Που βρίσκονται Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στην στατιστική των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Που βρίσκονται Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στην στατιστική των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις θέσεις των ελληνικών ομάδων σε διάφορες στατιστικές κατηγορίες επί του συνόλου ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Μεγάλη βάση δεδομένων απ΄ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της για το πρώτο μισό της σεζόν σε έξι εξειδικευμένες στατιστικές κατηγορίες με τις οποίες ασχολείται. Και βλέπουμε κι ελληνικές ομάδες να βρίσκονται σε αρκετά υψηλές θέσεις!

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να καταγράψουμε κάποια πράγματα.

Πρώτον, η ΑΕΚ είναι 3η στην κατηγορία «σουτ που δέχεται εντός της εστίας της κάθε ομάδα ανά ματς»! Γίνονται εντός εστίας της μόνο 2,2 σουτ ανά ματς! Ο Ολυμπιακός είναι 34ος με 2,9 σουτ κι ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο ακόμη πιο πίσω με 3,1. Πρώτη είναι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 1,8 και δεύτερη η ΑΙΚ Στοκχόλμης με 1,9.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει με 0% γκανιότα σε over/under πόντους στο νέο Pamestoixima.gr. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός είναι 4ος στην κατηγορία «πάσες που γίνονται στο δικό της τρίτο του γηπέδου από την αντίπαλη ομάδα». Οι αντίπαλοι του κάνουν 57 πάσες ανά ματς στο δικό του τρίτο του γηπέδου. Η ΑΕΚ είναι 5η με 60,7 κι ο ΠΑΟΚ 31ος με 72,2. Πρώτη είναι η Σαχτάρ με μόλις 40,7! Δεύτερη είναι η Χάϊντουκ Σπλιτ (55,6) και τρίτη η Μπάγερν Μονάχου (56,7).

Τρίτον, ο Ολυμπιακός είναι 11ος στην «κατοχή μπάλας», με ποσοστό 61,4%. Η ΑΕΚ είναι 34η με 58,2 κι ο ΠΑΟΚ ακόμη πιο πίσω, με 57,5. Πρώτες είναι η Σαχτάρ με 67,5% και η Μάντσεστερ Σίτι με 67,4%!

Τέταρτον, ο Ολυμπιακός είναι 19ος στην κατηγορία «πάσες που κάνει κάθε ομάδα στο ένα τρίτο της αντίπαλης ομάδας». Έχει 146,8 πάσες ανά ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι 92ος με 118,9 πάσες κι η ΑΕΚ πολύ πιο πίσω με 107,5 (ο Αστέρας Τρίπολης έχει 108,1). Πρώτη είναι η Σαχτάρ με 204,2 και δεύτερη η Μάντσεστερ Σίτι με 200,8!

Πέμπτον, η ΑΕΚ είναι 27η στην κατηγορία «πάσες ακριβείας» με 85,7 ανά ματς. Ο Ολυμπιακός είναι 39ος με 85,2 κι ο ΠΑΟΚ 45ος με 84,7. Πρώτη είναι η Μπαρτσελόνα με 89,7 πάσες και δεύτερη η Μάντσεστερ Σίτι με 89,3.

Έκτον, στη μοναδική στατιστική κατηγορία που οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται πολύ πίσω είναι οι «τελικές εντός εστίας ανά ματς». Ο Ολυμπιακός κι η ΑΕΚ έχουν από 5,5 κι ο ΠΑΟΚ 4,5. Πρώτος είναι ο Άγιαξ με 9,1 και δεύτερη η Άϊντχοβεν με 8,9!!!

Συμπεράσματα:

Όλες οι ομάδες μας υστερούν στις τελικές εντός εστίας του αντίπαλου.

Στη μοναδική κατηγορία που δείχνουν κι οι τρεις πολύ μεγάλη ισορροπία είναι στις πάσες ακριβείας.

Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει στην κατοχή μπάλας, αλλά και στις πιο επικίνδυνες πάσες, τόσο αυτές που γίνονται τόσο στο ένα τρίτο της αντίπαλης ομάδας, όσο και στο δικό του ένα τρίτο του γηπέδου.

Σε αυτό είναι καλή και η ΑΕΚ, που γενικά στέκεται καλά στο αμυντικό κομμάτι, αφού ξεχωρίζει για τα λίγα σουτ που δέχεται εντός εστίας.

Ο Ολυμπιακός έχει τα περισσότερα πλασαρίσματα στις υψηλές θέσεις κι ακολουθεί η ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ πιο πίσω.

Να θυμίσω ότι και ο Γκατούζο και ο Σετιέν, προπονητές της Μίλαν και της Μπέτις αντίστοιχα, είχαν επισημάνει σε δηλώσεις τους τη μεγάλη δυνατότητα του Ολυμπιακού να ελέγχει το παιχνίδι με την κατοχή μπάλας που έχει, τονίζοντας ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη σε αυτό το κομμάτι.

Και προφανέστατα οι αριθμοί τους δικαιώνουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.