Με τόσα ατομικά λάθη, δεν νικάς κανέναν!

Με τόσα ατομικά λάθη, δεν νικάς κανέναν!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Με τόσα ατομικά λάθη, δεν νικάς κανέναν!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αχίλλειο πτέρνα του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο και το αντίδοτο που πρέπει να βρει το «τριφύλλι» όταν πιέζεται έξω από την περιοχή του!

Όταν ανασταλτικά δεν έχεις ούτε το μίνιμουμ της συγκέντρωσης που απαιτείται σε σκληρά παιχνίδια όπως το αποψινό, όταν ατομικά κάνεις τόσα λάθη και μάλιστα σε σημεία που απλά απαγορεύεται και επί της ουσίας δωρίζεις τρία γκολ σε μία ομάδα που είχε σκοράρει μόλις 9 φορές σε 12 αναμετρήσεις, τότε είναι λογικό και επόμενο να χάνεις όπως έχασες από τον ΟΦΗ. Σε ένα ματς όπου εκτός από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, έπαιξε ξεκάθαρα ρόλο η θέληση, οι Κρητικοί το ήθελαν περισσότερο, το έδειξαν στις προσωπικές μονομαχίες, στις δεύτερες μπάλες, στην ενέργεια που έβγαλαν και δίκαια έφτασαν στο «τρίποντο». Η μία ομάδα λύσσαξε στον αγωνιστικό χώρο για την νίκη και η άλλη δεν είχε την σκληράδα που θα έπρεπε, δεν είχε την... κάψα για να φύγει με «τρίποντο» από το Ηράκλειο.

Ξαναβλέπωντας τα τέρματα που δέχθηκε απόψε το «τριφύλλι» είναι ξεκάθαρη η έλλειψη καθαρού μυαλού και συγκέντρωσης. Ατομικής και ομαδικής. Στο πρώτο τέρμα ο Κολοβέτσιος δεν απομακρύνει σωστά και στην συνέχεια ο Πούγγουρας... ξεχνάει τον Δεληγιαννίδη που σαν σε προπόνηση ανοίγει το σκορ. Είναι ανεπίτρεπτο μετά από στημένη μπάλα να βρίσκεται αντίπαλος παίκτης ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής. Βέβαια για να τα λέμε κι όλα, ο τρόπος που βρίσκει την μπάλα στο τελείωμα ο μπακ του ΟΦΗ και η τροχιά που εκείνη παίρνει για να «κρεμάσει» τον Διούδη, είναι χαρακτηριστικό του «όταν σε θέλει, θα πάει μέσα»...

Στο δεύτερο και πάλι ο Κολοβέτσιος διώχνει εντελώς λάθος την μπάλα, χαρίζει κατοχή στον ΟΦΗ και ο Πλατέλλας έξω από την περιοχή σουτάρει μόνος του. Ένα σουτ που το «είχε» ο Διούδης αλλά δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης και η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του!

Στο τρίτο που είναι και το πιο φτηνό απ'όλα, ο Μαυρομμάτης «πούλησε» την μπάλα μέσα στην περιοχή. Ήταν απρόσεκτος, ο Πλατέλλας έβαλε έξυπνα το πόδι του(πιθανότατα να εμποδίζει το οπτικό πεδίο του Διούδη, όντας στην συνέχεια εκτεθειμένος) και ο Κοροβέσης τελείωσε το ματς από το 60', καθώς ο Διούδης βιάστηκε, έπεσε στην άλλη γωνία και δεν μπόρεσε να αντιδράσει! Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού έκανε κακή εμφάνιση αλλά δεν είναι δυνατό να κατεβάζει ρολά σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Έχει κι αυτός δικαίωμα σε μία τέτοια εμφάνιση.

Το ξεκίνημα της φάσης όπου ο Ποτουρίδης κλέβει με φουλ δύναμη την μπάλα από τον Μπουζούκη δείχνει και την μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων πάνω στο χορτάρι, όσον αφορά την πνευματική τους προετοιμασία.

Το σύνολο του Δώνη είχε σωστή αντίδραση μοναχά μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε. Έβαλε την μπάλα κάτω, έφτιαξε φάσεις και ισοφάρισε με το σούπερ ομαδικό γκολ του Έργκους Κάτσε. Γκολ που αποτελεί δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο Κορωπί.

Από κει και έπειτα, οι «πράσινοι» ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και ειδικά μετά το τρίτο γκολ του ΟΦΗ δεν υπήρχαν στο γήπεδο, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, έχοντας χάσει την ηρεμία και το καθαρό μυαλό. Και είχαν μπροστά τους μαζί με τις καθυστερήσεις 35 λεπτά! Εικόνα που η αλήθεια είναι δεν είχαμε ξαναδεί στα φετινά ματς, όπου πάντα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τα πάλευαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Παράλληλα αν και σε ακόμη ένα παιχνίδι το «τριφύλλι» είχε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας από τον αντίπαλο, έδειξε πως δεν έχει βρει το αντίδοτο όταν ο αντίπαλος τον πιέζει σωστά στο αμυντικό του τρίτο την ώρα που προσπαθεί να «χτίσει» την επίθεσή του. Οι παίκτες του Δώνη πούλησαν αρκετές φορές την μπάλα και έδωσαν την ευκαιρία στον ΟΦΗ να μειώσει την απόσταση από την εστία του Διούδη και να γίνει απειλητικός με δύο και τρεις πάσες.

Όπως και να'χει, εδώ και αρκετό καιρό είχαμε ξεκαθαρίσει κάτι πολύ λογικό και αναμενόμενο για την φετινή έκδοση του Παναθηναϊκού. Δεν ανακαλύπταμε την Αμερική προφανώς. Θα έρχονταν και αυτά τα παιχνίδια, θα έρχονταν και βραδιές σαν την αποψινή, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, ειδικά όταν «χτίζεις» μία καινούρια ομάδα χωρίς να έχεις όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να είσαι Παναθηναϊκός και στις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το ζητούμενο είναι αυτά τα παιχνίδια από παθήματα να γίνονται μαθήματα, η ομάδα του Δώνη να βελτιώνεται και να παρουσιάζει πρόοδο, το ζητούμενο είναι μέχρι το φινάλε της χρονιάς αυτή η ομάδα να φτάσει στο καλύτερο επιθυμητό επίπεδο πάνω στο χορτάρι, έχοντας παράλληλα καταφέρει να «σβήσει» και την ευρωπαϊκή τιμωρία.

Ούτε το τέλος του κόσμου ήρθε με την αποψινή ήττα, ούτε ξαφνικά η ομάδα είναι για πέταμα. Η διαδρομή θα έχει και δύσβατα μονοπάτια, αυτό είναι το ποδοσφαιρικά λογικό για τον φετινό Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.