Απόλλων Σμύρνης - Ατρόμητος 1-1

Γιώργος Ντυμένος
Απόλλων Σμύρνης - Ατρόμητος 1-1

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε τον μόλις δεύτερο φετινό βαθμό του απέναντι στον Ατρόμητο (1-1) κι αν ο Ολυμπιακός νικήσει τη Δευτέρα τον Παναιτωλικό, θα ρίξει τους Περιστεριώτες από τη δεύτερη θέση.
Υπάρχει ζωή στον Απόλλωνα; Αν κάποιος κρίνει από την αποψινή του εμφάνιση τότε «ναι». Μπορεί να μην κέρδισε ξανά, όμως στο 1-1 που παραχώρησε στον Ατρόμητο ήταν πιο απειλητικός και έδειξε πως ακόμη δεν έχει πετάξει «λευκή» πετσέτα.
Ο Μπάμπης Τεννές άρχισε με τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Κοντοέ, Λούκιτς, Τζανετόπουλο, Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κονέ, Γκίνο, Μπεντινέλι στον άξονα, τους Ακόστα, Τριάδη στα «φτερά» και τον Ελ Χέλβε μοναδικό προωθημένο.
Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ, τους Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Χατζηϊσαϊα, Γιαννούλη στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά), τους Ούμπιδες, Μάντσον στον άξονα, τους Σάκιτς, Μπρούνο στα άκρα και τους Κουλούρη, Κωτσόπουλο επιθετικό δίδυμο.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ατρόμητο διατεθειμένο να παίξει κάθετα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι να «γυρίσουν» και τον Γκίνο στα στόπερ (3-4-3) και αυτό άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αναπτυχθούν μονόπατα από τα αριστερά, όπου μάλιστα κάποια στιγμή ο Σάκιτς πέρασε μπακ και ο Γιαννούλης εξτρέμ, αλλά δεν απειλούσαν. Αντίθετα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και τελικά άνοιξε το σκορ στο 26' όταν ο Τριάδης σούταρε μεν «χλιαρά», αλλά η μπάλα κόντραρε στον Χατζηϊσαϊα, ξεγέλασε τον Μέγιερι και κατέληξε στα δίχτυα του Ούγγρου πορτιέρε. Αμέσως μετά (28') ο Λούκιτς «άγγιξε» το γκολ και ο Απόλλων έδειχνε να παρά καλύτερα.
Ο Κάναντι από την πλευρά του προσπαθούσε να βρει λύσεις και διαφοροποίησε εκ νέου την τακτική εικόνα της ομάδας του, στέλνοντας τον Γιαννούλη δεξιά και τον Μπρούνο αριστερά. Στο 36' ο δεύτερος βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, αλλά την κοντινή προβολή του έδιωξε αρχικά ο Χουάντερσον και ύστερα ο Λούκιτς. Τελικά ο Ατρόμητος βρήκε δίχτυα στο 39' όταν ο Μπρούνο μετά από ωραία πάσα του Γιαννούλη μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον και ύστερα κόντραρε στον Κωτσόπουλο που ακολούθησε την πορεία της και έγινε γκολ.

Στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, έριξαν ότι είχαν στον πάγκο (Μανούσος, Μούγιακιτς, Βασιλακάκης), αλλά «καθαρή» ευκαιρία δεν έβγαλαν. Αντίθετα μέχρι το 70' οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απειλούσαν και θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους με τους Μπεντιέλι,Τριάδη ή Ακόστα. Ο Ατρόμητος για πρώτη φορά μετά την ανάπαυλα «πάτησε» ουσιαστικά στα καρέ του Χουάντερσον στο 67' σε μία παράλληλη του Μπρούνο, μετά το 70' κρατούσε μπάλα, η αναμέτρηση παίζονταν στο μισό του Απόλλωνα, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

MVP: Ο Κονέ. Ο χαφ του Απόλλωνα κέρδισε κατά κράτος τη «μάχη» της μεσαίας γραμμής. Βοηθούσε ανασταλτικά και δημιουργικά, έκλεινε χώρους, έτρεξε τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς αυτή και ήταν ο κορυφαίος του ματς.

Στο ύψος του: Ο Μπρούνο. Οτι έκανε επιθετικά ο Ατρόμητος, προέρχονταν από τα πόδια του. Π.χ. και οι δύο φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν δικές του (εκείνη του 36' αλλά και το γκολ που προήλθε από σουτ του στο δοκάρι), ενώ στο δεύτερο μισό προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα. Μάλιστα τον είδαμε σήμερα σε πολλές θέσεις (αριστερό, δεξί εξτρέμ, δεύτερο φορ, κεντρικό χαφ).

Αδύναμος κρίκος: Ο Μούγιακιτς. Ο 23χρονος φορ μπήκε στο 64' με σκοπό να δώσει επιθετική πνοή στον Ατρόμητο, όμως πέρασε απαρατήρητος. Μάλιστα στο 90 +3 έκανε «τσαφ» από πλεονεκτική θέση.

Η «γκάφα»: Ο Ατρόμητος δεν μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες εμφανίσεις μεσοεπιθετικά. Ηταν «άνευρος» και το κενό του Ουγκράι «φώναζε».

Το «στραγάλι»: Σωστές, ως επί το πλείστον, οι αποφάσεις του ρέφερι Κομίνη και των βοηθών του. Τα όποια λάθη όχι μόνο πέρασαν απαρατήρητα, αλλά και δεν επηρέασαν.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η ισοπαλία μάλλον προβάλει ως το δίκαιο αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Πάντως αν μία ομάδα θα μπορούσε να ισχυριστεί πως δικαιούνταν τη νίκη αυτή είναι ο Απόλλων. Στο 1-0 «έχασε» πολύ καλή ευκαιρία με τον Λούκιτς, στο 1-1 έβγαλε 2-3 φάσεις (με κορυφαία το σουτ του Μπεντινέλι που έδιωξε ο Μέγιερι) και την ίδια στιγμή ανασταλτικά πήρε άριστα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τέννες): Χουάντερσον, Οριουέλα, Τζανετόπουλος (54' Ναδάλες), Λούκιτς, Κοντοές. Κονέ, Γκίνο, Ακόστα, Μπεντινέλι, Τριάδης (73' Ντεφεντερίκο), Ελ Χελβέ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης (46' Μανούσος), Μάντσον (73' Βασιλακάκης), Σάκιτς, Ούμπιντες, Μπρούνο, Κουλούρης, Κωτσόπουλος (64' Μούγιακιτς).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα