Θα ήταν όλοι κοντά στην κορυφή, αλλά...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Θα ήταν όλοι κοντά στην κορυφή, αλλά...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον Μαρτίνς ο οποίος έως τώρα έχει εκθέσει Λουτσέσκου και Ουζουνίδη, για τα «συνεταιράκια» που παίρνουν σφυρίγματα (και διαφορά) και έχει υστερόγραφα...

Ξεκίνησε, λοιπόν, η «μάχη» μεταξύ της ομάδας του Φαλήρου και εκείνης της Τούμπας για το ποιος την έχει πιο μεγάλη: τη διαιτητική εύνοια ντε... Έτσι για να 'χουνε να πούνε και κάτι προκειμένου με αυτόν τον τρόπο (πιστεύουν με το... μυαλό που υποτίθεται διαθέτουν) να ξεχάσουμε και τα βασικά. Όλα όσα παρακολουθούμε στο έργο και ας συμμετέχουμε σε αυτό αλλά σκόπιμα μας έβγαλαν έξω μπας και τα καταφέρουν. Μόνοι τους δεν μπορούν βέβαια αποδεδειγμένα. Και εφόσον δεν τα καταφέρνουν μόνοι τους παίζουν μπάλα και οι τύποι που σφυρίζουν ή κρατάνε σημαιάκι. Οι πρώτοι τελειώνουν τα ματς του ΠΑΟΚ αφού οι άλλοι δεν μπορούν, οι δεύτεροι συνιστούν τους καλύτερους του Ολυμπιακού σε πολλά ματς...

Θεωρούν ότι απευθύνονται σε χαζούς και καλά κάνουν, απλά μη το πιστεύουν κιόλας, αν ψάχνουν για χαζούς υπάρχει και ο καθρέπτης! Γράφουν λοιπόν τα δικά τους όπως επιθυμούν τα συνεταιράκια και δίνουν τον αγώνα τους για να πείσουν ότι είναι αδικημένοι, εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν το αποτέλεσμα στην ερώτηση πόσο κάνει ένα συν ένα! Λένε οι πάνω ότι έχουν περισσότερες εχθρικές διαιτησίες και ότι περισσότερα σφυρίγματα υπέρ του έχει πάρει ο Ολυμπιακός.

Τι δεν λένε; Και φυσικά δεν το κάνουν σκόπιμα: πως δεν υπάρχει καμία (ΜΑ ΚΑΜΙΑ) αλλοίωση αποτελέσματος σε βάρος της ομάδας της Τούμπας έως και χθες τη στιγμή που αυτό (σ.σ.: αλλοίωση αποτελέσματος) έχει συμβεί υπέρ τους τουλάχιστον σε δυο αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης και με Λαμία... Δυο ματς που όλως τυχαίως αφού έγιναν τα διαιτητικά σκάνδαλα ακολούθησαν φάσεις που αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ ενώ είχε πάρει το σφύριγμα ΑΠΑΤΗ πρώτα... Παλιές καλές εποχές ντε.

Αλήθεια στην Λαμία το ματς σφύριξε ο Τσαμούρης του συνδέσμου Πειραιά, σωστά; Αυτός ο τύπος ο οποίος στο 11' στη φάση πέναλτι μαρς (αντίστοιχη γελοία διαιτητική απόφαση είχαμε να δούμε από εποχές Αλέκου) δεν είδε το χέρι που έγινε ΜΠΡΟΣΤΑ του. Λέτε να πρόκειται για ανθρώπινο λάθος; Παίζει και αυτό, ποδόσφαιρο είναι, έχει γίνει και άλλες φορές. Και βέβαια όπως παλιά μας έγραφαν οι ίδιοι (με δαύτους) αλλά με... ερυθρόλευκο χρώμα και διάθεση: «έπειτα μας έσφαξε όμως ε»!

Πάμε και στο άλλο ματσάκι στο Φάληρο όπου ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναιτωλικό; Εκεί σφύριξε μάλλον κάποιος από πάνω ε; Ναι, ναι σωστά, ο Κουμπαράκης Θράκης με βοηθό του φυσικά από τον ίδιο σύνδεσμο (τον τεράστιο, τον γίγα Χασάν Κούλα) που δεν είδε ΜΠΡΟΣΤΑ του εκτεθειμένο τον Βούκοβιτς. Εντάξει, για να είμαστε και σοβαροί, πολύ πιο δύσκολη φάση. Δεν ξέρω πως γίνεται βέβαια όλες οι φάσεις οφσάιντ που έχει πάρει ο Ολυμπιακός να είναι δύσκολες και να δικαιολογείται το λάθος: έγινε και στο Περιστέρι μια εβδομάδα πριν. Βέβαια υπάρχει και η αποβολή ΑΙΣΧΟΣ του Χαντάκια από τον Κουμπαράκη αλλά τι ψάχνω κι εγώ τώρα...

Μια μέρα μετά οι μεν τα χώνουν στους δε όπως έχει απαιτηθεί και όλα καλά... Επί της ουσίας για τις δυο ομάδες: ούτε γάτα, ούτε ζημιά... Έπρεπε να γκελάρουν, δεν έπαιξαν καλά, πήραν το τρίποντο, ρίχνουν σκόπιμα το ανάθεμα μεταξύ τους και προχωράμε! Τι κι αν ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν στον Αστέρα Τρίπολης γιατί ο Πρίγιοβιτς δεν είδε κίτρινη στην βουτιά του και αντ' αυτού κέρδισε πέναλτι. Δεν θα το καταλάνουν ποτέ. Τι κι αν ο Βιεϊρίνια παίζει χάντμπολ, βόλεϊ, ή ότι άλλο παίζεται ΜΟΝΟ με τα χέρια στην Λαμία και αντί για πέναλτι και χέρι βλέπει το «παίζετε» του ρέφερι; Αφού τον έκλεψαν ντε... Πόσο πιο πολύ να γελοιοποιηθεί κάποιος σε διάστημα λίγων ωρών, ούτε καν τριών – τεσσάρων ημερών!

Το θέμα είναι ότι δεν χαλάει το... έργο. Πρώτος ο ΠΑΟΚ και με διαφορά και δεύτερος ο νέος σύμμαχος ντε, τα φιλαράκια μας, κι όλα καλά. Όπως ακριβώς θα ήθελαν να είναι τα πράγματα. Κι αν κάποιος στην πορεία «αυτοκτονήσει» και τύχει σε ματς που δεν δύναται ο ρέφερι να βάλει πλάτη, ή ο βοηθός βεβαίως – βεβαίως, τι να κάνουμε; Δεν έχει κάποιος την ευθύνη. Συμβαίνουν και αυτά ντε, το ξέρετε καλά, το γνωρίζουν καλύτερα...

Επειδή θέλω να είμαι σωστός και τίμιος (όσο θεωρεί κανείς ότι μπορώ να γίνω γράφοντας για τις ομάδες Φαλήρου και Τούμπας) περισσότερη εύνοια πάντως, από διαιτητικές αποφάσεις, έχει ο Ολυμπιακός! Αν προσθέσουμε τις φάσεις οφσάιντ ΜΟΝΟ με Ατρόμητο, με Παναιτωλικό, με Αστέρα Τρίπολης εντός, με Πανιώνιο εκτός.

Οι επιτροπές και οι δικαστικές αποφάσεις είναι επίσης στο ίδιο... τρυπάκι! Ανάλογα με το ποια ομάδα κάνει επεισόδια είναι και ανάλογη η τιμωρία φέτος όπως έχουμε δει σε όλες τις περιπτώσεις που πρωταγωνιστές σε μπάχαλα είναι οπαδοί του Ολυμπιακού και εκείνοι του ΠΑΟΚ με την ποινή να είναι ΜΟΝΟ πρόστιμο! Στην ΑΕΚ αφαίρεση βαθμών... Γιατί έτσι; Νταηλίκι! Αυτό βέβαια είναι ευθύνη της διοίκησης της Ένωσης αφού γνωρίζει ότι οι αντίστοιχες (σ.σ.: διοικήσεις) των ομάδων Φαλήρου και Τούμπας κάνουν τα πάντα για να μην τους ακουμπάνε: τα βολεύουν με τις εκθέσεις της αστυνομίας και τη γλιτώνουν, ή με τις εκθέσεις των παρατηρητών και διαιτητών, ότι βολεύει ντε!

Δεν θέλουν μωρέ να κλέβουν τα παιδιά, από τη διοίκησή τους έως και τον τελευταίο στο ποδοσφαιρικό τους τμήμα, δεν το γουστάρουν. Είδατε το είπε και ο Βιεϊρίνια ο οποίος βέβαια (ηθελημένα ή άθελά του) έκλεψε στεγνά την Λαμία και μετά επειδή ένιωθε και άσχημα για αυτό, λύσσαξε στο πανηγύρι λες και σήκωσε την κούπα ήδη... Ψυχούλα μωρέ! Αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία, αφού θέλουν ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Και γι' αυτό επιθυμούν και επιδιώκουν όταν καίγονται κλούβες και καντίνες, τραυματίζονται αστυνομικοί και στέλνουν φωτοβολίδες τα... φυντάνια τους σε αντίπαλη κερκίδα, να τιμωρούνται σαν παράδειγμα προς όλους και για το καλό του ποδοσφαίρου. Τι όχι; Τι κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν γνωρίζουν; Αλητείες, δεν το πιστεύω...

Ας καταλήξουμε την κουβέντα μας για τους συγκεκριμένους φίλους με την αλήθεια: ο ΠΑΟΚ έστω με σπρώξιμο είναι πρώτος χωρίς να το αξίζει αφού η εικόνα του είναι συνήθως μέτρια και κυρίως κακή, αλλά αποτελεσματική. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος φέτος. Όχι μόνο συγκριτικά με πέρυσι, γενικά, από τους αντιπάλους του. Εννοείται και από την ΑΕΚ η οποία είχε καλό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με πολύ καλή εικόνα, αλλά έναν καταστροφικό Νοέμβριο.

Έχει μεγαλύτερη αξία για τον Ολυμπιακό ότι είναι καλά φέτος γιατί η αλήθεια είναι πως είχε το δυσκολότερο έργο. Εδώ πρέπει να αναγνωριστεί η αξία του προπονητή του. Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε μια ομάδα η οποία αν δεν κάνω λάθος έχει ένα, δυο, άντε τρία ίδια πρόσωπα στην 11άδα σε σχέση με την περσινή περίοδο. Να παίζουν εννοώ, να θεωρείται ο καθένας βασικός, όχι να υπάρχει. Κι έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ποδοσφαιρική απ' ότι το πράγμα αυτό που βλέπουμε από τον Λουτσέσκου, που πλέον έχουν ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το μικρό ταβάνι του προπονητικά (γιατί σε επίπεδο χαρακτήρα και προσωπικότητας έχει κριθεί και παίρνει πολύ κάτω απ' την βάση με όσα έχει πει και πράξει), ή ακόμη και από τον Ουζουνίδη που επίσης δεν μας έδωσε κάτι καλό σε διάρκεια, αλλά σε διαστήματα.

Κι όμως Λουτσέσκου και Ουζουνίδης είχαν πιο εύκολο έργο. Ειδικά ο Ρουμάνος αφού είναι η ίδια ομάδα, με τους ίδιους ποδοσφαιριστές και με σούπερ ψυχολογία και με όλα έτοιμα. Κι όμως ο ΠΑΟΚ στο 90% των αγώνων του δεν βλέπεται, δεν έχει πλάνο, δεν βγάζει τίποτα πλην των στατικών φάσεων που να αποδεικνύει ότι δουλεύονται έστω τα βασικά. Ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ είχε πιο δύσκολο έργο από τον αντίστοιχο του ΠΑΟΚ διότι έχασε σημαντικούς παίκτες η Ένωση και κάποιοι δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ από τη διοίκηση που δεν τον βοήθησε. Είχε όμως και εκείνος πολύ πιο έτοιμη και δεμένη πρώτη ύλη απ' ότι ο Μαρτίνς... Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει παρουσιάσει δουλειά, βγάζει η ομάδα του στοιχεία στο χορτάρι που αντιλαμβάνεσαι ότι είναι αποτέλεσμα της προπόνησης και επίσης δεν στηρίχθηκε από τη διοίκηση σημαντικά σε ότι αφορά την γραμμή κρούσης αλλά και έναν εξτρέμ που ήθελε πιο δυνατό απ' αυτούς που του έφεραν...

Όπως και να 'χει χωρίς τα σφυρίγματα, δίχως τις διαφορετικές ποινές από τις επιτροπές που κρίνουν με εκθέσεις αστυνομίας και παρατηρητών ανάλογα με το τους ζητήθηκε να κρίνουν, το πρωτάθλημα σε επίπεδο κορυφής θα είχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον αφού ΟΛΟΙ θα ήταν στο κόλπο (θα έλεγα ότι ο Ατρόμητος θα ήταν πρώτος αλλά έχει πάρει κι εκείνος σφυρίγματα, όχι όμως επειδή επιβάλλεται στο παρασκήνιο). Θα ήταν όλοι κοντά – κοντά όπως αξίζει βάσει της εικόνας των ομάδων έως σήμερα για να είμαστε τίμιοι.

Υγ: Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τους φίλους του Παναθηναϊκού και τον κ. Δώνη που δεν εστιάζω και σε αυτούς στο άρθρο μου. Αναφέρομαι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ διότι τους... σπρώχνουν μαζί και υποτίθεται πως διεκδικούν μαζί το πρωτάθλημα από την κάτοχο ΑΕΚ. Αναμφισβήτητα μαζί με τον Μαρτίνς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε το ίδιο (ίσως και πιο) δύσκολο έργο. Αλλά με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει η πίεση του πρωταθλητισμού που απαιτείται να υπάρχει σε ένα τόσο μεγάλο club όπως είναι οι «πράσινοι.

Υγ2: Η ΑΕΚ πρέπει με την ολοκλήρωση της επόμενης εβδομάδας να έχει αποκτήσει ένα από τα δυο χαφ που απαιτείται να έχει στο ρόστερ της από τον Γενάρη κι έπειτα. Το εξτρέμ μπορεί να 'ρθει και αργότερα, μέσα στον Ιανουάριο για παράδειγμα, αλλά το χαφ οφείλει να βρίσκεται εδώ... χθες. Και πρέπει να είναι χαφάρα, παικτάρα, επιπέδου Σαμπανάτζοβιτς. Οτιδήποτε λιγότερο είναι έγκλημα της ίδιας της διοίκησης της ομάδας σε βάρος του ποδοσφαιρικού της τμήματος. Και δεν επιτρέπεται να υπάρξει κι άλλο μετά το καλοκαίρι που περάσαμε και... πετάξανε χαρταετό!

Υγ3: Ακόμη περιμένουμε να δούμε αυτούς που «παίζουν για να παίζουν» όπως μας είπε ο κ. Ουζουνίδης. Εμείς και οι... ηλίθιοι οι οποίοι θεώρησαν (λανθασμένα η αλήθεια είναι) ότι εννοούσε τους Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλο.

Υγ4: Ο Βασιλαντωνόπουλος συνεχίζει να ξεχωρίζει και φέτος στην Λαμία. Δεν θυμάμαι που έπαιξε δανεικός και δεν ξεχώρισε, διότι πολύ απλά όπου έπαιξε ήταν εκ των καλύτερων στις ομάδες του. Φαντάζομαι ότι όπως το βλέπω εγώ, όπως το παρατηρούν κι άλλοι στο χώρο μου, θα το διακρίνουν και στην ΑΕΚ, κάποιος, έστω ο Λυμπερόπουλος. Δεν είναι το μικρό ταλέντο, διότι το ταλέντο είναι το ίδιο ανεξάρτητα ηλικίας, παραμένει και υπάρχει, δεν αλλάζει! Αν δεν έχει και πάλι ευκαιρία στο ρόστερ της Ένωσης τη νέα σεζόν έστω τότε κάτι δεν κάνουν καλά στο ποδοσφαιρικό τμήμα της πρωταθλήτριας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...