Οι αποδείξεις ότι η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί φέτος από την τύχη!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Οι αποδείξεις ότι η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί φέτος από την τύχη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta όλα τα δεδομένα που αποδεικνύουν ότι η βαθμολογία στο φετινό πρωτάθλημα έχει διαμορφωθεί από τον παράγοντα τύχη.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ακισάρ Μπελεντίγιε – Κόνιασπορ και σούπερ αποδόσεις στη Premier League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Τσιγκρίνσκι ούτε κανέναν παιδάκι είναι, ούτε κανένας ποδοσφαιριστής που μας έχει συνηθίσει να λέει αρλούμπες. Είναι παλιά καραβάνα στο ποδόσφαιρο, έχει κάνει πρωταθλητισμό και στην Ελλάδα με την ΑΕΚ και στην Ουκρανία επί σειρά ετών με τη Σαχτάρ και βέβαια έχει φορέσει τη φανέλα ολόκληρης Μπαρτσελόνα.

Όταν λοιπόν μιλάει ένας τέτοιος παίκτης για τον παράγοντα τύχη στη διαμόρφωση της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος, ξέρει τι λέει. Απλά, ας καταγράψω εγώ με όλα τα δεδομένα την πραγματικότητα, πολύ απλά προς επιβεβαίωση των όσων είπε ο Ουκρανός άσος ουσιαστικά περί μαγικής εικόνας του φετινού πρωταθλήματος σχετικά με την διαφορά που χωρίζει τον δεύτερο Ολυμπιακό από τον πρώτο ΠΑΟΚ.

Πάμε στον Ολυμπιακό.

Έχει βαθμολογικές απώλειες σε πέντε παιχνίδια από τα συνολικά 14 τα οποία έχει δώσει. Και στα πέντε η τύχη του γύρισε την πλάτη, αφού σε όλα είχε δοκάρια!!!

Ο Χασάν στο 84’ με τον ΠΑΟΚ, με το σκορ στο 0-1 (τελικό 0-1)

Ο Χασάν πάλι στο 44΄με την ΑΕΚ, με το αποτέλεσμα στο 0-0 (τελικό 1-1)

Ο Τσιμίκας στο 43’ με τον ΟΦΗ, με το σκορ στο 0-1 (τελικό 0-1)

Ο Σισέ στο 87’ με τον ΠΑΟ, με το σκορ στο 0-1 (τελικό 1-1)

Ο Ποντένσε στο 39’ με την Ξάνθη, με το αποτέλεσμα στο 0-0 (τελικό 1-1)

Αντίθετα, στο μοναδικό παιχνίδι που αντίπαλος είχε δοκάρι που μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα ήταν στο 1-1 με την ΑΕΚ, ο Μπακασέτας στο 22’.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός στα δύο παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ (0-1) και με την Ξάνθη (1-1), δέχθηκε και τα δύο του γκολ από δικό του παίκτη, τον Βούκοβιτς, ισάριθμα αυτογκόλ δηλαδή!

Κοινώς, ο Ολυμπιακός αν δεν είχε τόσο κόντρα την τύχη φέτος θα μπορούσε να είχε συγκομιδή τουλάχιστον εφτά βαθμούς παραπάνω!!!

Πάμε και στον ΠΑΟΚ.

Εδώ δεν είναι μόνο ότι ο ίδιος δεν είχε καμία απώλεια που να έχει να κάνει με τον παράγοντα ατυχία, είναι κι ότι επανειλημμένως έχει ευνοηθεί από τα καπρίτσια της μπάλας.

Στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 είχε δοκάρι ο Λιβάγια στο 0-0 (20’) κι ο Μπακασέτας μετά το 2-0 (62΄)

Στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 είχε το αυτογκόλ ο Βούκοβιτς και το δοκάρι ο Χασάν.

Στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1 είχε δοκάρι στο 0-0 ο Ουγκράϊ (18΄)

Στο Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1 είχε δοκάρι στο 0-0 ο Μπερτόλιο (45΄)

Στο ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1 το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ ο Μαρινάκης (63΄)

Στο ΠΑΟΚ-Απόλλωνα 2-0 το σκορ έκλεισε με αυτογκόλ ο Γκάρος στο 90’.

Κοινώς, ο ΠΑΟΚ αν δεν είχε τέτοια εύνοια της τύχης θα μπορούσε να είχε έξι με οκτώ βαθμούς λιγότερους!!!

Βλέπουμε δηλαδή ξεκάθαρα ότι η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί βασικά από την τύχη που είχε σε μεγάλο βαθμό ο ΠΑΟΚ κι από την ατυχία που είχε σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός.

Προσέξτε, κι ΑΕΚ έχει κι αυτή πολλά δοκάρια φέτος (13, έναντι εννιά του Ολυμπιακού και μόλις δύο του ΠΑΟΚ), αλλά σημασία έχει σε ποια παιχνίδια τα έχεις. Γιατί αν π.χ. κερδίζεις 3-0 κι έχεις δύο δοκάρια, δεν έχει σημασία. Η τύχη σε πάει κόντρα όταν π.χ. έχεις το δοκάρι στο 0-0 η, όταν χάνεις 0-1. Η ΑΕΚ ατύχησε σε δύο παιχνίδια της με τα δοκάρια, στην Τούμπα και με τον Ατρόμητο, από τον οποίο έχασε 0-2, έχοντας τρία δοκάρια στο 0-0! Κι ήταν τυχερή στο 0-0 στη Λάρισα, που είχε δοκάρι με τον Μπαργκάν. Απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό!

Εδώ, δεν είναι ο στόχος να αποδομήσουμε η, να μειώσουμε τον ΠΑΟΚ, που κάνει μία απίθανη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, βάσει αποτελεσμάτων-και στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα μετράνε. Στόχος είναι να αναδείξουμε μία πραγματικότητα και δη αυτό το πολύ σπάνιο που συμβαίνει στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα: να έχει διαμορφωθεί τόσο πολύ ο βαθμολογικός πίνακας από τον παράγοντα τύχη, υπέρ μίας συγκεκριμένης ομάδας και εις βάρος μίας άλλης συγκεκριμένης ομάδας! Γιατί είναι πρωτοφανές μία ομάδα να έχει υπέρ της τρία αυτογκόλ και πέντε δοκάρια σε πέντε παιχνίδια της που κρίθηκαν οριακά κι η άλλη ομάδα να έχει εις βάρος της δύο αυτογκόλ και πέντε δοκάρια στα πέντε ματς που έχασε βαθμούς!!!

Ο Ολυμπιακός με τα ίδια προβλήματα που όλοι βλέπουμε ότι έχει στο σκοράρισμα και με την ίδια διαιτησία που όλοι βλέπουμε πώς παίζει, μπορούσε τώρα να ήταν αυτός ξεκάθαρα πρώτος, απλά αν δεν τον πήγαινε τόσο κόντρα η τύχη και δεν πήγαινε τόσο πρίμα τον ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.