Οι προσωπικότητες… παίζουν μπάλα

Οι προσωπικότητες… παίζουν μπάλα

Οι προσωπικότητες… παίζουν μπάλα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την 15η νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και επικεντρώνει στους παίκτες του Δικεφάλου που βάζουν μπροστά την προσωπικότητά τους για να ανεβάσουν την ομάδα. Αναφορές υπάρχουν και σε διάφορα… διαιτητικά.

Οι νίκες έφθασαν τις 15. Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 16 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και έχει κερδίσει τα 15. Η ομάδα με τα 30 γκολ στην επίθεση και τα μόλις έξι στην άμυνα, σε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ που δείχνει οργάνωση, πειθαρχία και σοβαρότητα σε μία πορεία πρωταθλητισμού. Γιατί είναι… άλλο να παίζεις ωραίο-θεαματικό ποδόσφαιρο που δίνει και δέκα ευκαιρίες στον αντίπαλο μέσα από τα λάθη σου και άλλο να παίζεις σωστά και οργανωμένα. (Κάτι που για να είμαστε σωστοί και ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει σε όλα τα παιχνίδια του…) .

Όσον αφορά τα νούμερα που αξίζουν και μετά από αυτό το ματς, πρέπει να σταθούμε στο ποσοστό ευστοχίας του ΠΑΟΚ. Ο πρωτοπόρος είχε τρία γκολ σε 13 τελικές. Γενικά, καταφέρνει και διατηρεί υψηλά ποσοστά ευστοχίας, κάτι πολύ σημαντικό στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου. Άλλοι μπορεί να πανηγυρίζουν για τις τελικές, άλλοι για τα δοκάρια, ο ΠΑΟΚ ας χαίρεται για το ότι είναι πολύ εύστοχος με ένα γκολ ανά έξι τελικές προσπάθειες. Είναι και αυτό, ή… αυτό κυρίως δείχνει την ποιότητα της ομάδας.

Ο Πρίγιοβιτς ήταν ο κύριος εκφραστής αυτού του πλεονεκτήματος για τον αήττητο ΠΑΟΚ. Το εκπληκτικό, το απίστευτο είναι ότι χωρίς τον Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ έπαιξε τρεις φορές στο πρωτάθλημα. Μία στο Ηράκλειο, μία στην Τρίπολη και μία χθες. Αυτές ήταν οι μόνες φορές που κατάφερε να πετύχει από τρία γκολ! Με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας. Είναι ανεξήγητο; Είναι συμπτωματικό; Θα φανεί… Όπως και να έχει και χθες αποδείχθηκε ότι η ομάδα προσπαθεί να βρει το γκολ με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Εκτός όλων αυτών ή… μέσα σε αυτά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου και φάνηκαν χθες στην Τούμπα, είναι η αγωνιστική άνοδος δύο ποδοσφαιριστών που βρίσκονται μέσα στην ομάδα των μεγάλων προσωπικοτήτων του Δικεφάλου. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή λοιπόν που ο ΠΑΟΚ έχασε τον πρώτο του σκόρερ και αυτόν που του έδινε πόντους με την ευχέρειά του στο σκοράρισμα, Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ έχουν βγει μπροστά. Ο Πορτογάλος αρχηγός και ο Ολλανδός βιρτουόζος παίρνουν πρωτοβουλίες, ζητάνε μπάλες, είναι παντού μέσα στο γήπεδο, οργανώνουν, δημιουργούν και εκτελούν, σηκώνοντας μεγάλο βάρος μέσα στην ομάδα.

Αυτό έγινε και χθες με τον Πανιώνιο. Ο Μπίσεσβαρ ξεκίνησε εντυπωσιακά, όπως και ο Βιεϊρίνια. Δεν υπήρχε φάση όπου η μπάλα δεν περνούσε από τα πόδια τους. Έτυχε χθες να παίζει δεξιά ο Πορτογάλος και στον άξονα, πίσω από τον φορ ο Ολλανδός. Και τι έγινε; Ο καλός παίκτης, η μεγάλη προσωπικότητα δεν… έχει ανάγκη. Τι να καταλάβει ο Βιεϊρίνια από πλευρές; Ο συγκεκριμένος τι να καταλάβει και από γραμμές; Μια χαρά είναι μπροστά, αλλά και πίσω. Απλά ο Λουτσέσκου τον προτιμάει να έρχεται από την άμυνα για να έχει πιο ανοικτό γήπεδο και πολλές περισσότερες επιλογές στην ανάπτυξη. Τι να καταλάβει και ο Μπίσεσβαρ παίζοντας αριστερά και μεσοεπιθετικά ή στον άξονα; Όπου και αν βρεθεί παίρνει πρωτοβουλίες, θέλει την μπάλα στα πόδια και τις πιο πολλές φορές βρίσκει την κατάλληλη λύση για την τελική πάσα ή την τελική ενέργεια όπως και χθες στο 1-0.

Χθες ο ΠΑΟΚ είχε ένα κακό διάστημα μεταξύ 15΄-35΄. Εκεί έχασε τον έλεγχο, εκεί ο Πανιώνιος έκλεψε μπάλες και προσπάθησε να απειλήσει. Εκεί όμως κυριάρχησαν και τα νεύρα. Μέσα από τις πολλές κίτρινες που έβγαλε ο Σιδηρόπουλος και στις δύο ομάδες, ο νεαρός Μακρύλλος έκανε το λάθος και εκεί όλα έγιναν πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ.

* Ο Άκπομ με τον οποίο ασχοληθήκαμε αρκετά και χθες δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά δεν μπήκε ιδιαίτερα και στις φάσεις. Έχει μία τελική στα 180 λεπτά των δύο τελευταίων αγώνων και εδώ πρέπει να βοηθηθεί για να μην αγχωθεί. Όσο και αν ο ΠΑΟΚ βρίσκει λύσεις από τις πίσω ζώνες, τα γκολ του σέντερ φορ θα είναι απαραίτητα.

* Ο Ολυμπιακός δημιουργεί και πάλι φασαρία για τη διαιτησία. Έχει και πολύ κόσμο που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Εντός και εκτός ομάδας. Γιατί; Έτσι ξέρουν να «παίζουν» το «παιχνίδι». Φυσικά… βρίσκουν και κάνουν. Και όλα αυτά για τον Παπαδόπουλο στα Γιάννινα; Αστεία πράγματα… Ξαναγράφω: Αν ο Ολυμπιακός είχε κατά του τις 15 πολύ μεγάλες και εξόφθαλμες φάσεις που φέτος έχει ο ΠΑΟΚ, θα ζητούσαν μέχρι και… Eurogroup!

Και όσον αφορά τις εντυπώσεις. Αυθόρμητες, αλλά και στημένες… Γιατί αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό… Δείτε πόσο και πόσοι ασχολήθηκαν με τον δανεισμό του νεαρού Τσαούση από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο και πόσοι ΔΕΝ ασχολήθηκαν με τον δανεισμό Μάνου από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΣ τρεις ημέρες πριν τον μεταξύ τους αγώνα.

ΟΛΑ εξακολουθούν να τα παίζουν στην επικοινωνία! Εκεί έχουν πολύ κόσμο να φροντίζει… Έχουν και τρόπο βέβαια. Πόσοι και πόσοι διστάζουν να μιλήσουν για τα δικά τους, αλλά φυσικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναδείξουν το χέρι του Βιεϊρίνια στην Λαμία, ως την πιο μεγάλη φάση φέτος, τώρα όπου ο ΠΑΟΚ έχει 15 τέτοιες φάσεις εναντίον του! Ποιος θα το πει όμως και ποιος θα το γράψει χωρίς φόβο και πάθος;

Ό, τι και να κάνουν βέβαια η βαθμολογία μέσα στα γήπεδα, πέρυσι, αλλά και φέτος, δίνει την ισχυρότερη απάντηση.

* Και κάτι άσχετο: Με τους δράστες της επίθεσης στον Τζήλο τι γίνεται; Θα μάθει επιτέλους όλη η Ελλάδα (αλλά και οι διαιτητές) ποια εγκληματική ομάδα επιχειρεί να επιβάλει μαφιόζικους όρους στο πρωτάθλημα;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.