Ο άλλος δρόμος για το συμβόλαιο του Κουλιμπαλί!

Ο άλλος δρόμος για το συμβόλαιο του Κουλιμπαλί!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο άλλος δρόμος για το συμβόλαιο του Κουλιμπαλί!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το μέλλον του Ουσμάν Κουλιμπαλί στον Παναθηναϊκό μέσα από μία διαφορετική οπτική γωνία. Εκείνη της μη ανανέωσης του συμβολαίου...

Από το προηγούμενο καλοκαίρι οι ηγέτες του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού γνώριζαν πως είχαν να διαχειριστούν μέσα στην σεζόν δύο... καυτές πατάτες σχετικά με συμβόλαια που έληγαν στο τέλος της χρονιάς και αφορούσαν παίκτες που λογίζονταν ως βασικοί. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο που αποτελεί ίσως τον πιο βελτιωμένο ᾽᾽πράσινο᾽᾽ σε σχέση με πέρυσι και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα συνεχίσει να φορά την φανέλα του συλλόγου και για τα επόμενα χρόνια αλλά και για τον Ουσμάν Κουλιμπαλί, του οποίου η περίπτωση δεν είναι και τόσο εύκολη και οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένονται μέσα στον μήνα. Να υπενθυμίσουμε πως ο Αφρικανός ήταν έτοιμος να φύγει πέρυσι αλλά ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τον έπεισε να παραμείνει, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του που είχε κλονιστεί από όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα πέρυσι στο εσωτερικό της ομάδας.

Σύμφωνα, πάντως, με τα λεγομένα του Νίκου Νταμπίζα στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ, πρόθεση του κλαμπ είναι να συνεχίσει την συνεργασία του με τον 30χρονο δεξιοπόδαρο μπακ, ο οποίος κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο είναι ένα από τα σημεία αναφοράς του εξαιρετικού συνόλου που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Δώνης, δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο ακόμη και ως κεντρικός αμυντικός.

Σε τούτο το σημείωμα θα βάλουμε στην συζήτηση(που προφανώς ουδεμία σχέση έχει με την τελική απόφαση της ΠΑΕ για την παραμονή του Κουλιμπαλί και την τελική έκβαση της υπόθεσης που είναι στο χέρι του ποδοσφαιριστή) και έναν άλλο δρόμο, μία άλλη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός στην συγκεκριμένη υπόθεση. Έναν δρόμο διαφορετικό από εκείνον που έχουν αποφασίσει στο ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽, ο οποίος εξυπακούεται πως είναι απόλυτα σεβαστός και είναι ο μόνος που έχει σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ποιος είναι αυτός ο δρόμος;

Η μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Κουλιμπαλί. Πάμε να εξηγήσουμε το γιατί και φυσικά περιμένω τα σχόλια σας...

Ο Παναθηναϊκός τούτη την στιγμή διαθέτει στο ρόστερ του τρεις δεξιούς μπακ. Τον Ματίας Γιόχανσον που έχει κερδίσει το χρίσμα του βασικού, τον Ουσμάν Κουλιμπαλί και τον ταλαντούχο Κώστα Αποστολάκη.

Ο Σουηδός διαθέτει ένα πιο ολοκληρωμένο ποδοσφαιρικό πακέτο από τον Αφρικανό, φέτος δείχνει το γιατί πέρυσι ο Ουζουνίδης τον είχε ξεχωρίσει για να έρθει και να πάρει φανέλα βασικού και βρίσκεται σε ηλικία(27) που μπορεί να φέρει ένα καλό ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ μελλοντικά, έχοντας και ένα εξαιρετικό παρελθόν στην ΑΖ και παρουσία στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Από πίσω ακολουθεί ο Αποστολάκης που διαθέτει πολύ καλή πρώτη ύλη και δείχνει ότι μπορεί με την κατάλληλη δουλειά να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο rotation του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια και γιατί όχι να μην γίνει και βασικός.

Ο διαφορετικός δρόμος, λοιπόν, θα μπορούσε να είναι η αλλαγή του διδύμου από το καλοκαίρι και έπειτα. Δηλαδή Γιόχανσον βασικός, Αποστολάκης εναλλακτική, ώστε να βρει και το προϊόν της ακαδημίας τον χώρο και τον χρόνο για να εξελιχθεί, να βελτιωθεί, να καθιερωθεί.

Πέρα από αυτό, υπάρχει και ακόμη μία σημαντική παράμετρος. Ίσως και πιο σημαντική. Οι ετήσιες απολαβές του Κουλιμπαλί τούτη την στιγμή αγγίζουν τις 150.000 ευρώ και η λογική λέει πως αν ανανεώσει, αυτό θα γίνει με ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ.

Σε έναν Παναθηναϊκό με καθαρό μπάτζετ γύρω στα 7-8 εκατομμύρια(όπως ήταν το καλοκαίρι του 2017), θα ήταν λογικό και επόμενο να έχεις δύο ισάξιους(ποιοτικά και οικονομικά) παίκτες σε κάθε θέση.

Σε έναν Παναθηναϊκό, όμως, με καθαρό μπάτζετ στα 3 εκατομμύρια, είναι... πολυτέλεια να δαπανείς σχεδόν μισό εκατομμύριο(250.000 ο Γιόχανσον και 200.000 ο Κουλιμπαλί), δηλαδή περίπου το 1/6 των διαθέσιμων πόρων!

Τις 200.000 ευρώ που θα δώσει στον Κουλιμπαλί, ο Παναθηναϊκός μπορεί να τις επενδύσει σε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε άλλη θέση και στις οποίες και... καίγεται περισσότερο! Όπως για παράδειγμα στην μεσαία γραμμή ή στην δημιουργία.

Από την στιγμή, λοιπόν, που διαθέτει τον Γιόχανσον, το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ θα μπορούσε να... αναβαθμίσει τον Αποστολάκη σε ρόλο μπακ-απ του Σουηδού και να ρίξει αλλού αυτό το 200άρι, το οποίο όταν το μπάτζετ είναι τόσο μικρό, θα πρέπει να απευθύνεται σε ποδοσφαιριστή βασικότατο που είναι σε θέση μάλιστα να κάνει και διαφορά!

Και αν θελήσει να έχει και τρίτη επιλογή; Υπάρχει ένα πραγματικό διαμάντι στην Παιανία, ένας εξαιρετικός δεξιοπόδαρος μπακ που όσοι γνωρίζουν και ασχολούνται με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, κάνουν λόγο για ένα ταλέντο που έχει τα στοιχεία να αφήσει εποχή. Γιώργος Βαγιανίδης...

Υ.Γ1: Τρομερό case study για το πως θα πρέπει να διαχειρίζεται ένα club τόσο πολύπλοκες καταστάσεις, αποτελεί η υπόθεση της μεταγραφής Πρίγιοβιτς. Όταν ολοκληρωθεί το στόρι και αφού μάθουμε όλες τις σημαντικές παραμέτρους, θα ασχοληθούμε διεξοδικά σε ένα Gazzetta Weekend Journal.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.