Οι ειρωνείες περί… εξυγίανσης από τους νοσταλγούς του συστήματος

Οι ειρωνείες περί… εξυγίανσης από τους νοσταλγούς του συστήματος

Οι ειρωνείες περί… εξυγίανσης από τους νοσταλγούς του συστήματος

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θυμίζει και… συγκρίνει χρονιές, πρωτοπόρους, σφυρίγματα και πολιτικές-στόχους, που αναδεικνύονται και αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Βλέπω ότι –χωρίς ντροπή- συνεχίζεται η κουβέντα για τη διαιτησία. Μετά από όσα γίνονται, υπάρχουν αυτοί που συνεχίζουν να δημιουργούν κλίμα για τα δήθεν σκάνδαλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου εν έτη 2018 προς… 2019.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!

Για να τελειώνουμε…

Από τις 2 Μαρτίου του 2016 και μετά όταν ο Αθηναίος Παππάς ήρθε στην Τούμπα για να διαλύσει τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό (μετά και από όόόόλα τα άλλα που προηγήθηκαν) ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης αποφάσισαν να τιμωρήσουν και να ρίξουν εκείνο το καθεστώς που ήθελε τον έναν να είναι μόνιμα και σκανδαλωδώς ευνοούμενο, αυτόν που «έπρεπε» να παίρνει τα πάντα γιατί… έτσι ήθελε το σύστημα. (Από τότε όλως τυχαίως, τους τίτλους στην Ελλάδα τους διεκδικούν και τους κερδίζουν συνήθως άλλες ομάδες…).

Πάμε όμως στα συγκεκριμένα, γιατί πάντα γράφουμε με στοιχεία.

Επειδή λοιπόν κάποιοι είναι μικροί και δεν θυμούνται και άλλοι μεγάλωσαν και φαίνεται ότι ξεχνάνε εύκολα, θυμίζω μόνο μερικά από όσα συνέβαιναν τότε, μετά το 2010 δηλαδή όπου ο φαταουλισμός επικράτησε ως κυρίαρχη νοοτροπία.

Για όσους ακόμη και τώρα τολμάνε και μιλάνε ειρωνικά για «εξυγίανση» και επιχειρούν χωρίς επιχειρήματα να δημιουργήσουν εντυπώσεις, θυμίζω ότι:

- Υπήρχε περίοδος τεσσάρων ετών από τη σεζόν 2011-2012 μέχρι και το 2014-2015 όπου ο Ολυμπιακός μετρούσε 26 πέναλτι υπέρ και 2 κατά!

- Τις χρονιές 2011-2016 οι αποβολές ήταν 28 υπέρ του Ολυμπιακού και 2 κατά!

- Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 91 αγώνων πρωταθλήματος (από τη σεζόν 2011-12 μέχρι τη σεζόν 2014-15) χωρίς να δοθεί ΚΑΝΕΝΑ πέναλτι σε βάρος του.

- Ο Ολυμπιακός έπαιξε 74 σερί αγώνες ΧΩΡΙΣ να αποβληθεί παίκτης του!! Προσέξτε τι συνέβη τότε που… σίγουρα δεν είχαμε εξυγίανση: Από την 6η αγωνιστική της σεζόν 2011-2012 ως την 21η αγωνιστική της σεζόν 2013-2014 δεν αποβλήθηκε παίκτης του Ολυμπιακού. Αφού σε ένα ματς στην Ξάνθη (κοίτα συμπτώσεις…) αποβλήθηκε ο Χολέμπας, χρειάστηκε να περάσουν άλλα δύο χρόνια για να αποβληθεί και πάλι ερυθρόλευκος ποδοσφαιριστής.

Προσέξτε τι συνέβαινε σε εκείνα τα χρόνια που αναπολούν οι παράγοντες και οι… άλλοι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού.

Το 2012-2013 ο πρώτος Ολυμπιακός είχε 29 κίτρινες κατά και ο δεύτερος ΠΑΟΚ 85!

Το 2013-2014 ο πρώτος Ολυμπιακός είχε 38 κίτρινες κατά και ο δεύτερος ΠΑΟΚ 98!!

Το 2014-2015 ο πρώτος Ολυμπιακός είχε 49 κίτρινες κατά και ο δεύτερος Παναθηναϊκός 95.

Ήταν η εποχή που αποτυπώνεται πεντακάθαρα σε αυτό το βίντεο και το ιστορικό Αστέρας-Ολυμπιακός του Σπάθα.

Αυτό το καθεστώς θέλουν να επαναφέρουν! Όλα αυτά τα παραπάνω τους βόλεψαν και τώρα που δεν τα απολαμβάνουν, γράφουν και λένε… ειρωνικά για «εξυγίανση». Ποιοι; Όσοι απολάμβαναν κάθε Κυριακή τα καμώματα των: Σπάθα, Μήτσιου, Παππά, Δημητρόπουλου, Ιωαννίδη, Αρετόπουλου, Μάνταλου (πριν αλλάξει… πορεία) και του Βοσκάκη που… ακόμη δεν έχει σφυρίξει το τέλος του αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013…

Τέλος πάντων κύριοι… σταματήστε το, γιατί όλοι καταλαβαίνουν τι θέλετε να πετύχετε. Όλοι καταλαβαίνουν γιατί και πώς θέλετε να επιστρέψουμε στα χρόνια που… εκτός όλων των άλλων, έχουν σημαδευτεί και με ένα τεράστιο κατηγορητήριο που δεν θέλετε να θυμίσω…

Τότε λοιπόν, για χάρη του πρώτου της βαθμολογίας, συνέβαιναν όόόλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά άλλα που δεν έχουμε χώρο να θυμίσουμε. Τώρα, στο πρωτάθλημα που αναρωτιέστε πώς και γιατί ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 10 βαθμούς περισσότερους, ο πρώτος και ο καλύτερος βιώνει –μεταξύ άλλων- αυτά εδώ που… κάνετε ότι δεν βλέπετε.

Είναι τόσες οι φάσεις που αδικείται ο ΠΑΟΚ μέσα σε έναν γύρο, όσες ο Ολυμπιακός είχε κατά του από το 1996 μέχρι το 2016. Και αυτό δεν είναι υπερβολή…

Όλα λοιπόν γίνονται-λέγονται- γράφονται για να γυρίσουμε σε εκείνα τα χρόνια…

Όλα όμως…

* Κατανοώ τους διαιτητές και την απόφασή τους για αποχή στο πρωτάθλημα, έστω και αν έπαιξαν στο κύπελλο, έστω και αν παίζουν στις χαμηλές κατηγορίες. Νομίζω όμως ότι έπρεπε σε αυτή τη φάση, να αντιδράσουν παίζοντας για να μην δείξουν ότι πράγματι αναστατώνονται-φοβούνται από το νέο χτύπημα. Οι εγκληματίες αυτό ήθελαν να πετύχουν κύριε Σιδηρόπουλε, κύριε Παπαπέτρου και άλλοι αξιότιμοι κύριοι. Ξέρετε καλά, ότι στόχος τους είστε εσείς. Χτυπάνε έναν φουκαρά για να στείλουν μήνυμα στους άλλους. Το ξέρετε; Δεν το ξέρετε τόσα χρόνια;

Εσείς λοιπόν δεν έπρεπε να τους κάνετε το χατίρι και να μείνετε έξω. Έπρεπε να μπείτε στο γήπεδο. Εκεί θα μπορούσατε να διαμαρτυρηθείτε και να συμπαρασταθείτε στο συνάδελφό σας (έστω και με 10λεπτη, 20λεπτη καθυστέρηση ή κάτι άλλο) και ταυτόχρονα εκεί, μέσα στο χώρο δουλειά σας, να περάσετε και πολλά παραπάνω-σωστά μηνύματα σε σχέση με αυτά που τώρα περνάτε με την αποχή.

Μην τους κάνετε το χατίρι. Μην τους δικαιώνετε. Μιλήστε. Γίνετε πιο δυναμικοί. Αντιδράστε και στις απειλές που δέχεστε. Μην είστε παθητικοί. Αυτό τους «βοηθάει» να συνεχίζουν.

Σε κάθε περίπτωση από Ιανουάριο θα φανεί αν θυμώσατε με αυτό που έγινε για να μπείτε αποφασισμένοι να αποδώσετε δικαιοσύνη, ή αν φοβηθήκατε, όπως οι συνάδελφοί σας το 2012, μετά την ανατίναξη του φούρνου Κωνσταντινέα…


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.