Οι αλήθειες του Μελισσανίδη και το σπίτι μας!

Οι αλήθειες του Μελισσανίδη και το σπίτι μας!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Οι αλήθειες του Μελισσανίδη και το σπίτι μας!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το 2019 που ήρθε και φέρνει στην Α.Ε.Κ. τα καλύτερα μέσω του γηπέδου της, εστιάζει στην ομιλία Μελισσανίδη και έχει ένα υστερόγραφο

Οι Αγκουέρο και Σαλάχ σκοράρουν σε σούπερ αποδόσεις στο νέο Pamestoixima.gr. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Καλή χρονιά να έχουμε γεμάτη υγεία και ευτυχία για όλους σας. Προσωπικά αυτό που ελπίζω, εύχομαι και παρακαλώ από την παραμονή πρωτοχρονιάς έως και τώρα που ανταλλάσσω ευχές με όποιον επικοινωνώ ή συναντώ από κοντά, είναι του χρόνου τέτοια μέρα να είμαστε όλοι και πάλι εδώ. Ας μη μου φέρει κάτι περισσότερο το 2019, πραγματικά ας είμαι ακριβώς όπως αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις λέξεις, αλλά να μη λείψει κανένα από τα αγαπημένα μου πρόσωπα και να μην υπάρξει καμία απώλεια. Να είναι όλα ακριβώς τα ίδια όπως στην αλλαγή του χρόνου... Αυτό εύχομαι και σ' εσάς: να έχετε υγεία, χαρά και ευτυχία και όλοι του χρόνου να μην έχετε καμία απώλεια στην οικογένειά σας ή στις φιλικές σας σχέσεις...

Για την ΑΕΚ η ευχή είναι πλέον να δούμε όλο και πιο έτοιμο και στη τελική του μορφή το γήπεδό μας. Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε, το ίδιο νωρίτερα και το Κύπελλο. Στην Ευρώπη η πρωταθλήτρια κατάφερε να γράψει 14 ματς αήττητη (μόνη στην Ελλάδα και ρεκόρ που δύσκολα θα το ισοφαρίσει έστω κανείς) και να επιστρέψει στον κόσμο των αστεριών, στο Champions League, ανεπιτυχώς βέβαια αφού έγραψε αρνητική επίδοση με μηδέν βαθμούς στον όμιλο, ωστόσο μια χρονιά νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει μόλις έναν βαθμό, η Μπενφίκα το ίδιο, φέτος και η Μονακό, ενώ στη χώρα μας υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καν συμμετοχή σε όμιλο αστεριών!

Είναι, λοιπόν, δεδομένο πως για όλους εμάς που η καθημερινότητά μας συνδέεται με την ΑΕΚ είτε επαγγελματικά είτε επειδή κάποιος αγαπάει αυτόν τον Σύλλογο, η μεγάλη ευχή αφορά το «σπίτι» μας το οποίο έχουμε στερηθεί από το 2003 και συγκριτικά με τον ανταγωνισμό αποτελεί και το μεγαλύτερο αντίπαλο της Ένωσης. Τούτη τη χρονιά θα το δούμε να παίρνει τη τελική του μορφή και σε ένα χρόνο από τώρα θα μετράμε αντίστροφα για την ολοκλήρωση των εργασιών στο χώρο που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας», στα πατρογονικά μας εδάφη, στην Νέα Φιλαδέλφεια που ενόχλησε πολλούς (εντός κι εκτός) η επιστροφή διότι όλοι γνωρίζουν: στην πόλη της η ΑΕΚ μεγαλουργεί.

Επειδή όμως υπάρχει και το σήμερα, το τώρα, η σεζόν που τρέχει κοινώς, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε αυτό που έπρεπε. Βρέθηκε στην πρώτη προπόνηση της πρωταθλήτριας και έδωσε το σύνθημα για το δεύτερο μισό της αγωνιστικής χρονιάς που τρέχει. Και είπε μια μεγάλη αλήθεια σχετικά με το μάτι που πλέον δεν γυαλίζει. «Είστε καλοί ποδοσφαιριστές και πιστεύω σε εσάς. Έχουμε πολύ καλό υλικό και φέτος αλλά σε σχέση με πέρυσι λείπει η γυαλάδα από το μάτι. Αυτό θέλω να δω και πάλι από εσάς. Να γυαλίζει το μάτι σας», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του αφεντικού της ΑΕΚ και έχει δίκιο.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι δικαιολογείται και έρχεται να κουμπώσει με αυτό που πρόσθεσε στην ομιλία του ο Μελισσανίδης που αποδεδειγμένα ξέρει από ποδόσφαιρο και μπορεί να καταλαβαίνει τι ευθύνεται όταν κάτι δεν πάει καλά αφού έχει ασχοληθεί ατελείωτα χρόνια με το χώρο. Ξέρει να... μυρίζει τα αποδυτήρια. «Το ποδόσφαιρο είναι ψυχολογία και αυτοπεποίθηση». Τεράστια, επίσης, αλήθεια από τον Μελισσανίδη και ισχύει 100% στο κομμάτι που αφορά την ΑΕΚ και την έως τώρα εικόνα της και βαθμολογική της συγκομιδή. Η γυαλάδα στο μάτι, η μούρλα που λέμε για να πετύχεις αυτό που θες, η λύσσα αν προτιμάει κάποιος, συνδυάζεται άμεσα με το κομμάτι της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης.

Λίγο η κατάκτηση του βασικού όλων στόχου έπειτα από 24 χρόνια που ήταν το πρωτάθλημα, λίγο η επίτευξη του μεγάλου στόχου της επιστροφής της ΑΕΚ και στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη και της συμμετοχής στο Champions League, λίγο (ή πιο σωστά πολύ) τα στραβά αποτελέσματα αν και η ομάδα ήταν καλύτερη σε κάποια ματς (όπως στην Τούμπα, ή με Μπενφίκα εντός, ή με Ατρόμητο), αλλά και η αφαίρεση βαθμών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό -για κάτι που είδαμε να γίνεται και αλλού αλλά ΜΟΝΟ για την ΑΕΚ υπήρξε τέτοια ποινή- ''σκότωσαν'' την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Σε αυτά ήρθαν και γεγονότα μέσα στην ομάδα (όπως και το τέλος τριών πολύ αγαπημένων παικτών και παιδιών στα αποδυτήρια) να μεγαλώσουν το πρόβλημα της εσωστρέφειας και να μη βοηθήσουν στην κατεύθυνση ανάρρωσης που ήταν απαραίτητο!

Μια ακόμη αλήθεια που ανέφερε στην ομιλία του το αφεντικό της πρωταθλήτριας στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι πως από την πλευρά της η διοίκηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να βοηθήσει και θα είναι στο πλευρό όποιου τη χρειαστεί. Αυτό ισχύει απόλυτα έως το τώρα, το δεύτερο μισό, θα πρέπει μετά την απόκτηση του Κρστίσιτς να ισχύει και το πρώτο μισό, αυτό που αφορά την ενίσχυση του ρόστερ. Η διαφαινόμενη απόκτηση του 28χρονου Σέρβου είναι προς την (απόλυτα) σωστή κατεύθυνση. Δεν φτάνει όμως. Απαιτείται το λιγότερο ένας ακόμη εξτρέμ και σίγουρα η ανάγκη για ένα ακόμη χαφ φωνάζει.

Είναι καλό ότι στην ΑΕΚ ψάχνουν για δυο ακόμη ποδοσφαιριστές. Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα καταφέρουν να τους βρουν. Είναι σε επαφές και με χαφ και με εξτρέμ (λένε για δυνατή περίπτωση). Όπως και να 'χει ψάχνουν για περίπτωση παικτών αντίστοιχου βιογραφικού με τον Κρστίσιτς που θα κάνει τη διαφορά και αυτό είναι το σωστό σε ότι αφορά στην άμεση ενίσχυση της ομάδας. Όπως επίσης απόλυτα ορθολογικό και έξυπνο είναι να προχωράνε παράλληλα και οι περιπτώσεις παικτών που θα πλαισιώσουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν και θα το μετατρέψουν σε πρωταθληματικό μαζί με τις προσθήκες ποιότητας.

Έτσι το έκανε την πρώτη τριετία και έπιασε, έτσι πρέπει να το κάνει και τώρα. Με σωστή και ξεκάθαρα ποδοσφαιρική λογική... Αυτό πρέπει να το κάνει και τώρα. Ειδικά τώρα αντικαθιστώντας και σε επίπεδο χαρακτήρων τους τρεις που αποφάσισε η διοίκηση να τελειώσει. Εδώ είναι τα δύσκολα όπως και να το γυρίσει το... έργο ο Ουζουνίδης. Στο δεύτερο μισό η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει – κατακτήσει το Κύπελλο και να τα δώσει όλα για τη 2η θέση, οτιδήποτε άλλο θα συνιστά αποτυχία (όπως στο πρωτάθλημα)!

Υγ: Κάτσε πρώτο τραπέζι αδερφέ μου... Άναψε την πουράκλα σου. Θα 'ρθει το καλύτερο και πιο ακριβό μπουκάλι συνοδεία από λουλούδια, πολλά λουλούδια, χόρεψε από τώρα μέχρι την άλλη μέρα τέτοια ώρα και κάθε 3 του Γενάρη κάνε πάρτι εκεί ψηλά. Ανέστη μου δεν μπορώ να σου εξηγήσω πόσο (μας) λείπεις. Το βλέπεις από τον ουρανό καθημερινά και το ξέρεις καλύτερα. Σήμερα όμως αδερφέ μου ένα μεγάλο δικό σου κομμάτι επιστρέφει στη ζωή μέσα από το δεύτερο παιδί σου. Μέσα από αυτό (και το πρώτο φυσικά) θα ζεις κι εσύ και εμείς θα σ' έχουμε ξανά ανάμεσά μας. Κάνε το πάρτι σου αδερφέ μου, φώναξε και τον Μητσάκο και τ' άλλα παιδιά, έχουμε γιορτή σήμερα για σένα που επιστρέφεις μέσω του παιδιού σου σε εμάς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...