Ο ΠΑΟΚ, η Λίβερπουλ και το 2019…

Ο ΠΑΟΚ, η Λίβερπουλ και το 2019…

Ο ΠΑΟΚ, η Λίβερπουλ και το 2019…

bet365

Τελευταία μέρα του 2018 και ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις πολλές ομοιότητες που παρουσιάζουν οι φετινές πορείες ΠΑΟΚ και Λίβερπουλ, όπως βέβαια και οι στόχοι τους μετά από τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Γράφει βέβαια και για τις μεγάλες διαφορές Ελλάδας και Αγγλίας…

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Καλή χρονιά να έχουμε. Καλά να μας μπει η χρονιά. Με υγεία…

Το 1985 δεν μπορούσε κάποιος ΠΑΟΚτσής (και όχι ΠΑΟΚτζής βέβαια…) να φανταστεί ότι θα περάσουν πάνω από 30 χρόνια, για να φθάσει η ομάδα του τόσο κοντά στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Έφθασε πέρυσι και θα δούμε για φέτος…

Το 1990 προφανώς και δεν υπήρχε φίλος της Λίβερπουλ που θα φαντάζονταν ότι θα περνούσαν πάνω από 22-23 χρόνια για να φθάσει να δει την ομάδα του τόσο κοντά στον τίτλο όσο το 2014 με το γλίστρημα του Τζέραρντ στον αγώνα με την Τσέλσι. Φέτος… θα δούμε.

Να ένα κοινό των δύο ομάδων. Τα χρόνια είναι πάρα πολλά και η ψύχωση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις χώρες τους, πολύ μεγάλη. (Ψύχωση κανονική, με ότι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται).

Πάμε παρακάτω…

Αυτή την Λίβερπουλ που τώρα θαυμάζουμε, την δημιούργησε ο Κλοπ. Οι Αμερικανοί προϋπήρχαν, ξόδευαν πολλά, αλλά τέτοια ομαδάρα δεν είχαν φτιάξει. Αυτοί βέβαια έφεραν τον Γερμανό, που ανέλαβε να φτιάξει ομάδα με τη δική του φιλοσοφία, με τον τρόπο που συμβαίνει στην Αγγλία με τους μάνατζερ.

Αυτόν τον ΠΑΟΚ που τώρα θαυμάζουμε, τον έχτισε ο Λουτσέσκου. Ο Σαββίδης προϋπήρχε, ξόδευε αρκετά, αλλά τέτοιο σύνολο και τέτοια νούμερα-ρεκόρ, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ποτέ. Ο Σαββίδης φυσικά έφερε τον Λουτσέσκου και τον στήριξε πέρυσι με όλη τη δύναμή του, όταν ο κόσμος και πολλά Μέσα στη Θεσσαλονίκη που παραδοσιακά ακολουθούν πολιτικές λαϊκισμού, δεν ήθελαν να βλέπουν τον Ρουμάνο ούτε ζωγραφιστό και πίεζαν για την απομάκρυνσή του.

Αυτός ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, μετράει φέτος 13 νίκες σε 14 αγώνες πρωταθλήματος! Παρά την ψύχωση-πίεση λοιπόν και παρά τα περσινά απίστευτα που έγιναν για να χάσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά, φέτος κάνει ονειρική πορεία. Δεν επηρεάζεται από κανέναν και τίποτα. Ο ΠΑΟΚ με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, ο ΠΑΟΚ που έχει κερδίσει 10 βαθμούς παραπάνω απ’ ότι ο δεύτερος.

Αυτή η Λίβερπουλ του Κλοπ, έχει 17 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε μία πρωταθληματάρα όπως η Premier και απέναντι σε ένα υπερηχητικό σύνολο όπως αυτή η Σίτι, η οποία όμως αυτή τη στιγμή είναι εφτά βαθμούς πίσω. H Λίβερπουλ, η μόνη αήττητη στην Αγγλία, η ομάδα με την καλύτερη άμυνα (η δεύτερη καλύτερη έχει δεχθεί διπλάσιο αριθμό τερμάτων) και την –προς το παρόν- δεύτερη καλύτερη επίθεση.

Αν δεν τον γνωρίζετε και η Λίβερπουλ και ο ΠΑΟΚ που έχουν τόσα χρόνια να πάρουν τίτλο, που είναι πρώτοι και αήττητοι, και οι δύο πραγματοποιούν φέτος την καλύτερη πορεία της ιστορίας τους!!

Οι συμπτώσεις και τα κοινά στοιχεία όπως μέχρι σήμερα (τελευταία μέρα του 2018) καταγράφονται, είναι πολλά.

Ποιος θα πάρει τελικά το πρωτάθλημα και θα κάνει το όνειρο (των οπαδών τους) πραγματικότητα; Δεν ξέρω… Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι δύο έχουν και διαφορές.

Πολλές και μεγάλες και μην γράψει κανείς το αυτονόητο ότι «η Λίβερπουλ είναι πολύ καλύτερη ομάδα και κινείται σε άλλα επίπεδα ποδοσφαιρικά και πανευρωπαϊκά». Αλίμονο…

Οι διαφορές είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει άλλα 16 ματς, ο ΠΑΟΚ δεν έχει Ευρώπη (γιατί δεν άξιζε) και φυσικά δεν παίζει σε πρωτάθλημα όπως αυτό της Premier με τη νοοτροπία και τη δυναμική των εκεί ομάδων-αντιπάλων της Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ έχει άλλα 18 ματς, πέρασε και στο Τσάμπιονς ληγκ, έχει πολλά και πολύ δύσκολα ματς ακόμη μέχρι τον Μάιο, αλλά ξέρει επίσης ότι όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Ξέρει ότι –για παράδειγμα- ο αγώνας της με την Σίτι μεθαύριο θα ξεκινήσει και θα τελειώσει κανονικά αφού οι αντίπαλοι δεν θα ψάξουν πώς θα μηδενιστεί το σύνολο του Κλοπ…

Είναι και αυτές διαφορές, όπως βέβαια και το ότι στην Αγγλία δεν υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε να κάνει οργανωμένο και συστηματικό μπούλινγκ στους διαιτητές με στόχο τον εκφοβισμό τους, ενώ φυσικά και ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δούμε περιστατικά τύπου Τζήλου. Εξάλλου εκεί ξέρουν ότι αν ο οποιοσδήποτε πλησιάζει απειλητικά τον διαιτητή θα συλληφθεί στο επόμενο δευτερόλεπτο…

Εδώ;

Με αυτά και με αυτά… και τα δύο πρωταθλήματα –μάλλον- θα τελειώσουν στις 12 Μαΐου! Μεγάλη μέρα, όπως τόσες και τόσες φορές η 12η Μαΐου… Ακόμη και πέρυσι. Και το 2015 με τα χρέη και το 2001 με το 4-2 στον τελικό της Φιλαδέλφειας...

* Στο μπάσκετ, ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Ολυμπιακό γιατί πολύ απλά… δεν γίνεται να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό, όταν σε ένα παιχνίδι οι ασπρόμαυροι έχουν 52 επιθέσεις με σουτ δύο και τριών πόντων και οι ερυθρόλευκοι 69!! Τέλος. Εκεί τελειώνουν όλα. Αυτό έγινε φυσικά με το… 27-42 που «έγραψε» στα ριμπάουντ.

Δυστυχώς όμως, όσο περνούν οι μέρες το πρόβλημα για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ δεν είναι οι ήττες από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, δεν είναι η όγδοη θέση στη βαθμολογία μαζί με τον Χολαργό και τον Ήφαιστο από τους οποίους επίσης έχει χάσει. Η ομάδα και τα στελέχη της φωνάζουν εδώ και εβδομάδες γι’ αυτό που έρχεται σε οικονομικό επίπεδο. Πλέον κραυγάζουν μπας και ακούσει κανείς ΠΑΟΚτσής για να σώσει τη χρονιά και αυτή την ομάδα που θέλει να διεκδικήσει ένα κύπελλο και ό, τι άλλο μπορεί σε πρωτάθλημα (τετράδα δηλαδή) και Ευρώπη.

Κρίμα… Κρίμα εν έτη 2019 να υπάρχει τμήμα του ΠΑΟΚ που μπορεί να μην τελειώσει τη χρονιά όπως την ξεκίνησε, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.