράστιο σκορ.

Με αυτά και με αυτά, ο ΠΑΟΚ πέτυχε πέντε γκολ, μετά από τα τρία στην Τρίπολη και τα τρία στον Πανιώνιο. Έντεκα γκολ χωρίς τον Πρίγιοβιτς, σε μία πρώτη καλή αντίδραση στο πρόβλημα που ήρθε και βρήκε την ομάδα.

Η ομάδα που βλέπει τον… επόμενο σέντερ φορ της (Άκπομ) να έχει πετύχει πέντε γκολάρες φέτος, αλλά μέσα από μία παγκόσμια πρωτοτυπία, να του έχουν ακυρωθεί ΚΑΚΩΣ τα τρία από αυτά!! ΜΟΝΟ στον φετινό ΠΑΟΚ αυτά!

Το γκολ της Νέας Σμύρνης

Η γκολάρα με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα όπου ο διαιτητής ανακάλυψε επιθετικό φάουλ με την μπάλα να είναι μπροστά στον παίκτη του ΠΑΟΚ και μακριά από τον αντίπαλο τον οποίο ξεπέρασε καθαρά

και η χθεσινή κεφαλιά.

Το ζει και θα το ξεπεράσει και αυτό ο ΠΑΟΚ (όπως ξεπερνάει άλλες 10-12 μεγάλες φάσεις όπου αδικήθηκε φέτος) με τον Άγγλο που έτσι και αλλιώς παίζει εξαιρετικά και όλοι ξέρουν ότι σε κάποια στιγμή όσα και να του ακυρώσουν, θα φθάσει πολύ ψηλά και στο σκοράρισμα.

* Εδώ επάνω θέλω να γράψω κάτι για την Παναχαϊκή και το ποδόσφαιρο που προσπαθεί να παίξει. Ξεκαθαρίζω ότι για τον Οφρυδόπουλο και τη δουλειά του έχω ακούσει τα καλύτερα. Το γεγονός ότι αυτή η ομάδα (πέρυσι και φέτος) επιχειρεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, χωρίς να έχει μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της, βάζοντας τις καλύτερες βάσεις για το μέλλον, είναι άξιο συγχαρητηρίων. Από εκεί και πέρα το να δίνεις αγώνα-πρόκρισης στην Τούμπα και να επιμένεις πεισματικά στο «χτίσιμο» επιθέσεων από τον τερματοφύλακα που «απαγορεύεται» να κάνει βολέ και «πρέπει» να ξεκινήσει την ανάπτυξη από τα στόπερ και τα μπακ, βάζοντας σε κίνδυνο την περιοχή σου από την πίεση του έμπειρου αντιπάλου, είναι κάτι που δεν ξέρω αν βοηθάει. Ήταν εντυπωσιακό ότι ακόμη και σε αυτή την περίσταση, ο προπονητής της Παναχαϊκής προτίμησε να «εκπαιδεύσει» τους παίκτες του, γνωρίζοντας ότι το ρίσκο να γίνει το λάθος ήταν πολύ μεγαλύτερο. Μπράβο τους για την προσπάθεια και μπράβο βέβαια για το ότι με τον τρόπο τους, με αυτό το σωστό ποδόσφαιρο και χωρίς να "κλέψουν" κάτι, είναι οι μόνοι που κέρδισαν τον ΠΑΟΚ μέσα στην Ελλάδα.

* Θεωρώ βιαστικές τις όποιες εκτιμήσεις για την αλλαγή της μεταγραφικής τακτικής του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι επιχειρούν να ποντάρουν έντονα σε ηλικίες από 21 έως 25. Δεν λέω ότι είναι κακή αυτή η προσπάθεια. Χρειάζεται όμως οργάνωση, πλάνο και συνέπεια χωρίς επηρεασμό από πρόσκαιρα θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα, τύπου… Τρίπολης. Και στο κάτω-κάτω, σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα παίζει ρόλο ο στόχος. Όταν (επιτέλους) ένας ποδοσφαιράνθρωπος της ομάδας (εκτός του προπονητή) αναλύσει στον κόσμο το πλάνο, τον τρόπο υλοποίησής του και τον στόχο όλης της προσπάθειας, θα έχουμε πολλά περισσότερα να αναλύσουμε… Δεν μπορεί! Κάποτε θα παρουσιαστεί και ο νέος τεχνικός διευθυντής…

* Καλά πάμε στην υπόθεση Τζήλου! Μάθαμε πλέον τι… έφαγαν οι δράστες, που… σταμάτησαν για τουαλέτα πηγαίνοντας στην Λάρισα για να χτυπήσουν τον άνθρωπο, τι αγόρασαν, τι τους αρέσει και πλέον από τα λίγα που δεν ξέρουμε σε επίπεδο «διαρροών» είναι το… αγαπημένο τους φαγητό, αλλά και το που πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι. Όλα τα άλλα τα ξέρουμε, όπως βέβαια ξέρουμε ότι ακόμη είναι ελεύθεροι και μπορεί τώρα να μας διαβάζουν στο Δελχί ή στο Ισλαμαμπάντ…

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, εμάς μας ενδιαφέρουν κυρίως οι ηθικοί αυτουργοί και η ποδοσφαιρική διάσταση άλλης μία βρώμικης υπόθεσης.

Θα περιμένουμε να δούμε, που τελικά την πάνε και αυτή την υπόθεση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.