Το γύρισε μάγκικα, το πέταξε τσάμπα!

Το γύρισε μάγκικα, το πέταξε τσάμπα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το γύρισε μάγκικα, το πέταξε τσάμπα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ανατροπή χαρακτήρα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ξάνθη που πήγε στράφι από μία φάση που αποτελεί πιστοποιητικό απειρίας.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Σε παιχνίδια, όπως αυτό, που κρίνονται στις λεπτομέρειες, αρκεί μία φάση, δύο εντελώς λανθασμένες ποδοσφαιρικές επιλογές από καθαρή απειρία στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ώστε να πετάξουν στα σκουπίδια και να σβήσουν μία μάγκικη ανατροπή μετά από μία καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Μία εμφάνιση που θα μπορούσε να είχε φέρει και το 3-1, άρα και το τέλος της... σεμνής τελετής με το δοκάρι του Κάτσε και το τετ-α-τετ του Μακέντα απέναντι στον Ζίβκοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 1-0 στην ανάπαυλα από την Ξάνθη που ήταν ανώτερη στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, που περιόρισε το σύνολο του Δώνη το οποίο απείλησε μόνο με δύο σουτ έξω από την περιοχή και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, εξαργυρώνοντας το καλό πρώτο εικοσάλεπτο στην δημιουργία φάσεων μέσα από το επιθετικό τρανζίσιον.

Οι ‘᾽πράσινοι᾽᾽ αν και είχαν την κατοχή της μπάλας(60-40), τα βρήκαν σκούρα απέναντι στο πολύ καλά διαβασμένο σύνολο του Ράσταβατς, δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους(κάτι λογικό μετά το πρόβλημα με την ίωση και την διακοπή), δεν πήραν τίποτα δημιουργικά από άξονα και άκρα ενώ ο Μακέντα ήταν απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ρυθμός που βρήκαν στην επανάληψη οι παίκτες του Δώνη, Η κατακόρυφη άνοδος της απόδοσης του Κάτσε στην μεσαία γραμμή, η μετατόπιση του Μπουζούκη στο αριστερό άκρο που τον έβγαλε από τον συνωστισμό του άξονα και τον βοήθησε να δημιουργήσει και να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης σε συνδυασμό με την είσοδο του πολύ καλού Βέργου, ήταν τα κυριότερα στοιχεία της αγωνιστικής μεταμόρφωσης του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο αριθμός των τελικών προσπαθειών. Δύο στο πρώτο, έντεκα στο δεύτερο... Με τον... αέρα που πήρε από την γρήγορη ισοφάριση του Μπουζούκη στο 48’, το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι, έπνιξε την Ξάνθη στο μισό γήπεδο και μέσα από τις πολύ καλές εκτελέσεις κόρνερ του Χατζηγιοβάνη και την αδυναμία των φιλοξενούμενων να αμυνθούν σωστά, δημιούργησε φάσεις για να περάσει μπροστά.

Οι δύο πρώτες δεν έγιναν γκολ με επεμβάσεις αμυντικών και Ζίβκοβιτς (υπάρχει πεντακάθαρο πέναλτι που δεν δίνει ο Ευαγγέλου σε χέρι του Μελιόπουλου στο 63´μετά από το σουτ του Δώνη), η τρίτη όμως ήταν και η... φαρμακερή με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο να σκοράρει και να ᾽᾽κερνά᾽᾽ για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2022!

Και ενώ η Ξάνθη δεν μπορούσε να απειλήσει καθόλου και ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 3-1 με το δοκάρι μετά την... ρουκέτα του Κάτσε και το πλασέ του Μακέντα που έβγαλε ο Ζίβκοβιτς, στις τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού η απειρία των παικτών του Δώνη έκανε την εμφάνισή της και δύο υπερπολύτιμοι βαθμοί έκαναν φτερά.

Σε αυτό το σημείο να επαναλάβουμε και πάλι πως τέτοια φαινόμενα ήταν, είναι και θα είναι απολύτως λογικά για αυτή την έκδοση της ομάδας, είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Είναι διπλό το λάθος στην φάση του 94᾽ και ας πέφτουν όλα τα φώτα στην στιγμή του πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή της μπάλας, ο πορτιέρο της Ξάνθης βρίσκεται πάνω από την μεσαία γραμμή του γηπέδου και ο Χατζηγιοβάνης αντί να της δώσει μία και να την στείλει στον... διάολο για να περάσουν τα δευτερόλεπτα και να τελειώσει το ματς, προτιμά να προσπαθήσει να κρατήσει κατοχή ανάμεσα σε παίκτες των ᾽ἀκριτών᾽᾽.

Προτιμά να κάνει το λάθος σε εκείνο το σημείο του αγώνα αντί για το σωστό. Πουλάει την μπάλα, δίνει μια τελευταία... ανάσα στον αντίπαλο και ο Μαυρομμάτης κάνει ένα πέναλτι πιστοποιητικό απειρίας. Γκρεμίζει τον Κάστρο που είναι με πλάτη στο τέρμα και εκεί θα μπορούσε να απειλήσει μόνο αν ήταν ο Κριστιάνο με ανάποδο ψαλίδι... Ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας χάρισε τον βαθμό στην Ξάνθη.

Με το τετ-α-τετ που δεν έγινε γκολ του Μακέντα, με το διπλό λάθος στο φινάλε, η πραγματικότητα είναι πως μία μάγκικη ανατροπή την πέταξε τσάμπα και βερεσέ.

Πράγματα, ξαναλέμε, απόλυτα φυσιολογικά για αυτή την ομάδα. Το ζητούμενο, λοιπόν, σε αυτή την φάση για τον Παναθηναϊκό είναι να μαθαίνει από τα λάθη του, είναι να γίνεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι, ώστε στο τέλος της χρονιάς αυτό το ρόστερ να έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ενόψει της νέας χρονιάς και να έχει καταφέρει να μπει στην πεντάδα για να σβήσει και την ποινή της ΟΥΕΦΑ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.