Το πάθος του αρχηγού «οδηγός» του για τον τίτλο!

Το πάθος του αρχηγού «οδηγός» του για τον τίτλο!

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Το πάθος του αρχηγού «οδηγός» του για τον τίτλο!

bet365

O Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το... πρωταθληματικό πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Τρίπολη και για τις αποδείξεις του Βιεϊρίνια!

Ο ΠΑΟΚ πάλευε τόσες μέρες με τις εσωστρέφειές του για να ξεκινήσει με το δεξί στα απόνερα της αποχώρησης του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήρθε με τον πιο εμφατικό τρόπο να μας θυμίσει γιατί έπρεπε πάση θυσία να επιστρέψει από το μουχλιασμένο Βόλφσμπουργκ στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη και μαζί του ο «Δικέφαλος» να ανοίξει τα φτερά του προς τον τίτλο!

«Ο Πρίγιοβιτς ήταν σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Και εγώ είχα φύγει, αλλά η ομάδα έμεινε», είπε στον επίλογο των δηλώσεων του στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», λόγια σοφά, λόγια που δείχνουν πόσο καλά ξέρει τον ΠΑΟΚ και τα εσώψυχά του ο Αντρέ, ο πρώτος που με τη λήξη έτρεξε προς την κερκίδα και έδωσε το σύνθημα για να στήσουν πάρτι τίτλου οι πιστοί οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Τα φώτα έπεσαν, δικαιολογημένα, πάνω στον Πασχαλάκη, ο οποίος με τις σπουδαίες αποκρούσεις του κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ. Όμως, αυτό το μαγικό άγγιγμα της μπάλας από το δεξί πόδι του Αντρέ Βιεϊρίνια υπέγραψε φαρδιά πλατιά και ξεκλείδωσε το «διπλό» του «Δικεφάλου» στον Μοριά!

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια (απ)έδειξε γιατί στο αριστερό μπράτσο φοράει το πολύχρωμο περιβραχιόνιο του αρχηγού. Όχι γιατί είναι από τους μεγαλύτερους (σε δέκα μέρες θα κλείσει τα 33 του) μέσα στα αποδυτήρια της Τούμπας, αλλά γιατί είναι αληθινός Α-Ρ-Χ-Η-Γ-Ο-Σ!

Τόσο την παραμονή του αγώνα, όσο και σήμερα ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου», με την στάση και την αρχηγική συμπεριφορά του, στο ξενοδοχείο, στα αποδυτήρια, έδειχνε προς όλους τους συμπαίκτες του, αυτό που έπρεπε να κάνουν όλοι μαζί μέσα στο γήπεδο: μια γροθιά, να μπουν στο γήπεδο και να καταθέσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους.

Πρώτος αυτός έδωσε το σύνθημα. Κατόρθωσε να συμπαρασύρει όλους τους υπόλοιπους κι από το δικό του δεξί μαγικό πόδι, σαν μαγικό ραβδάκι, ήρθε η πιο σημαντική (μέχρι την επόμενη…) νίκη του ΠΑΟΚ στο δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όταν έστησε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα και η κάμερα της Nova ζούμαρε πάνω στο αγριεμένο πρόσωπό του, οι φίλοι του «Δικεφάλου», στην πλειοψηφία τους, θυμήθηκαν την ίδια σκηνή πριν από μερικούς μήνες στον τελικό του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Η αποφασιστικότητα και το άγριο βλέμμα του Αντρέ πριν πάρει μερικά μέτρα φόρα ήταν ίδια και απαράμιλλη με τότε. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, οι περισσότεροι είπαν μέσα τους: θα το «καρφώσει». Και το «κάρφωσε»!

Ο Βιεϊρίνια δεν είναι ένας τυχαίος ποδοσφαιριστής, που απλά ο δρόμος τον έβγαλε κάποια στιγμή στην Τούμπα. Τελείωσε το ματς με ένα γκολ σε μια τελική προσπάθεια, 7 σωστές πάσες, 3 λάθη, δύο κερδισμένα φάουλ, αλλά οι αριθμοί, πιστέψτε μας, έχουν πολύ μικρή σημασία μπροστά σ’ όλα όσα προσφέρει ο γεννημένος στο μακρινό και άγνωστο για πολλούς Γκιμαράες και μόλις 1.73μ ύψος ποδοσφαιριστής.

Ο Αντρέ είναι γεννημένος αρχηγός, το ξέρουν όλοι και αν δεν το έμαθαν στον περσινό τελικό του ΠΑΟΚ, το παραέμαθαν απόψε στην Τρίπολη…

Αμ το άλλο; Ο Πορτογάλος και οι συμπαίκτες του γλίτωσαν τους ρέφερι από τη δικαιολογημένη οργή των ΠΑΟΚτσήδων. Το εγκληματικό λάθος του βοηθού Κωνσταντόπουλου και οι ανορθογραφίες του Σκουλά, δεν μπορούν και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες γιατί η μάχη του τίτλου τώρα φουντώνει για τα καλά. Με τον ΠΑΟΚ, κόντρα σ' όλους και σ' όλα, «με όλη την Ελλάδα να περιμένει να χάσει από τον Αστέρα», όπως είπε και ο Λουτσέσκου, στο +8 από τον Ολυμπιακό, στο συν 10 από τον Ατρόμητο και στο συν 15 από την ΑΕΚ. Πού να μην είχε αρχίσει και το πρωτάθλημα με μείον δύο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.