Ο Πόνσε μπαίνει δυνατά στο «παιχνίδι» για πρώτος σκόρερ

Δημήτρης Βέργος
Ο Πόνσε μπαίνει δυνατά στο «παιχνίδι» για πρώτος σκόρερ

bet365

Ο Έκι Πόνσε έφτασε τα εννιά γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ ανέβηκε στην δεύτερη θέση των σκόρερ και κυνηγάει τον Κουλούρη που έχει 11!

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Γιουβέντους – Μίλαν! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Όταν το καλοκαίρι ο Έκι Πόνσε υπέγραφε με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα στην ΑΕΚ, αυτόματα άνοιγε η συζήτηση για το αν θα καταφέρει να... μπει στα παπούτσια του Σέρχιο Αραούχο. Δεδομένα μιλάμε για δύο διαφορετικούς παίκτες καθώς στο γήπεδο ο Πόνσε είναι περισσότερο παίκτης περιοχής, όντας δυνατότερος από τον Αραούχο σε αυτό το κομμάτι, τη στιγμή που ο «Τσίνο» είχε το απρόβλεπτο έξω από το «κουτί».

Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά, από πλευράς γκολ, ο Πόνσε αναμένεται να προσπεράσει τον Αραούχο. Ο Έκι με τα δύο τέρματα που σημείωσε απέναντι στον ΠΑΣ έπιασε τα εννιά γκολ στο πρωτάθλημα και δέκα συνολικά από το ξεκίνημα της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Την περσινή σεζόν ο Αραούχο είχε ολοκληρώσει με 11 τέρματα στο πρωτάθλημα και 14 συνολικά.

Το «Τανκ», όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει τη δυνατότητα να σκοράρει με κάθε τρόπο μέσα στην περιοχή, αρκεί να τροφοδοτείται σωστά από τους συμπαίκτες του με ασίστ. Κάτι που δεν συνέβη στα φετινά ευρωπαϊκά ματς της ΑΕΚ και στα έως τώρα ντέρμπι με συνέπεια ο Πόνσε να μην βρει δίχτυα σε αυτά τα παιχνίδια. Γενικότερα η δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο ο Πόνσε είναι πολύ σημαντική καθώς εκτός του να σκοράρει εύκολα, προσφέρει πολλές βοήθειες στο πρέσινγκ και στις μάχες με τους αντίπαλους αμυντικούς για την επανάκτηση της μπάλας με ασταμάτητο τρέξιμο και δύναμη.

Το σημείο αναφοράς του βέβαια είναι δεδομένα τα γκολ που πετυχαίνει, τα οποία τον βάζουν δυνατά ακόμα και για το βραβείο του πρώτου σκόρερ στη φετινή Super League. Μία διάκριση για την οποία ο Πόνσε έχει πλέον ένα αντίπαλο λιγότερο από τη στιγμή που ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος είχε βρει δίχτυα εννιά φορές με τον ΠΑΟΚ, πήρε μεταγραφή για την Αλ Ιτιχάντ.

Ο Πόνσε έπιασε στη σχετική λίστα για τον κορυφαίο σκόρερ τη φετινή σεζόν τον Πρίγιοβιτς στη δεύτερη θέση και πλέον έχει μπροστά του μόνο τον Ευθύμη Κουλούρη του Ατρόμητου, ο οποίος με τα 11 γκολ που έχει σημειώσει οδηγεί την κούρσα. Οι δυο τους δείχνουν ότι θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της φετινής Super League μέχρι τέλους, έχοντας συνέπεια στη φόρμα που τους διακρίνει και στην αίσθηση του γκολ από την αρχή της σεζόν.

Αυτοί που τους ακολουθούν είναι ο Έρικ Γέντρισεκ, ο... μόνιμος σκόρερ της Ξάνθης με επτά τέρματα, ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος από τον Πανιώνιο μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό, με έξι τέρματα, και οι Βλαντ Μοράρ του Παναιτωλικού και Χαμζά Γιουνές του Άρη με επίσης έξι γκολ στο ενεργητικό τους στη φετινή Super League. Επιθετικοί που δεδομένα έχουν επίσης αποδείξει την εκτελεστική τους ικανότητα, ωστόσο προβάλουν ως αουτσάιντερ στη μάχη του πρώτου σκόρερ.

Η λίστα των πρώτων σκόρερ στη Super League μετά από 15 αγωνιστικές:

Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος) 11 γκολ

Εσέκιελ Πόνσε (ΑΕΚ) 9 γκολ

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ) 9 γκολ

Έρικ Γέντρισεκ (Ξάνθη) 7 γκολ

Γιώργος Μασούρας (Πανιώνιος/Ολυμπιακός) 6 γκολ

Βλαντ Μοράρ (Παναιτωλικός) 6 γκολ

Χαμζά Γιουνές (Άρης) 6 γκολ

Φιορίν Ντουρμισάι (Πανιώνιος) 5 γκολ

Ματέο Γκαρσία (Άρης) 5 γκολ

Φεντερίκο Μακέντα (Παναθηναϊκός) 5 γκολ

Μάρκο Νούνιτς (ΑΕΛ) 5 γκολ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα