Αντέδρασε στο βοσκοτόπι αλλά δεν ήταν αρκετό!

Αντέδρασε στο βοσκοτόπι αλλά δεν ήταν αρκετό!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Αντέδρασε στο βοσκοτόπι αλλά δεν ήταν αρκετό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στην Λαμία, στην καθυστερημένη προσαρμογή των παικτών του Δώνη στο... πόλο και τις χαμένες ευκαιρίες που στέρησαν προβάδισμα πρόκρισης.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Κανόνας νούμερο ένα: Για να μιλήσεις, να γράψεις, να αναφερθείς σε ποδόσφαιρο, θα πρέπει πρώτα να έχεις παρακολουθήσει ποδόσφαιρο. Κάτι που δεν έγινε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Λαμία. Ποδόσφαιρο δεν είδαμε. Αυτό δεν ήταν παιχνίδι, αυτό ήταν μια ταλαιπωρία τόσο για όσους το παρακολούθησαν, όσο πολύ περισσότερο για εκείνους που πάτησαν χορτάρι και δεν τους επέτρεψε ο αγωνιστικός χώρος να κάνουν ούτε τα βασικά. Σε ακόμη ένα παιχνίδι του «τριφυλλιού» τα τελευταία χρόνια βλέπουμε έναν διαιτητή(απόψε ήταν ο Κομίνης) να πραγματοποιεί μία αναμέτρηση που πολύ απλά δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει. Όπως και η περυσινή για το Κύπελλο, όπου το γήπεδο θύμιζε πίστα στο χιονοδρομικό του Παρνασσού! Άντε και του χρόνου στο απόλυτο σκοτάδι...

Ένας αγωνιστικός χώρος που η μπάλα κυλούσε με δυσκολία και αυτό αφού πρώτα έπρεπε να ξεπεράσεις τις κατά τόπους «λίμνες», μία... πισίνα με γλίτσα που ανάγκασε τους 22 παίκτες να παίζουν πρώτα για να μην χτυπήσουν, να προσπαθούν να μείνουν όρθιοι, να αποφύγουν το λάθος και στην συνέχεια να βάλουν στο μυαλό τους το πως θα φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Σε αυτό τον τραγικό χλοοτάπητα ήταν ξεκάθαρο πως για να δημιουργηθούν ευκαιρίες, θα έπρεπε είτε να γίνει κάποιο... τσαφ στην βροχή είτε από κάποια σέντρα, με την μπάλα να βρίσκεται στον αέρα.

Αυτή ήταν και η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου. Η εστία με το νερό ξεγέλασε τον Κουλιμπαλί και χάρισε στον Επστάιν ένα τετ-α-τετ, μια άλλη εστία νερού έκανε τα δικά της και έστειλε την μπάλα άουτ μετά το πλασέ του Γερμανού εξτρέμ.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το δοκάρι στο 38' μετά την κεφαλιά του Κουρμπέλη σε ένα πρώτο ημίχρονο που ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε και είναι ανούσιο να το συζητάμε περισσότερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό το... πράγμα συνεχίστηκε και η Λαμία που έβγαζε περισσότερη δύναμη και θέληση κατάφερε χάρη στα τερτίπια της μπάλας και το χαζό πέναλτι του Πούγγουρα στον Τομάς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα(ναι δεν έπρεπε να ξεκινήσει αλλά από την στιγμή που ξεκινά πρέπει να κάνεις ότι μπορείς), προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να παίξει ορθολογικά σε ένα γήπεδο που δεν γινόταν και όταν έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή όταν σήκωσε την μπάλα στον αέρα έφτασε κοντά στην ισοφάριση.

Ο άπειρος Κατσικάς έκανε το λάθος αλλά ο Βέργος δεν μπόρεσε να σκοράρει με κακό τελείωμα πάνω στον Αντέντζο.

Οι βαθιές μπαλιές στην περιοχή της Λαμίας και ο τραγικός αγωνιστικός χώρος δημιούργησαν καταστάσεις και φάσεις για τον Παναθηναϊκό.

Ο Χατζηγιοβάνης, όμως, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του προτίμησε να προσπαθήσει να περάσει τον πορτιέρο και πέταξε στα σκουπίδια την φάση ενώ υπήρχαν επιλογές που είχαν... φάτσα το γκολ! Στιγμές αργότερα μέσα από την μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ σε ευκαιρία που δεν χάνεται!

Η αντίδραση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός είναι και το μοναδικό θετικό που μπορείς να βρεις από την αποψινή ήττα στον βούρκο της Λαμίας. Όταν, όμως, βρίσκεις τρεις καθαρές φάσεις μέσα σε ένα τέταρτο και δεν κάνεις καμία γκολ, τότε πολύ δύσκολα θα πάρεις κάτι από το παιχνίδι.

Η Λαμία πήρε προβάδισμα πρόκρισης, το «τριφύλλι» μπήκε με το... αριστερό στο 2019 και όλα θα κριθούν στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πιάσει καλά στάνταρ απόδοσης και αποτελεσματικότητας για να περάσει στους 8 και να μην αποκλειστεί από την συνέχεια του θεσμού. Κάτι που για τις προσδοκίες που δημιούργησε αυτή η ομάδα, θα είναι αποτυχία...

Υ.Γ1: Δεν γίνεται σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο να παίζεις σχεδόν ένα ολόκληρο παιχνίδι και να μην έχεις καταλάβει ότι δεν είναι για... ντρίμπλες και κουβάλημα της μπάλας.

Y.Γ2: Δεν γίνεται, επίσης, να βλέπει όλη η Ελλάδα πως μόνο ποδόσφαιρο δεν παιζόταν στην Λαμία και να υπάρχει προπονητής που να βλέπει «κυριαρχία» της ομάδας του. Κυριαρχία χωρίς ποδόσφαιρο και μία τελική από τύχη, δεν γίνεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.