Πώς να μην είναι πρώτος και στο +8;

Πώς να μην είναι πρώτος και στο +8;

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Πώς να μην είναι πρώτος και στο +8;

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το «διπλό του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, για την καλύτερη ομάδα, την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος! Λογικό το +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό...

Δεύτερη σερί γκέλα ήταν δύσκολο να επαληθευτεί και ο σοβαρός για πάνω από 70 λεπτά ΠΑΟΚ πέρασε ξεκούραστα από τη Λιβαδειά. Η έκτη εκτός έδρας νίκη και η 13η σε συνολικά 14 αγώνες πρωταθλήματος διατηρούν την απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους +8 βαθμούς, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 10 βαθμούς από τον τρίτο Ατρόμητο και στους 14 από την τέταρτη στη βαθμολογία ΑΕΚ, για έναν ΠΑΟΚ που θέλει και μπορεί να κλείσει τον πρώτο γύρο με άλλη μια νίκη (επί του ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στην Τούμπα) και με το εντυπωσιακό απολογισμό: 14 νίκες, 1 ισοπαλία, 0 ήττες σ’ ολόκληρο τον πρώτο γύρο.

Ο «Δικέφαλος» με κορυφαίους τους σκόρερ του, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (ο Σέρβος έφτασε τα 51 γκολ σε 85 ματς!) και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αν ήταν λίγο πιο σοβαρός και εύστοχος στην τελική προσπάθεια (13 κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία) θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα το ματς και να μην αγχωθεί στο τέλος, όχι ότι ο Λεβαδειακός μετά τη μείωση του σκορ σε 1-2 κατάφερε να τον απειλήσει.

Ο «Killer» του ΠΑΟΚ «σκοτώνει» όλες τις αντίπαλες άμυνες και θυμίζει στους παλαιότερους τον όχι και τόσο αγαπητό, πλέον, «φονιά», με τον Χρήστο Δημόπουλο, πάντως, να είναι το «Αλφα και το Ωμέγα» στη χρονιά του τελευταίου πρωταθλήματος. Οι νεότεροι ας ψάξουν να δουν ποιος ήταν ο «φονιάς» και τι είχε καταφέρει στη σεζόν 1984-85, προτού πάρει τον... στραβό το δρόμο και πριν από τον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, αφήσει σύξυλη την ομάδα και υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Ο,τι και να πεις για την ικανότητά του Σέρβου φορ στο σκοράρισμα είναι πραγματικά λίγο... Γι' αυτό και θα σφαχτούν πολλές ομάδες για χάρη του και θα στρώσουν δεκάδες εκατομμύρια στα πόδια του...

Οι αριθμοί «λένε» για την κούρσα του πρωταθλήματος ΟΛΗ την αλήθεια. Μετά και την 14η αγωνιστική, οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα απ’ όλες τις ομάδες! Ε, πως να μην είναι πρώτος και στο +8;

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 24 γκολ, ένα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, με τον Πρίγιοβιτς να έχει φτάσει στα 9 γκολ σε 13 αγώνες. Ο Ατρόμητος έχει 22 γκολ, όσα και η ΑΕΚ.

Στην άμυνα οι επίδοσή του τον κατατάσσει στην πρώτη θέση με 6 γκολ παθητικό, αριθμός που είναι ο καλύτερος του πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ να ακολουθεί με 7 γκολ.

Περαστικά στον Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο σοβαρός τραυματισμός του, προφανώς, τον αφήνει εκτός «μάχης» μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Σουηδός είναι μαχητής, αλλά ο αχίλλειος τένοντας δεν είναι μια εύκολη μετεγχειρητική υπόθεση. Αν καταφέρει να προλάβει το φινάλε της χρονιάς θα είναι ένα θαύμα… Ο «Βίκινγκ» για πρώτη φορά στην καριέρα του παθαίνει έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Πέρσι ένα πρόβλημα στο ισχίο τον είχε κρατήσει για σχεδόν δύο μήνες εκτός των τελευταίων αγώνων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο ποτέ άλλοτε δεν είχε πάθει μια τόση μεγάλη ζημιά.

Υποδειγματική η στάση και συγκλονιστική η παρουσία των 500 φίλων του «Δικεφάλου» στις κερκίδες του γηπέδου της Λιβαδειάς. Σε αντίθεση με όλα όσα ειπώθηκαν πριν από την σέντρα. Ήταν εκεί και για 90 λεπτά έσπρωξαν με τις φωνές τους την ομάδα προς τη νίκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.