Η τεράστια διαφορά του καλύτερου Ολυμπιακού με τον καλύτερο ΠΑΟΚ…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η τεράστια διαφορά του καλύτερου Ολυμπιακού με τον καλύτερο ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος θυμίζει και υπενθυμίζει μέσα από το blog του στο gazzetta κάποια πράγματα σχετικά με τον καλύτερο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών και τον καλύτερο ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών.

Ο ΠΑΟΚ κάνει λοιπόν φέτος την καλύτερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του. Σε 14 αγωνιστικές έχει 13 νίκες και μία ισοπαλία! Το ρεκόρ πραγματικά αγγίζει τα όρια του απίστευτου.

Θυμίζει το φοβερό ρεκόρ του Ολυμπιακού πριν ακριβώς μία τριετία, τότε που με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο είχε μόνο νίκες μέχρι ένα πολύ μεγάλο σημείο της σεζόν, για την ακρίβεια στις 17 πρώτες αγωνιστικές!!!

Χιονοστιβάδα προσφορών* στο καζίνο της Novibet! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Θυμίζει, τρόπος του λέγειν. Γιατί ο καλύτερος (φετινός) ΠΑΟΚ έχει μία τεράστια διαφορά από τον καλύτερο (τότε) Ολυμπιακό…

Ο Ολυμπιακός τότε σάρωνε-δεν κέρδιζε απλά. Είχε νικήσει 4-0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, είχε κάνει 2-0 στην Τούμπα έχοντας καθαρίσει το διπλό από το 36’, είχε ρίξει τριάρες στην Ξάνθη (έξω) και σε Πανιώνιο κι Αστέρα (μέσα), πεντάρα στον ΠΑΣ και στο Περιστέρι είχε προηγηθεί με 2-0 στο 63’…

Ο ΠΑΟΚ τώρα κερδίζει με 2-1 η, με 1-0 σχεδόν όλα τα παιχνίδια του. Μία ομάδα που έχει 13 νίκες και μία ισοπαλία, αλλά από τις 13 νίκες οι οκτώ είναι στο ένα γκολ... Κάπως έτσι έχει διαφορά τερμάτων +18, ενώ ο Ολυμπιακός την αντίστοιχη αγωνιστική είχε +30 (38-8)…

Κι όχι μόνο αυτό, ο ΠΑΟΚ τώρα στην Ευρώπη και δη σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα σε ένα όμιλο από τους πιο εύκολους που θα μπορούσε να έχει, έσωσε μόλις ένα τρίποντο και τερμάτισε μακράν τελευταίος, έξι πόντους πίσω από την Μπάτε Λευκορωσίας και τέσσερις πίσω από την Βίντι Ουγγαρίας.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός τότε έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε στους εννιά πόντους τερματίζοντας τρίτος στον όμιλο του, κερδίζοντας και την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο και μέσα-έξω την Ντινάμο Ζάγκρεμπ…Δηλαδή, ο Ολυμπιακός είχε και πολύ πιο δύσκολες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τα είχε καταφέρει και πολύ καλύτερα και σε αυτές.

Παρεμπιπτόντως, ο φετινός ΠΑΟΚ είναι συνέχεια του περσινού, με τον ίδιο προπονητή και την ίδια ενδεκάδα-κι απλά με τρεις τέσσερις προσθήκες σε επίπεδο κατά βάση 18άδας. Ενώ εκείνος ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει προπονητή κι είχε αλλάξει κατά πολύ το ρόστερ του βάζοντας 11 παίκτες (Ιντέγε, Καμπιάσο, Πάρντο, Σεμπά, Ντα Κόστα, Πουλίδο, Φινμπόγκασον, Καπίνο, Ερνάνι, Γιαννιώτα, Τζανδάρη).

Το μνημονεύω σαν αντιστάθμισμα του χάντικαπ του φετινού ΠΑΟΚ, που είχε προκριματικά το καλοκαίρι, ενώ τότε ο Ολυμπιακός δεν είχε-έπρεπε, όμως, να φτιάξει μία ομάδα αλλάζοντας το μισό του ρόστερ.

Αυτά, έτσι για να έχουμε μία εικόνα για την πραγματικότητα…

Άσχετο: ενδιαφέρον θρίλερ στις 21.00 το Our Kind of Traitor στο Village Cinema στην Cosmote TV

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.