Κατσουράνης: «Φέτος είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Κατσουράνης: «Φέτος είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για την πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, τον οποίο θεωρεί και φαβορί για το πρωτάθλημα, ενώ τόνισε πως ποτέ δεν είδε οικονομικά την Παναχαϊκή.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

Για τη διαφορά στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ: «Καταρχάς φαίνεται να είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ, έχει αύρα, τύχη και καλή ομάδα. Δίκαια είναι πρώτος, έχει κερδίσει τα ντέρμπι, στην αρχή της χρονιάς έπαιξε καλή μπάλα, μετά όχι τόσο έπαιρνε τα αποτελέσματα. Νομίζω είναι η χρονιά του».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Σίγουρα ο Πρίγιοβιτς κάνει τη διαφορά, όλες οι ομάδες στην Ελλάδα θα τον ήθελαν. Ο Ολυμπιακός δημιουργεί πολλές φάσεις αλλά του λείπει το γκολ, δεν ξέρω αν ο προπονητής του μπορεί να βρει λύση από άλλους παίκτες».

Για την ΑΕΚ: «Άλλαξε προπονητή, ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, θέλει χρόνο. Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί γιατί έχει τους ίδιους παίκτες και προπονητή για χρόνια. Η ΑΕΚ δεν έχει βάθος στον πάγκο της λόγω τραυματισμών. Θα στρώσει πολύ, θεωρώ, τώρα που δεν θα έχει Ευρώπη».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι νέα προσπάθεια. Αλλά προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Μαυρομάτης είναι πολλοί καλοί και έρχονται από πίσω κι άλλοι. Κάνει αυτό που πρέπει στην Ελλάδα, αλλά θέλει υπομονή».

Για την Παναχαϊκή: «Ξεκίνησα το 2016 μια προσπάθεια στην οποία εγώ και οι συνεργάτες μου, κυρίως εγώ, έκανα λάθη, αλλά λάθη κάνει όποιος δουλεύει και είναι λογικό. Από τη στιγμή που δουλέψαμε πολύ κάναμε και λάθη. Μόνος όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη. Βάσει των εφοδίων που είχα έκανα τα λιγότερα λάθη. Πίστεψα ότι θα φτάναμε σιγά- σιγά ψηλά. Είχαμε ένα πλάνο. Υπήρχε και ο εύκολος τρόπος να αγοράσουμε παίκτες. Νομίζω η λέξη η υπομονή δεν υπάρχει στην Ελλάδα, υπήρχε όμως στον κόσμο. Υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και αυτό το γνώριζε όλη η Πάτρα. Υπήρχε αγώνας δρόμου καθημερινά με πολλή κούραση. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε και κάναμε πρωταθλητισμό και με πολλά άγνωστα παιδιά στη Β εθνική. Εμείς φτάσαμε κοντά στην άνοδο και αυτό είναι δείγμα της δουλειάς που κάναμε».

Για το τι θα έκανε διαφορετικό: «Θα μπορούσα να επιμείνω πολύ περισσότερο στο γηπεδικό, να μην πάω πάσο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γηπεδικό. Υπάρχει αξιόλογο προπονητικό τικμ και παίκτες, αλλά αν δεν του παρέχεις όσα χρειάζονται δεν γίνεται να βελτιωθεί η ομάδα. Κάνουν προπόνηση στο 1/3 του Εθνικού Σταδίου».

Για το τι πήγε λάθος: «Υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες. Κάναμε όλοι ότι μπορούσαμε . Ήμουν μέτοχος σε όλο αυτό. Στήσαμε τις ακαδημίες που η Παναχαϊκή ποτέ δεν είχε. Ο κόσμος μας στήριξε και τους ευχαριστώ. Διάφορες απίθανες ιστορίες τις κάνουν άνθρωποι που κοίταξαν το εγώ τους και δεν ήθελαν να πετύχει η ομάδα. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια και είναι κρίμα να πάει στράφι. Έχουν όλοι οι παίκτες συμβόλαια δύο και τρία χρόνια και είναι και καλοί και είναι από τις λίγες ομάδες της Β εθνικής που το έχουν αυτό».

Για το ποια είναι η επόμενη μέρα: «Θεωρώ ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Στον κόσμο πρέπει να λες την αλήθεια. Δεν γνωρίζω πλέον ποια είναι η επόμενη μέρα γιατί η Παναχαϊκή έχει φτάσει σε δύσκολο σημείο. Ελπίζω να φωτίσει ο Θεός τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους και να αρχίσει η Παναχαϊκή να είναι η ομάδα που πρέπει με δικά της παιδιά και όχι δανεικούς. Κάναμε προσπάθεια πηγαίνοντας σε σχολεία της Πάτρας, κάναμε άνοιγμα στον κόσμο, κάναμε προσπάθεια με πολλές αγνές προθέσεις, δυστυχώς όμως αυτή την προσπάθεια η χώρα όπως λειτουργεί την πέταξε έξω».

Για το αν βοήθησε η Πολιτεία: «Όσο μπόρεσε ο καθένας βοήθησε. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε υπομονή και αν είχαν πιστέψει περισσότερο σε αυτό χωρίς να περιμένουν την Κυριακή να κερδίσουμε».

Για το τι αφήνει στον ίδιο αυτή η προσπάθεια: «Για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο η Παναχαϊκή. Δεν την είδα ποτέ οικονομικά, το να πάω στην Παναχαϊκή να βγάλω λεφτά. Μου αρέσει αυτό που προσπάθησα να κάνω. Είχε επιτυχία ας μην έφτασε στο τέλος του. Είχα καλούς συνεργάτες , τον Οφρυδόπουλο, τον Κυριακίδη, τον Γεωργακόπουλο που πίστεψε και έμπλεξε με το ποδόσφαιρο μετά από 30 χρόνια. Εύχομαι να γίνει κάτι πολύ καλό για την Παναχαϊκή. Το αξίζει ο κόσμος, οι οργανωμένοι, δεν φάγαμε κανένα πρόστιμο πέρυσι. Δυστυχώς τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Για διάφορους λόγους δικούς τους δεν μπορώ να τους ξέρω. Στόχος ήταν από το 2016 σε πέντε χρόνια να έχουμε έναν κορμό που να παίζουν μαζί με τον ίδιο προπονητή. Εκεί θα βλέπαμε καλό ποδόσφαιρο και φάνηκε από την αρχή επειδή τα παιδιά αυτά διψάνε και τους δίνεις το χώρο και είχαμε αποτελέσματα, κάναμε 22 νίκες. Και φέτος μια ήττα έχει απλά έχει και πολλές ισοπαλίες. Αγωνιστικά θα είναι καλή, αλλά το αγωνιστικό συνοδεύεται από το διοικητικό, δεν μπορεί να παλέψει το ένα μόνο του».

Για Εθνική ομάδα: «Τα παιδιά είναι μεγάλα παιδιά έχουν καταλάβει ότι οι ευθύνες είναι τεράστιες. Πρέπει να πάμε στο επόμενο Euro. Πρέπει να το προσπαθήσουμε πολύ. Δεν θα είναι εύκολο. Η κλήρωση είναι δύσκολη. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να δούμε την Εθνική όπως πρέπει. Έχουμε καλά παιδιά και νέα που έρχονται. Οι δύο Άγγελοι μπορούν να κάνουν ότι χρειάζεται. Εμείς πρέπει να είμαστε πραγματικά δίπλα τους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα