Ο Ολυμπιακός την πάτησε πέρσι. Και φέτος οι "νάρκες" στα Πηγάδια θα είναι περισσότερες…

Ο Ολυμπιακός την πάτησε πέρσι. Και φέτος οι "νάρκες" στα Πηγάδια θα είναι περισσότερες…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta το πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις.

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμη, το παιχνίδι Ξάνθης-Ολυμπιακού μπορεί να αποδειχθεί απολύτως καθοριστικό στη μάχη του τίτλου. Αν ο Ολυμπιακός μείνει οκτώ-εννιά βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ στο φινάλε του α΄ γύρου, θα έχει κριθεί το μισό πρωτάθλημα...

Ο Ολυμπιακός πέρσι την είχε πατήσει στην Ξάνθη. Του είχε στηθεί παγίδα, όπως θυμόμαστε όλοι και την είχε πατήσει τη «νάρκη». Έμεινε στο 1-1, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε εύκολα να το είχε κερδίσει στο α΄ ημίχρονο, αλλά και που θα μπορούσε να το είχε χάσει στο β’. Ήταν μόλις 3η αγωνιστική, αλλά είχε βρει τέτοια διαιτησία ο Ολυμπιακός στην Θράκη από τον Αθηναίο Καλογερόπουλο, που η πιάτσα είχε καταλάβει αμέσως τι θα επακολουθούσε στη συνέχεια της σεζόν. Το πέναλτι που είχε κάνει ο Λισγάρας, διώχνοντας σαν γκολκίπερ την μπάλα επί της γραμμής της εστίας στο σουτ του Φορτούνη μας είναι αξέχαστο, αφού είχε μετατραπεί ως δια μαγείας σε φάουλ!!!

Παρεμπιπτόντως, ο Καλογερόπουλος το περασμένο καλοκαίρι τέθηκε εκτός πινάκων διαιτησίας, αν και ουσιαστικά ήταν εκτός διαιτησίας μήνες πριν, από το Νοέμβριο του 2017, δύο μήνες δηλαδή μετά το Ξάνθη-Ολυμπιακός και παίζοντας τελευταία φορά την ΑΕΚ. Τον Μάϊο του 2017 είχε κάνει γι΄ αυτόν δηλώσεις ο Ιβάν Σαββίδης, μετά το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-3, αποτέλεσμα που είχε εξυπηρετήσει την ΑΕΚ στα πλέϊ οφς («η διαιτησία ήταν απαράδεκτη. Εγώ δεν θέλω να γίνω χαλίφης. Σήμερα η ομάδα των διαιτητών έπαιξε για τον δικό της χαλίφη. Όταν θέλουν να σκοτώσουν τον ΠΑΟΚ βάζουν τον συγκεκριμένο διαιτητή. Η καριέρα του έχει ολοκληρωθεί. Εγώ έχω αρκετές δυνατότητες να τον στείλω στη σύνταξη. Δεν θέλω τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν καν στο γήπεδο, ούτε υπέρ του ΠΑΟΚ»).

Τέλος πάντων, ας επανέλθουμε στο παιχνίδι Ξάνθης-Ολυμπιακού, για το οποίο εγώ πιστεύω ότι θα έχει περισσότερες παγίδες, πιο πολλές «νάρκες» για τον Ολυμπιακό σε σχέση με το περσινό!

Η Ξάνθη μπορεί να μην είναι, για να το πω διακριτικά, το...παράδειγμα της θεαματικής ομάδας, αλλά είναι σκληροτράχηλη, αποτελεσματική και δυνατή. Ένας καλός, δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος Εξ ου άλλωστε κι είναι ένα πόντο πίσω από Παναθηναϊκό κι Άρη, που βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας-κι ένα πόντο μπροστά από τον Πανιώνιο.

Προέρχεται μάλιστα από τρεις διαδοχικά ήττες, κάτι που δεν της έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια και κατά την εκτίμηση μου θα είναι την Κυριακή δυναμική όσο ποτέ! Θα είναι και πιο ενισχυμένη σε σχέση με τα παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αφού επιστρέφει ο βασικός της αριστερός μπακ ο Σιλά, αλλά κι ο έτερος ακραίος μπακ, ο Μπαξεβανίδης, για τον οποίο επέλεξαν στην Ξάνθη να εκτίσει την ποινή του κόντρα στην ΑΕΚ κι όχι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Να υπενθυμίσω ότι στην Ξάνθη πέρσι είχε στραβοπατήσει κι η ΑΕΚ-για την ακρίβεια είχε ισοφαρίσει στο 89’, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με εννιά παίκτες.

Κατά την άποψη μου, ο Ολυμπιακός για να περάσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να είναι το ίδιο καλός όπως στο Περιστέρι τις προάλλες κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά να είναι και πιο προσεκτικός τόσο μπροστά, όσο και πίσω. Και να είναι σίγουρα και πιο aggressive. Να βγάλει πιο πολύ τσαγανό στο παιχνίδι του, γιατί η Ξάνθη είναι σκληρή ομάδα: μία από τις πρώτες στις κίτρινες κάρτες (38) και στις αποβολές (4). Ο δε Ολυμπιακός είναι η λιγότερο σκληρή ομάδα του πρωταθλήματος, αν δει κανείς τον πίνακα τόσο των φάουλ, όσο και των καρτών…

Και να το πω κι αλλιώς: αν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπουν στο παιχνίδι κι έχουν στο μυαλό τους πώς θα παίξουν καλά με τη Μίλαν την άλλη Πέμπτη που θα τους δουν οι σκάουτερ των ευρωπαϊκών συλλόγων, ο Ολυμπιακός από την Ξάνθη, που πριν λίγες ημέρες πούλησε με 800 χιλ. Ευρώ τον 18χρονο Μελιόπουλο στον ΠΑΟΚ, δεν πρόκειται να περάσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.