Αντίλ Ναμπί: Στον ΟΦΗ βρήκε τα γκολ που έψαχνε τρία χρόνια

Αντίλ Ναμπί: Στον ΟΦΗ βρήκε τα γκολ που έψαχνε τρία χρόνια

Δημήτρης Ρούσσος
Αντίλ Ναμπί: Στον ΟΦΗ βρήκε τα γκολ που έψαχνε τρία χρόνια

bet365

Ο Αντίλ Ναμπί ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του ΟΦΗ επί του Παναιτωλικού, σκοράροντας περισσότερο από ποτέ άλλοτε τα τελευταία τρία χρόνια και βάζοντας τις βάσεις για την ατομική του, αλλά και την ομαδική «αναγέννηση» των Ομιλιτών!

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Λαμία - Παναθηναϊκός (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ με τους Αγρινιώτες ήταν για τον ΟΦΗ απ' αυτά που καθ' υπερβολή λένε... χωρίς αύριο. Η νίκη ήταν υπέραπαραίτητη και ένα «φρέσκο» πρόσωπο συνέβαλε καθοριστικά στο τελικό 3-0! Ο Ναμπί δεν ήρθε στην Ελλάδα ως χαρισματικός σκόρερ, αλλά στο ντεμπούτο του με τα «μελανόλευκα» έκανε όσα έπρεπε για να πανηγυρίσει η νέα του ομάδα και παράλληλα να φέρει και στις δικές του μετοχές ένα limit up!

Με γονείς από το Πακιστάν, γεννημένος στην Αγγλία και μαθαίνοντας τα βασικά από την αρχή και οργανωμένα, ο Ναμπί σίγουρα θα ήλπιζε πως το Νησί θα μπορούσε να τον φιλοξενήσει ποδοσφαιρικά, να του δώσει τον χώρο που ήθελε για να παίξει και να γίνει ο καλύτερος που θα μπορούσε. Πίσω από τον επιθετικό, ως σέντερ φορ, στα πλάγια, οπουδήποτε, αρκεί να φανεί χρήσιμος.

Τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά. Η Γουέστ Μπρομ τον ενέταξε στις ακαδημίες της σε ηλικία οκτώ ετών και διέγραψε όλη την πορεία ως τα μεγαλύτερα κλιμάκια. Στα 17 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, βλέποντας τον «διάδρομο» για την πρώτη ομάδα να ανοίγεται μπροστά του κι επιδόσεις όπως αυτές της σεζόν 2012/13, με 8 γκολ και 3 ασίστ σε 26 παιχνίδια τον έβαλε στα «ραντάρ» των ανδρών.

«Είναι το ίδιο καλός στα τελειώματα των φάσεων και στα τεχνικά χαρακτηριστικά με τον Μπεραχίνο», δήλωνε ο προπονητής του, Μαρκ Χάρισον, αλλά στους «μεγάλους» δεν έμελλε να πάρει καμία ευκαιρία, ούτε όταν σκόραρε 13 φορές και κατέγραψε ακόμα 6 ασίστ με την U21 τη σεζόν 2014/15. Εκεί αποφασίστηκε πως είχε πια μεγαλύτερο νόημα στα 21 του να πάρει παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο, ώστε να αποκτήσει παραστάσεις που εκείνον τον καιρό δεν επρόκειτο να συμβεί στην Premier League.

Το σύντομο πέρασμά του από τη Super League της Ινδίας με τη Ντιναμό Δελχί, όπου υπήρξε συμπαίκτης με τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Φλοράν Μαλουντά και τον Γιον Άρνε Ρίισε τον κατέστησε ως την πρώτη περίπτωση παίκτη που φεύγει ως δανεικός από την Αγγλία για την ασιατική χώρα, όμως πλην αυτού και άλλων τριών γκολ, ουδέν. Ακολούθησαν η Πίτερμπορο (2016-18), η Νιούτον (2018) και η Νταντί για ένα εξάμηνο, μέχρι να «δέσει» στο Ηράκλειο. Σε όλες τις ομάδες υπήρχε ένα κοινό σημείο: λίγες συμμετοχές (16), λιγότερα γκολ (1). «Θέλω να παίξω, να βοηθήσω με κάθε τρόπο, να συνεισφέρω με γκολ και καλές ενέργειες», δήλωνε κατά την παραμονή του στην τελευταία, δίχως όμως να κερδίσει αυτό που έψαχνε: λίγη εμπιστοσύνη.

Όλα αυτά ως τον Ιανουάριο του 2019, όταν εμφανίστηκε ο ΟΦΗ, η ελληνική Super League και μια ακόμα ευκαιρία για τον 24χρονο (28/02/94) μεσοεπιθετικό να «σώσει» την καριέρα του! Η ανακοίνωση δεν ενθουσίασε κανέναν, ενώ οι περισσότεροι άνοιξαν το Google για να μάθουν κάτι γι’ αυτόν, με μάλλον φτωχά αποτελέσματα. Όλα ήταν ερωτηματικά, αν μπορεί να σκοράρει, ποια είναι η θέση του, τί μπορεί να καταφέρει.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στον ΟΦΗ! Είναι μια νέα περιπέτεια για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος», έγραψε στο Twitter κατά την ανακοίνωσή του και στην πρώτη του συμμετοχή με τα «μελανόλευκα» το απέδειξε, «απαντώντας» παράλληλα σε κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα!

Αρχικά έδειξε ικανός να πλαισιώσει τον φορ με κίνηση και πίεση στην αντίπαλη άμυνα, κάτι που έλειπε πολύ ως τώρα από τον ΟΦΗ. Παράλληλα έδειξε ικανός να σκοράρει από στημένες φάσεις, καταφέρνοντάς το δις και μάλιστα για πρώτη φορά για τους Κρητικούς στη φετινή σεζόν. Τα δυο εύστοχα φάουλ του άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο για τη νίκη και τον ίδιο να πανηγυρίζει για μια επίδοση σπάνια στην καριέρα του.

Συνολικά ο Άγγλος φορ έχει σκοράρει σε δυο παιχνίδια στην καριέρα του «ντομπλέτα», ενώ μια φορά έχει κάνει χατ-τρικ. Τελευταία φορά ήταν στις 28 Απριλίου 2015, όταν με τη φανέλα της U23 της Γουέστ Μπρομ πέτυχε δυο γκολ στη νίκη (3-0) επί της Άρσεναλ, ένα με σουτ κι ένα με πέναλτι.

Παίζοντας για την ομάδα Νέων των «baggies» ο Ναμπί υπήρξε αποδοτικότερος από ποτέ άλλοτε ως σήμερα. Κατά το διάστημα 2010-2013 και τις σεζόν 2014/15 & 2015/16 μέτρησε σε 74 παιχνίδια 26 γκολ και 13 ασίστ. Έκτοτε οι κακές επιλογές ομάδων και τα περάσματα από την Πίτερμπορο και τη Νταντί τον καθήλωσαν σε απραξία με 16 συμμετοχές και μόλις ένα γκολ σε 2,5 χρόνια. Ήδη δηλαδή στο ντεμπούτο του με τον ΟΦΗ φρόντισε να ξεπεράσει όσα έκανε τον τελευταίο καιρό, μπαίνοντας ξανά στο «παιχνίδι»!

«Ελπίζω οι οπαδοί να με δουν να σκοράρω και να βοηθώ την ομάδα να νικάει», συμπλήρωνε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΟΦΗ. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οι Ομιλίτες βρήκαν μια παραπάνω επιθετική λύση ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας. Δεδομένου ότι ως τώρα δεν τις είχαν σε αφθονία, μάλλον ο Γιώργος Σαμαράς, που υπήρξε παίκτης της Γουέστ Μπρομ και είχε μια γνώμη παραπάνω στο θέμα της μεταγραφής του, αλλά και συνολικά η διοίκηση του συλλόγου θα τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα